woensdag 5 oktober 2011

Pepers drogen om ze te bewaren

Pepers bewaren

Als er mensen van Westlandpeppers op beurzen of events aanwezig zijn, komt vaak de vraag hoe je het beste pepers kunt bewaren. Het zou misschien te simpel zijn om te zeggen dat je het beste pepers vers kunt verwerken, want sommige mensen willen graag altijd pepers bij de hand hebben. Een paar gedroogde pepers kunnen dan een uitkomst zijn en soms vraagt een recept er ook om met gedroogde pepers te werken. Je kan pepers ook langer bewaren door ze in te vriezen of in te maken. Klik hier voor onze blog daarover.

Hoe je pepers kan drogen

Het droge van pepers is eigenlijk heel simpel. Maak met een mesje een kleine insnijding in elke verse peper. Zo verliest de peper sneller zijn vocht en voorkom je dat het gaat schimmelen. Leg de pepers vervolgens op een bord met bakpapier en leg dit op een droge en warme plaats zodat ze kunnen drogen. Let op dit kan wel een aantal weken/maanden duren, dat ligt aan de soort peper. Als je geen tijd hebt om te wachten tot je pepers droog zijn, kun je ze ook even in de oven of de magnetron zetten, dan versnel je het proces. De gedroogde pepers kun je het beste bewaren in een afgesloten pot of luchtdichte verpakking. Klik hier voor onze blog over hoe je het beste gedroogde pepers kan bewaren. 

De verse pepers zijn te bestellen via onze webshop, hier verkopen we ook verschillende gedroogde pepers en andere producten!
5 opmerkingen:

 1. Wij als hobbydrogers rijgen ze aan een garendraadje en hangen ze op bijvoorbeeld boven een verwarmingstoestel. Belangrijk is dan wel dat je ze door het steeltje aan het koordje rijgt om de peper niet te beschadigen. Als je de peper beschadigt heb je namelijk nog kans op schimmels en/of rot.
  www.peperzadenwinkelbe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als wij soms wat pepers hier drogen als voorbeeld maken we altijd een snee in de pepers, zodat de peper goed zijn vocht kwijt kan.Maar met het touwtje door de steel gaat ook goed als het maar droog en warm is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pepers(rode en groene hangen aan een visdraadje(silk) .
  Heb door het steeltje geprikt om op te hangen.
  En dat gaat geweldig goed.
  Heb geen sneetje gegeven omdat ik bang ben dat het gaat schimmelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom drogen? Maak er lekkere sambal van, doe dat dan in kleine afsluitbare plastic potjes en dan in de vriezer. Lekker makkelijk en erg lang houdbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb tijdens de zonnige weken wat geëxperimenteerd met het drogen. Heb een deel ingesneden en een deel niet. De ingesneden pepertjes zijn mooi geel gedroogd, maar de niet ingesneden pepertjes zijn grijs geworden. Is dat schimmel of kan ik ze nog wel gewoon gebruiken. Het zijn kleine gele chili-pepers van ongeveer 3 cm groot. Dus ik ging er vanuit dat er niet heel veel vruchtvlees in zit en ze dus ook zonder sneetje wel zouden drogen.

  BeantwoordenVerwijderen