donderdag 17 maart 2016

Tortilla soep met epazote, pasilla pepers en tortilla strips

Tortilla soep is een bekend recept uit Mexico waar je de door westlandpeppers geteelde verse epazote in kan gebruiken. Zoals vaker met simpele gerechten die geserveerd wordt van straat verkoper tot aan chique restaurant, zijn er vele varianten van dit recept te vinden op internet. Snij om te beginnen je (mais) tortilla in smalle repen en smeer hem in met olijf olie, bak ze knapperig in ongeveer 10 minuten op 220 graden. De gemakzuchtige kok kan ook gewone naturel tortilla chips nemen en even opwarmen in de oven, Zet nu een blik kippen (soep) of bouillon op het vuur. En doe nu een aantal tomaten, knoflook teentjes en 1 of 2 in grove stukken gesneden pasilla pepers in een blender. Zet dit hierna kort op het vuur en voeg de epazote er aan toe, breng het op smaak met wat zout en peper. Meng hierna de soep (bouillon) samen met warme saus en dien het op samen met de tortilla strips, en eventueel wat stukjes feta en blokjes avocado.

  


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen