woensdag 12 juli 2017

Westlandpeppers proeft mister kitchen's honing chili pindakaas

Dan loop je op zondagmiddag in de plaatselijke Appie om nog wat aanvulling op het avond eten te scoren. Als je oog ineens op een paar fraaie potjes pindakaas valt, Mister Kitchen's honing chili pindakaas vermeld het etiket. En dan is mijn interesse gelijk gewekt en lag dit potje dus direct in het blauwe mandje.


De mannen van Mister Kitchen timmeren al een tijdje aan de weg en produceren vanuit Amsterdam een aantal diverse producten zoals dus pindakaas maar ook rabarcello dus check hun website!

Westlandpeppers proeft,, mister kitchen's honing chili pindakaas.

De volgende dag gelijk een wit boterhammetje lekker dik vol gesmeerd met deze honing chili pindakaas en de tandjes erin gezet. Smaak is super goed niet te droog maar ook niet te vettig. Het chili of in het geval van deze pindakaas rode peper component is ook heet genoeg om de peper eter aangenaam te verrassen. De pindakaas is lekker heet in de goede zin van het woord, de vrij grove stukjes rode peper zitten netjes door heel het potje verspreidt. En dankzij de eigenschap van de stof die pepers heet maakt,capsaïcine om makkelijk op te lossen in bv alcohol en olie gaat de peper smaak door heel het olie rijke potje pindakaas heen. Het honing element is een beetje zoek met deze twee dominante smaken, maar volgens hun eigen site gaat het om een drupje honing dus dat kan kloppen. De inhoud vermeld verder 8% pepers en dat is best veel wetende dat in menig bekend peper sausmerk maar 3% pepers gebruikt wordt om een chili saus te maken.Dus liefhebber van pepers,, deze pindakaas van Mister kitchen is een aanrader om is te proberen.
Prijs voor een potje is €2.99 dat is een nette prijs voor een goed smakend Amsterdams potje pindakaas.


2 opmerkingen: