woensdag 12 februari 2020

De biologische hulptroepen bij Westlandpeppers

Op Twitter willen we van Westlandpeppers wel is wat plaatsen over het inzetten van de biologische hulptroepen die we in onze kassen in het Westland uit zetten. Zodoende kregen we online de vraag om er is wat meer over te vertellen. Gelukkig voor ons zijn de meeste van deze insecten niet zo groot, want we zetten er per locatie echt honderdduizenden van uit. Het handige is dat veel van deze beestjes in handige ophang zakjes zitten om tussen het gewas aan een takje te hangen. Dit zijn vaak de insecten die we al vroeg in het voorjaar uitzetten als een soort preventieve actie. Insecten die we al vroeg uit zetten in kweekzakjes zijn bijvoorbeeld, de Swirskii en de Cucumeris dit zijn insecten tegen oa, trips en witte vlieg. Maar ook komen er nu wekelijks sluipwespen binnen in strooibussen die we dan weer direct bij plekken uit zetten waar we luizen hebben gevonden. Maar ook hommels voor de bestuiving gebruiken we bij Westlandpeppers, dit om de vaak lastig tot vruchtvorming komende speciale peper soorten een handje te helpen. Je snapt dat met het uit zetten van deze toch best ook wel kostbare biologische hulptroepen we proberen zo min mogelijk chemische bestrijdings middelen te gebruiken. En het een 'sport' voor de medewerkers van Westlandpeppers is, om zo snel als mogelijk de plaag insecten te spotten tussen de pepers en bijzondere paprika soorten. Je hebt namelijk voor de meeste plaag insecten wel een ander insect dat deze weer kan uitschakelen,,. Wie hier in geïnteresseerd is kan is een kijkje op de site van  Koppert, of  Biobestgroup  nemen, of bij tuinbouw leverancier Brinkman waar je op de site ook advies kan vinden welk insect het beste werkt als plaag bestrijder.


Ook bij de pepers en andere producten die Westlandpeppers in bijvoorbeeld Spaanje teelt, wordt er op de zelfde wijze door onze Spaanse kwekers gewerkt. Dus ook in Spanje worden er biologische hulptroepen gebruikt bij het bestrijden van plaag insecten. Een Spaans bedrijf dat veel van deze biologische bestrijders levert Agrobio heeft ook veel (Engelstalige) info online en is ook actief op sociale media. De handel en kennis in biologische bestrijders is een wereldwijde zaak dus Koppert en Agrobio zijn zowel in Nederland als Spanje plus nog veel meer landen actief.

Heb je nu trek gekregen in die maximaal biologische geteelde pepers en andere producten van Westlandpeppers, neem is een kijkje in onze uitgebreide webshop.Een strooibus met insecten die onze medewerkers uitzetten bij een luisplek of bij plekken waar we trips hebben gevonden. Op de achtergrond kan je nog een kweekzakje zien hangen, waar Swirskii, Cucumeris of de Montdorensis in kan zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten