donderdag 16 april 2020

Nieuw: Courgette Fleur in de Westlandpeppers webshop

De Courgette Fleur is een nieuw product in de webshop. Dit is een jonge courgette met gele bloem er nog aan. De courgette is voor de meeste een bekend product, maar ook de schitterende bloemen van de courgette zijn eetbaar. De felgele bloemen hebben een neutrale smaak. Hierdoor past het zich eenvoudig in een gerecht aan. Het exclusieve product wordt lokaal geteeld en verpakt door CourgetteFleur Zwinkels in ‘s-Gravenzande, waar wij mee samenwerken om dit product op onze webshop aan te bieden. Om de perfecte Courgette Fleurs te leveren moeten ze ‘s morgens heel vroeg geoogst worden. Rond 10 uur in de ochtend vouwen de bloemblaadjes zich alweer dicht. De vrouwelijke bloem bestaat uit een kleine courgette, het vruchtbeginsel, met daaraan een bloem. De mannelijke bloem bestaat uit een steeltje en een bloem. Er zitten 4 Courgettebloemen in een verpakking. Dit zijn allemaal vrouwelijke Courgette Fleurs met kleine courgette aan de onderkant.

De courgette bloemen worden veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Probeer deze courgette bloemen, met bijvoorbeeld de mais tortillas van Taiyari, Tomatillo en Poblano.

Bereiding Courgette Fleur

Bij aankoop is de courgette fleur al klaar voor gebruik. Hij hoeft dus niet meer gewassen te worden. De courgettebloemen zijn zeer geschikt als decoratie van een gerecht, maar kan ook gevuld worden met bijvoorbeeld rijst, roomkaas of gehakt. Een ander lekker gerecht is Tempura Courgette Fleur met aoili, waarbij de courgettebloem is gefrituurd. Maar je kunt de bloem kan je ook koken, stomen, grillen of bakken.

Bestel de Courgette bloemen hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten