woensdag 18 september 2019

Zweedse klant van westlandpeppers hergebruikt onze dozen in concept tegen voedselverspilling

Axfood Zweeds moederconcern van onder andere supermarkt keten Willys komt met een concept tegen voedsel verspilling. Ook in Scandinavië is voedselverspilling een belangrijk item geworden, en bij de keten Willys hebben ze hiervoor een concept bedacht waar kleine doosjes gevuld worden met een mix van twee kilo groenten en fruit. Hiervoor hergebruiken ze de kleine ontzettend mooie westlandpeppers doosjes,,,
Willys test dit concept op het moment uit bij 20 winkels, en het is al een onverwacht succes gebleken. De doosjes bevatten groenten en fruit die tegen de houdbaarheid aanzitten, je moet dan denken aan een banaan met een vlekje en groenten met een deukje erop. En met een prijs van 20 SEK wat omgerekend €1,86 is kun je gerust spreken van een mooie deal.

foto credits axfood.se/media

Die doosjes van westlandpeppers zijn ook nog eens verlijmd en gevouwen (opgezet) met behulp van zonnestroom. Westlandpeppers investeert namelijk gericht, om op al onze vestigingen de stroom voor het grootste gedeelte zelf op te wekken doormiddel van zonnepanelen. Dus de doosjes van westlandpeppers passen perfect bij deze actie van Willys en laten een mooi concept zien tegen voedselverspilling en hergebruik van materialen.

Het persbericht van Axfood hierover,, (voor degene die het Zweeds machtig zijn)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten