zondag 18 augustus 2019

Is Moringa blad het nieuwe superfood

Al een tijdje hebben we bij westlandpeppers moringa planten die we als vers blad en gedroogd als poeder in onze webshop verkopen. Het idee hier achter is dat bij de vele pepers die wij telen, we ook ingrediënten uit de regio's willen telen en verkopen die daar populair zijn. Zo zijn wij ook op de moringa plant gekomen, deze plant is een veel gebruikt ingrediënt in de keuken van landen als India, Birma, Filippijnen en China. Een belangrijk plus punt van de plant is dat het rijk is aan veel vitamine C, A en E, calcium, ijzer, kalium en andere mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën. De plant is ook verrassend rijk aan eiwitten voor een bladgroen, maar liefst 30 procent eiwit op basis van droog gewicht. Dit was vervolgens ook de rede dat het ineens ontdekt werd als een zo genaamd superfood. En als hippe toevoeging in bijvoorbeeld healthy smoothies terecht kwam,  de moringa was ineens in beeld bij een hele nieuwe food community. Vandaar dat tegenwoordig de moringa plant ook in de Verenigde Staten word geteeld en via de vele farmers markets daar ze weg vind naar een steeds groter publiek.

Wil je de moringa gebruiken in traditionele Indiase maaltijd of als superfood in je smoothie je vind hem zowel vers als gedroogd in onze webshop. Al onze moringa is door westlandpeppers zelf geteeld en verwerkt.2 opmerkingen:

  1. Verkopen jullie ook de peulen ?drumsticks genoemd. Heerlijk in de Sambar curry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Goedemiddag, Nee helaas niet, Deze peulen komen pas na 1,5 jaar aan de uitgegroeide boom en wij hebben op dit moment nog de kleinere boompjes staan en geven de plant eigelijk geen tijd die drumsticks te maken maar wie weet in de toekomst wel, Een hele fijne dag toegewenst. Bram

    BeantwoordenVerwijderen