woensdag 17 oktober 2018

NIEUW bij Westlandpeppers: Moringa en Mexicaanse Oregano bladeren

In de laatste weken hebben wij ons assortiment van verse kruiden uitgebreid met drie nieuwe kruiden: Moringa, Mexicaanse Oregano & Okinawa Spinazie. Over de Okinawa Spinazie hadden wij een aantal weken geleden al een blog geschreven lees deze hier. De kruiden groeien bij ons in de kas en zijn te bestellen via de webshop!

Verse Moringa

De verse Moringa bladeren komen van de Moringa Oleifera boom. De Moringa is ook wel bekend als 'superfood' vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren. De bladeren zitten boordevol met vitamines, proteïne, ijzer, kalium en bètacaroteen. De Moringa is vers te verwerken in verschillende gerechten, maar is vooral populair in de gezonde sappen/juices die je tegenwoordig veel ziet. Door de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen is de Moringa een perfect ingredient voor een detox juice en/of dieet sap.

Mexicaanse Oregano

De Mexicaanse Oregano is van een andere soort als de oregano die wij vaak gebruiken in de keuken hebben staan. De Mexicaanse Oregano is veel sterker van smaak. Het heeft wel dezelfde mediterrane smaak als de oregano die wij kennen, maar de Mexicaanse Oregano bevat daarnaast ook smaken van citrus en zoethout. De Oregano is heerlijk in Mexicaanse/Latijns-Amerikaanse gerechten, zoals chili con carne en salsa.Geen opmerkingen:

Een reactie posten