vrijdag 28 september 2018

In ontwikkeling bij westlandpeppers 'Okinawa Spinazie'

Het mag vast bekent wezen dat we bij westlandpeppers wel van gekke teelten houden, zo zijn we tenslotte ook aan ons grote assortiment bijzondere pepers en paprika's gekomen. En zo zoeken we bij onze bijzonder pepers uit een bepaald land of regio een bij behorend gewas op dat een culinaire aanvulling daarop is. Bij westlandpeppers telen we al een tijd de Japanse shishito pepers, deze Japanse delicatesse is aan de andere kant van de grote Oceaan al een tijdje een gigantische hit en ook in Europa begint het nu een beetje te landen. Zodoende kwamen we een ander bijzonder Japans gewas op het spoor,,Okinawa Spinazie. Deze schitterende bladplant geeft diep paarse bladeren die aan de andere zijde groen zijn. 

Eigenlijk is de 'Okinawa Spinazie' geen echte spinazie en is het geeneens familie er van maar dat mag de culinaire pret natuurlijk niet drukken. Het mooie stevige blad laat zich op alle manieren gebruiken die we ook kennen van de 'normale' spinazie. Maar deze Okinawa Spinazie laat zich ook goed gebruiken in rauwe vorm en natuurlijk in een gerecht met onze shishito. De smaak in rauwe vorm is erg fris en heeft wat radijs achtigs, en dankzij de fantastische kleur is het een echte eyecatcher in ieder gerecht.

Onze chef Bram heeft alvast een inspirerend gerecht gemaakt namelijk Okinawa spinazie met rijst, en zoals je op de foto's kan zien neemt de witte rijst de paarse kleur van de Okinawa spinazie over.
Binnenkort hopen we wat van deze Okinawa Spinazie in onze webshop te kunnen presenteren, tot dan moet je onze sociale media kanalen goed in de gaten houden

Maar ben je een chef, of foodbloger, of werkzaam in de food en kun je niet wachten om hier mee aan de slag te gaan neem gerust contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten