dinsdag 24 november 2020

Madame Jeanette peper vervangen in een gerecht

De verse Madame Jeanette / Lemon Habanero pepers bestel je op onze webshop, maar het kan zijn dat ze niet op voorraad zijn. Omdat we bijvoorbeeld op nieuwe aankomst van onze telers in het buitenland moeten wachten of wachten tot we zelf in onze kassen kunnen oogsten. Dit is een ras/soort dat altijd laat op gang komt en soms dus minder beschikbaar is dan andere pepers uit ons assortiment. Maar daar zijn we gelukkig goed op voorbereid, want we hebben allerlei producten waar je deze peper goed mee kunt vervangen!

Gedroogde Madame Jeanette

De vers geteelde Madame Jeanette pepers zijn gedroogd in onze eigen droogcel. De gedroogde Madame Jeanette is nog ietsjes pittiger en zoeter dan de verse peper. Dit omdat tijdens het droogproces de fruit suikers gekarameliseerd zijn. De gedroogde peper kan eigenlijk aan elk gerecht worden toegevoegd voor een fruitige en pittige smaaktoevoeging. Klik hier om de gedroogde Madame Jeanette pepers te bestellen. 



Madame Jeanette Chilivlokken

De Madame Jeanette chilivlokken is een ‘single origin’ product en bestaat uit alleen gedroogde en vermalen Madame Jeanette pepers. Het bevat geen kleurstoffen of andere toevoegingen. Strooi de Madame Jeanette chilivlokken over je gerechten voor een pittig en fruitige twist. Klik hier om de chilivlokken te bestellen. 



Habanero / Adjuma

De peper die het meeste lijkt qua pitigheid en smaak is de Habanero, die in Nederland ook wel bekend is als de Adjuma peper. De gele Adjuma wordt wel eens door elkaar gehaald met de Madame Jeanette, die wij bij Westlandpeppers ook wel Lemon Habanero noemen. De twee soorten pepers lijken erg op elkaar, maar het verschil is dat de gele Adjuma iets pittiger is dan de Madame Jeanette. En dat de Madame Jeanette juist een fruitigere smaak en sterke citrusachtige geur heeft, vandaar de naam Lemon Habanero. Klik hier om de Habanero pepers te bestellen. 



Aji Limo

De Aji Limo is een scherpe peper uit Peru. De chilipeper heeft zijn naam te danken aan het gebied Lima, waar het oorspronkelijk vandaan komt. De citrusachtige, fruitige en zure smaak van de peper is vergelijkbaar met de Madame Jeanette en hierdoor een goede vervanger voor als je peper niet beschikbaar is. Klik hier om de Aji Limo pepers te bestellen. 




Genoeg keuze dus voor als de Madame Jeanette peper niet beschikbaar is! 🌶️💛

Geen opmerkingen:

Een reactie posten