donderdag 13 december 2018

Nederlands onderzoek naar pepers als medicijn tegen obesitas


Al vaker schreven we op dit blog over pepers als medicijn tegen obesitas of als wapen in de strijd tegen teveel gewicht. Veel van dit soort onderzoek wordt gedaan in het buitenland en vooral in Amerika vind er heel veel onderzoek in deze richting plaats. Recent schreef Lot Isarin op Scientias.nl een heel goed artikel over het onderzoek dat in Nederland plaats vind door het bedrijf Vivaltes en de Hortus in Alkmaar.

Een  interessante conclusie die dit onderzoek tot nu toe opleverde, is dat om gewichtsverlies te realiseren je zo'n 150 gram capsaïcine per dag moet op eten. En dat is afhankelijk van welke peper soort je op eet, toch zo'n 1,5 KG pepers per dag. En je begrijpt meteen dat dit een weinig haalbare kaart is,, Hoewel we het eten van meer pepers bij Westlandpeppers natuurlijk toe juichen,,

Volgens onderzoekster Marjolein Wildwater van Vivaltes moeten we dat dan ook niet doen en is het beter om het onderzoek wat wereldwijd plaats vindt af te wachten. Want in de toekomst zal er zeker een medicijn ontwikkeld worden dat deze problemen oplost.

Klik hier om het artikel dat Lot Isarin op Scientias.nl schreef te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten