dinsdag 15 januari 2019

Peper plant gebreksverschijnselen infographic

Nu weten we bij Westlandpeppers dat er heel veel peper liefhebbers zijn die behalve graag pepers eten, het ook ontzettend leuk vinden om zelf pepers te telen. Geregeld krijgen we mensen aan de telefoon die vooral zo aan het eind van de zomer met de nodige problemen kampen wat betreft hun peper planten. Vaak hoor ik aan hun relaas dat men makkelijk vergeet dat het voor een vruchtdragend gewas zoals een peperplant heel belangrijk is dat er goed bemest wordt. En dat kan prima met algemene planten voeding die je in veel winkels kan vinden. Op de Engelstalige site van worldofchillies.com vind je een mooie infographic met uitleg van de bekende gebreksverschijnselen die je bij pepers kan zien.

Wij van Westlandpeppers maakte een Nederlandse vertaling hiervan zodat als de peper planten er niet zo happy bij staan, je te weten kan komen wat er aan mankeert. En ben je helemaal wanhopig omdat je planten het begeven,, dan is er altijd nog onze webshop om redding te brengen voor je noodzakelijke portie verse pepers,,,
Ijzer gebrek-
De nieuwe bladeren hebben delen van geel & wit tussen de nerven het kan zich over het hele blad verspreiden.

Kalk Gebrek-
Misvormde nieuwe bladeren en koppen, gekruld, verfrommeld,  het oude blad blijft onaangetast.

Stikstof gebrek-
De oude bladeren worden eerst geel, hierna worden steeds meer bladeren geel van de stengel tot aan de punt van het blad.

Kalium gebrek-
De bladranden van vooral de jonge bladeren worden geel, de gele en dode plekken kunnen later gaatjes in het blad worden.

Magnesium gebrek-
De oude bladeren worden geel van de punt naar de steel, de nerven blijven groen.

Mangaan gebrek-
Oude bladeren vertonen gele vlekken en er vormen zich gaten tussen de nerven.

Fosfor gebrek-
De oude bladeren worden donker groen paars, het verspreid zich door de plant als het niet wordt opgemerkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten