zaterdag 30 april 2016

Onderzoek naar uitbreiding habanero teelt in Mexico voor de saus industrie

Door de aanhoudende vraag naar vooral hete en zeer hete pepers van uit de Amerikaanse saus industrie. Vind er in Mexico op verschillende plekken onderzoek plaats naar geschikte rassen en teelt methodes. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de open field (buiten teelt)  teelten in Mexico. Zoals ook aan de Universiteit van Sonora, waar professor Huez Marco Antonio Lopez, een team van studenten begeleid die in samenwerking met een zaad bedrijf maar liefst 20 habanero variëteiten uit test.Dit om uit te zoeken welke het meest geschikt zijn voor het klimaat en de omstandigheden in het kust gebied van Hermosillo. Een van de soorten die ze uit testen is de Trinidad Scorpion, volgens Huez Lopez is deze superhot peper interessant om te telen omdat in de Verenigde Staten de vraag hierna vanuit de saus industrie is toegenomen. De rede is dat op de Amerikaanse markt in toe nemende mate de traditionele ketchup wordt verdrongen door hete en zeer hete sauzen. Van daar dat de Mexicaanse overheid verschillende programma's ondersteund om een grote speler in deze markt te worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen