vrijdag 13 september 2019

Rode of groene peper welke is het gezondst

Vaak krijgen we bij Westlandpeppers de vraag wat het verschil is in heetheid tussen een rode en groene peper, of wat het smaakverschil is tussen de twee kleuren. Klik hier om onze blog daarover te lezen. Deze keer gaan we het hebben welke kleur het gezondst is, wat eigenlijk een gekke vraag is, omdat pepers sowieso gezond zijn. Laten we het dus houden op de verschillen in gezondheidseffecten per kleur.Voordelen van groene pepers

- Heeft een effect op bloedsuikerspiegel het regelmatig eten van groene pepers helpt bij het regelen van een hoge bloedsuikerspiegel.
- Bevordert de spijsvertering, groene pepers zitten boordevol voedingsvezels, die helpen bij een betere spijsvertering.
- Goed voor je huid, groene pepers zijn een rijke bron van vitamine E en vitamine C, waardoor ze een positief effect hebben voor een gezonde huid.
- Houdt het hart gezond, dankzij de stof bètacaroteen, helpen groene pepers je hart in een goede conditie te houden.
- Hulp bij gewichtsverlies, groene pepers helpen bij het verbranden van calorieën en versnelt de stofwisseling, en helpt daarom bij het afvallen.

Voordelen van rode pepers

- Behoudt de bloeddruk, dankzij het hoge kaliumgehalte dat helpt bij het verzachten van bloedvaten en de bloeddruk reguleert.
- Verbrandt calorieën, de stof capsaïcine die iets hoger is in rode pepers verhoogt het metabolisme van het lichaam dat er voor zorgt dat je direct calorieën verbrandt.
- Rijke bron van vitamine C, rode pepers zitten boordevol vitamine C die helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem en het bestrijden van chronische ziekten.
- Voorkomt hartkwalen, er zijn zeer krachtige antioxidanten in rode pepers die helpen bij het opruimen van blokkades in je bloedvaten.

Maar genoeg moeilijke verhalen pepers zijn bovenal ontzettend lekker dus geniet er vooral van. Je besteld ze op onze webshop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten