donderdag 24 mei 2018

Curry bladeren of kerrie bladeren bewaren door invriezen

Door onze vorige post over de curry bladeren kregen we via onze Facebook page een hele goede tip van een volger van Westlandpeppers. Namelijk dat curry bladeren prima zijn in te vriezen. 
We krijgen geregeld de vraag hoe je de curry bladeren het beste lang kan bewaren en of je ze ook kan invriezen. Dus de tip dat je curry bladeren kan invriezen triggerde ons om dat gelijk is uit te proberen. En zo belande een standaard curry verpakking van Westlandpeppers in de vriezer van huize Boekestijn. 




Wij haalde de curry bladeren na een aantal dagen uit de vriezer. En nadat we de curry bladeren hadden afgespoeld met lauw water, waren ze weer prima te gebruiken! Zelf de sterke geur van verse curry bladeren was nog aanwezig. Alleen kan het zijn dat sommige bladeren los komen bij het invriezen van gehele takjes. Maar dat zal geen probleem zijn omdat de meeste mensen waarschijnlijk toch alleen de losse bladeren van de curryleaf in een gerecht gebruiken. Al met al een hele goede tip voor iedereen die wat curry bladeren over heeft van een verpakking.

Curry bladeren invriezen

Spoel de curry bladeren goed af onder de koude kraan en laat ze volledig opdrogen. Belangrijk is om de takken of blaadjes los van elkaar in de diepvries te doen, zodat het niet aan elkaar plakt en beschadigt zodra je het uit de vriezer haalt. Als de bladeren helemaal zijn bevroren kun je ze in een luchtdichte diepvrieszak bewaren met een datum sticker erop. Op deze manier blijven de kruiden minimaal een jaar houdbaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten