5/27/18

Sfeerimpressie van het 'Feest van de Smaak' locatie WUR Bleiswijk

Afgelopen Zaterdag was Westlandpeppers met een stand aanwezig op het Feest van de Smaak WUR Bleiswijk. De Vrijdag ervoor was er een symposium voor bedrijven en professionals over meerwaardecreatie in groenten en fruit en op Zaterdag was dus de publieksdag voor consumenten en andere geïnteresseerde. Op de locatie van het WUR in Bleiswijk vinden vooral veel proeven met bekende en minder bekende glastuinbouw producten plaats. Westlandpeppers had afgelopen jaar de nodige pepers geleverd voor testen om het scoville gehalten op de beste manier te meten.

Sfeer inpresie van het 'Feest van de Smaak' lokatie WUR Bleiswijk

Maar terugkomend op deze leuke consumenten dag, we waren weer uit het Westland vertrokken met de nodige pepers en ook wat minder bekende producten die we bij westlandpeppers telen zoals de Epazote en de Curryleaf bladeren. Zoals gebruikelijk gaat er grote aandacht uit naar de aller heetste pepers zoals de Naga jolokia en de Carolina reaper. Maar ook de normale pepers en snack paprika's waren in trek. Een leer momentje voor ons was dat de op zaterdag morgen vers af geknipte curryleaf en epazote koppen, het al vrij snel lieten afweten en veranderde in slappe vaatdoekjes in de best wel warme kassen van WUR Bleiswijk. De volgende keer nemen we dus een hele plant mee in de bestelbus, maar volgens Koen van westlandpeppers waren in het begin de reacties op vooral de sterk geurende Epazote best wel grappig die varieerde van heeeel apart,, tot ruikt naar een afgewerkte garagevloer... Maar we waren tenslotte op het Feest van de Smaak, en Geur hoort daar natuurlijk ook bij. Al met al een hele geslaagde dag waar we weer heel veel consumenten met Westlandpeppers producten hebben kunnen laten kennismaken.

In de gangpaden tussen de proefkassen waren de diverse stands te vinden

Ook voor de inwendige mens, foodtrucks en genoeg te proeven in de diverse stands

Oja Buurman & Buurman kwamen ook langs,,,

Verschillende proeven met verse groene peppercorns en papaya

Geen opmerkingen:

Een reactie posten