zondag 23 december 2012

Belizean Style Habanero saus

Belizean Style Habanero saus

Een kenmerk van de Belizean Style Habanero saus is het gebruik van wortels in de saus. Het hoe en waarom van het gebruiken van wortels in de saus wat men in dit aan Mexico grenzende land doet is niet bekend. Maar volgens de kenners moet je het een keer hebben geproefd om je oordeel er over te geven. Bak om te beginnen de ui tot ze gaar is en voeg daarna of verse gesneden wortels of wortels uit een blikje toe.Breng het aan de kook en zet dan laag, laat het sudderen tot de wortel zacht wordt. Haal de ui en wortels van het vuur, en voeg nu de gele gesneden habaneros van westlandpeppers, de azijn, limoensap, toe aan het wortel ui mengsel. Maak er een gladde saus van door het in een blender te doen of met de bekende staaf mixer. Op smaak breng je de saus met zout en peper.Laat hierna de saus afkoelen in een glazen pot of saus kom.

Ingrediënten
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie 
2 teentjes knoflook
1 potje wortels of verse wortels
3 gele habaneros
sap van 1 limoen
azijn
zout en peper

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen