12/19/19

De vijf hete foodtrends voor 2020

Het einde van het jaar is al weer bijna in zicht, tijd om de traditionele lijstjes te bekijken.Wat zijn de trends volgens de internationale foodpress voor 2020. Veel media voorspellen dat Vega en de plantaardige vlees vervangers hun opmars blijven doorzetten. Ook een veel voorkomende trend die voorspelt wordt is die van de 'storytelling' de consument vind het steeds belangrijker om te weten hoe en op welke wijze zijn eten is gemaakt. We pikte een vijftal hete foodtrends er voor jullie uit die het komende jaar HOT zijn.


chili art by Westlandpeppers

Vijf  hot,, food trends voor 2020


Nashville hot chicken, je raad het al uit de United States waar altijd veel hottrends vandaan komen.
Gemarineerd in karnemelk en met een sloot aan hete pepers is deze Nashville hot chicken een opkomende trend.

West Afrika, alle typische producten uit deze regio zijn booming, genoemd worden onder andere ook de Moringa die we bij westlandpeppers telen maar natuurlijk ook pepers die een vast ingrediënt vormen van de keuken van West Afrika.

Niet alcoholische soft drinks vooral met crazy ingrediënten zoals, Pimento een soft drink gebaseerd op gember, tonic en natuurlijk hete pepers.

Gerookt, alle gerookte groente gaan in het nieuwe jaar van belang worden. Door de Vega trend en het ontbreken van vlees is men op zoek naar sterke smaken, en zeg nu zelf gerookte pepers mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Hawaiian Chili Pepper Water, we schreven er al eerder over maar het Hawaiian Chili Pepper Water is niet te stoppen en we gaan er in het komende jaar nog meer van horen.




12/12/19

Nieuwe How It's Made video van de McIlhenny Tabasco fabriek

Al eerder was de bekende kok Matty Matheson op bezoek geweest bij de McIlhenny Tabasco fabriek.
Maar dit keer bezoekt Daniel Geneen van Eater dit 150 jaar oude familie bedrijf, dat op veel plekken in de wereld hun pepers teelt, maar nog altijd alle wereldwijd geoogste pepers verwerkt tot saus op hun thuis basis op Avery Island, Louisiana. De video geeft een ontzettend mooie inkijk in dit oude bedrijf, die gewoon vast houden aan het oude peper ras waar hun voorouders mee gestart waren. Ondanks zoals ze het zelf zeggen een draak is vanwege de moeilijk machinaal te oogsten vruchten en de lage productie. Ook gaat gewoon alle gemalen peper pasta drie jaar in een houten vat die iemand met de hand vult en dichttimmert ( let goed op in de video op de waanzinnige hoeveelheid houten vaten,,)



11/15/19

Diabetes thee met Curry bladeren van Westlandpeppers

Westlandpeppers en 3 andere tuinders zijn in een samenwerking met Greenport bezig met het ontwikkelingen van een gezonde thee. Het idee is om van reststromen een thee te ontwikkelen die een positief effect heeft op diabetes én ook nog lekker is!

Voor de thee worden gedroogde Curry bladeren van Westlandpeppers gebruikt. Over Curry bladeren wordt vaak gezegd dat het een positieve bijdrage heeft op diabetes. De andere tuinders hebben ook een gewas wat waarschijnlijk een positieve invloed heeft op diabetes, maar dat moest natuurlijk wel onderbouwd en onderzocht worden. Dit werd gedaan door middel van een literatuuronderzoek. Of er een positief gezondheidseffect aanwezig is? Welke concentratie er nodig is om tot positief effect te komen? Dit alles om een thee te ontwikkelen die daadwerkelijk gezond is gebaseerd op een goed en gedegen onderzoek.

Na de literatuurstudie heeft de Wageningen Universiteit een modelorganisme onderzoek gedaan om te zorgen dat de thee ook daadwerkelijk het gezondheidseffect gaat krijgen als omschreven in de literatuur.Wij zijn van mening dat een gezonde thee alleen een succes gaat worden als het ook echt lekker smaakt. Smaak is zeer persoonlijk, maar om een breed publiek te bereiken moet de smaak dus aantrekkelijk zijn voor veel mensen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met een professionele thee-sommelier: dit is een expert als het gaat om smaken en wat mensen lekker vinden. Ondertussen worden dus al veel verschillende variaties en smaken getest, waar wij zelf ook onderdeel van uitmaken. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk deze gezonde en lekkere thee aanbieden.
Klik hier voor meer informatie.


11/05/19

Duurzaam opgewekte energie bij Westlandpeppers met extra zonnepanelen

Westlandpeppers wil op een zo duurzaam mogelijke manier te werk gaan op het gebied van telen, biologische bestrijding, verpakken, water, afval, arbeidsomstandigheden én energie. Zo hadden wij in 2017/2018 al 960 zonnepanelen op ons dak van de verpakkingshal laten plaatsen. Deze zonnepanelen hebben in 2018 ongeveer 218.000 KWh aan energie opgewekt, wat gelijk staat aan het verbruik van 62 huishoudens per jaar en ongeveer 1/3 van ons jaarlijks gebruik. Nu zijn daar de afgelopen weken nog 380 zonnepanelen bij gekomen! Begin oktober zijn ze begonnen met de installatie van de extra zonnepanelen en eind oktober lagen alle 380 panelen op het dak. In 2020 komen er nóg 380 bij en er liggen dan eind 2020 in totaal 1720 zonnepanelen op het dak van de verpakkingshal! De duurzaam opgewekte energie gebruiken wij om de producten te telen en verpakken.

Bekijk hieronder wat foto's van de installatie!






11/01/19

Keuringsdienst van Waarde langs bij Tortilleria Taiyari

Gisteravond ging de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over de verschillen tussen nacho- en tortillachips. Nacho- en tortillachips van hetzelfde huismerk hebben dezelfde ingrediënten, maar nachochips is een stuk duurder. Dus gingen ze opzoek naar de verschillen tussen deze twee chips soorten. Deze zoektocht leiden de keuringsdienst van waarde naar Mexico én naar Tortilleria Taiyari. Tortilleria Taiyari was namelijk de eerste authentieke Mexicaanse tortilla bakkerij in Nederland. Zij maken tortilla's zoals de Mexicanen ze ook maken, namelijk van 100% mais en niet van maismeel, zoals alle tortilla's in de supermarkt. Zij nixtamaliseren hiervoor biologische en non-GMO mais en vermalen dit met vulkanische stenen tot vers deeg. Dit zorgt ervoor dat de tortillas een betere smaak en structuur hebben. Ook behouden ze door dit proces de natuurlijke voedingsstoffen die de mais bevat. De biologische mais tortilla’s zijn glutenvrij & vegan en bevatten geen conserveringsmiddelen of toevoegingen. Hierdoor zijn de tortillas ongeveer 14 tot 21 dagen houdbaar in de koeling. Het is dus echt een kwalitatief vers product in tegenstelling tot de lang houdbare tortillas van de supermarkt/groothandel. Doordat de tortilla's zijn gemaakt van 100% mais en niet van maismeel zijn ze een stuk gezonder en lekkerder! Wij zijn dan ook erg blij dat wij dit unieke en authentieke product in onze webshop verkopen. De tortilla's smaken heerlijke met onze verse Mexicaanse producten, zoals de Poblano, Jalapeño en Tomatillo. Hierdoor kun je alles vinden op onze webshop om heerlijke authentieke Mexicaanse gerechten te maken, zoals ze die ook echt in Mexico maken i.p.v veel Tex-Mex producten die je in de supermarkt vindt.

Nieuwsgierig naar de aflevering en wil je ook graag zien hoe de tortilla's gemaakt worden? Bekijk dan de aflevering hier --> https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/31-10-2019/KN_1709878

De tortilla's bestel je hier op onze webshop. Door de drukte na de aflevering zijn ze op dit moment uitverkocht, maar dinsdag/woensdag krijgen wij weer een nieuwe voorraad binnen!

https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/31-10-2019/KN_1709878

10/28/19

Pompoensoepfietsen voor m'n eten langs bij Westlandpeppers

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste editie van Pompoensoepfietsen. Marja van der Ende kwam met een groep sportieve fietsers langs voor een lekker pepertje die ze in de pompoensoep hebben verwerkt.

De fietstour ging door het Westland, Midden-Delfland, Delfgauw en Delft om alle ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep bij elkaar te fietsen. Na een proeverij van een aantal van onze producten en wat informatie over de verschillende pepers die zij meekregen ging de groep weer verder fietsen voor de andere ingrediënten. Lijkt het je leuk om mee te fietsen en langs te komen bij ons bedrijf? Op vrijdag 15 november is de tweede editie. Meld je aan via onderstaande link! https://www.fietsenvoormijneten.nl/evenement/pompoensoepfietsen-15nov/






10/20/19

Wired reportage over Ed Currie de 'evil genius' die de Carolina Reaper op de markt bracht

Mooie reportage van Wired  over de 'evil genius' ,, Ed Currie van de PuckerButt Pepper Company die ons de Carolina Reaper bracht. Nog steeds de meest gevraagde superhot peper en eikpunt voor alle superhots pepers. Het blijft natuurlijk een fantastisch verhaal hoe Ed met een paar kruisingen en een dosis geluk deze peper creëerde. En zo eigenlijk een heel nieuw marktsegment creëerde namelijk die van de superhot peper. 


Na deze repo ontzettend zin gekregen in een Carolina Reaper,, bestel ze in de webshop van westlandpeppers




10/14/19

Geroosterde Poblano Quesadilla met avocado Salsa Verde recept

De Poblano's zijn momenteel afgeprijsd op onze webshop, van €3,50 per halve kilo nu voor €3,- per halve kilo!! Om je een idee te geven van wat je allemaal kan maken met deze heerlijke Mexicaanse paprika hier een recept voor geroosterde Poblano Quesadilla's! Het recept is afkomstig van mexicanplease.com waar je nog meer heerlijke Mexicaanse recepten kan vinden.

Recept geroosterde Poblano quesadilla met avocado Salsa Verde recept

Dit recept is voor 4 quesadilla's. Voor de poblano's, tomatillo's, tortilla's en pepers ga naar onze webshop.

Ingrediënten:
- halve ui
- 1 blikje gepureerde bonen
- geraspte kaas
- koriander
- peper & zout (naar smaak)

Avocado Salsa Verde 
- 4-5 tomatillos
- 1 serrano / jalapeño
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- koriander
- 1 avocado
- zout (naar smaak)

Spoel de poblano's af met water. Rooster the poblano's in de oven voor 25-30 minuten op 200 graden.
Voor de avocado Salsa Verde, kan je de tomatillos op dezelfde tijd roosteren als de poblano's. De tomatillos moeten wel iets korter, ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal de tomatillo's eruit als ze een als ze wat donkerder groen zijn geworden. Voeg de geroosterde tomatillos samen met een halve ui, teentje knoflook, 10-12 takjes koriander en halve serrano of jalapeño peper in een blender of mix het met een staafmixer. Proef en als je het nog pittiger wilt voeg de andere helft van de peper toe. Voeg de avocado toe en mix nogmaals. Proef en voeg zout naar smaak toe.
Zodra de poblano's geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en trek je vervolgens het vel van de poblano's af. Maak je geen zorgen als er nog kleine stukjes blijven zitten. Ontpit de poblano's en snijd ze in dunne reepjes. Bak de halve ui in een pan met wat olie op middelhoog vuur. Als de ui zacht is (4-6 minuten), voeg de poblano reepjes toe met een flinke snuf zout en wat peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olie. Verwarm de tortilla's kort voor het maken van de quesadilla's (30-60 seconden). Elke quesadilla krijgt een laag gepureerde bonen, kaas, poblano-ui mengsels, koriander en weer kaas. Vul slechts 1 helft van de tortilla, zodat je hem makkelijk kunt dichtvouwen (zie foto hieronder). Bak de quesadilla's voor 2-3 minuten per kant of tot de kaas is gesmolten en ze goudbruin beginnen te kleuren. Eetsmakelijk!!

 
Foto's @https://www.mexicanplease.com/roasted-poblano-quesadillas/

10/11/19

Ras El Hanout bij Westlandpeppers

Nieuwe kruidenmix bij Westlandpeppers: Ras El Hanout. Ras El Hanout is een kruidenmix die vooral gebruikt wordt in de Arabische keuken. De kruidenmix komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en kennen wij in Nederland vooral van Marokkaanse gerechten. Ras El Hanout betekent ‘Het beste van de winkel’ en is dus eigenlijk ook wat de handelaar op dat moment op voorraad heeft. Hierdoor kan het recept van dag tot dag veranderen en vind je overal ter wereld andere mixen. Het is een populaire kruidenmix, omdat je er zoveel verschillende kanten mee op kan. Dit zijn dé kruiden die je in huis moet hebben als je Arabisch wilt gaan koken. Het is een perfecte basis voor veel gerechten, bijvoorbeeld om kip te marineren of een Marokkaanse stoofschotel te maken. Mix de Ras El Hanout met yoghurt, mayonaise of olijfolie en je hebt een heerlijk simpel sausje om brood in te dippen of te eten bij een lekker stuk vlees. De Ras El Hanout is te bestellen per 30 gram. De 30 gram Ras El Hanout kruidenmix zit in een klein en handig potje.

Ras El Hanout kruidenmix ingrediënten:
– korianderzaadjes
– komijn
– kaneel
– gemberpoeder
– kurkuma
– zwarte peper
– kardemom

Bestel de Ras El Hanout kruidenmix hier!



10/08/19

Nieuwe trend, Hawaiian Chili Pepper Water

Zoals jullie van ons gewend zijn houden we bij westlandpeppers goed in de gaten wat de nieuwste trends zijn op peper gebied. Zowel bij verse pepers als bij allerlei toepassingen. Vaak zien we dat er weer een nieuwe smaak saus op de markt wordt gebracht, of een product waar pepers aan zijn toegevoegd. Maar soms zie je iets op de markt verschijnen waar je bij denkt, hee dat is echt nieuw en inventief. Al een tijdje zie je in de pepers scene het vernieuwende Hawaiian Chili Pepper Water in de spotlight staan. Zoals de naam doet vermoede is de oorsprong hiervan het eiland Hawaï, als onderdeel van Amerika natuurlijk bekend met de hotsaus cultuur hebben ze op dit eiland daar een eigen draai aan gegeven.Volgens sommige is dit Hawaiian Chili Pepper Water geïnspireerd door de Puerto Ricaanse Pique saus waar ook gebruikt wordt gemaakt van vrij veel water en azijn. Feit blijft dat de Hawaiianen hun chili water bij zo beetje ieder gerecht gebruiken De basis is dan ook lekker simpel, een verhouding van twee delen azijn op acht delen water, met als overige ingrediënten natuurlijk pepers wat knoflook en zeezout. Je kunt dit aan de kook brengen en dan later in een fles laten afkoelen om een eenvoudige Hawaiian Chili Pepper Water te maken. Sommige merken op het eiland Hawaï gebruiken voor hun water gefermenteerde pepers wat weer een extra flavour aan het water brengt. Eigenlijk zijn alle ingrediënten die je aan een normale saus zou kunnen toevoegen ook toe te passen op dit Hawaiian Chili Pepper Water. En dus gaan we de komende jaren vast nog meer horen van dit water, vooral omdat nu ook bartenders dit water gaan ontdekken als ultieme toevoeging aan hun cocktails.




Heb je nu inspiratie gekregen om je eigen Hawaiian Chili Pepper Water te maken, in onze webshop vind je alles en nog veel meer.


10/02/19

Peper liefhebber, dan ben je misschien ook een thrill seeker !

Peper liefhebber, dan ben je misschien ook een thrill seeker ! het grote voordeel hiervan is volgens vele studies. Dat je hierdoor een gezonde levensstijl hebt en daardoor minder kans loopt op allerlei vervelende kwalen.Vorig jaar suggereerden onderzoekers van de Universiteit of Wyoming dat pepers eten je metabolisme versnelt, waardoor je calorieën sneller kunt verbranden. Volgens food specialist, Dr. Gan Heng Hui, van de Nanyang Polytechnic's School of Chemical and Life Sciences, is er ook een populaire, zij het niet geteste theorie dat met pepers verwerkte gerechten moeilijker 'op te krijgen' zijn. Het effect is dan dat je minder snel te veel eet, en op die manier minder snel overgewicht ontwikkeld.



Houd je dus van heet eten en vind je een beetje pit in je dagelijks eten een must.
Dan zorgt deze 'thrill' sensatie er dus maar mooi voor dat je een gezonde levensstijl hebt.

PS bij westlandpeppers hebben we natuurlijk alles in huis om je van dagelijkse portie pepers te voorzien.


9/27/19

Het drogen van de Aji Amarillo bij Westlandpeppers

Al een aantal jaren telen we bij Westlandpeppers Peruaanse pepers, in die periode zijn er al aantal verschillende types door ons uit geprobeerd. Een type dat een redelijk succes bleek is de Aji Amarillo, die naam is al gelijk een soort van verwarrend. Want in het Spaans betekent amarillo 'geel' en is de kleur van de Aji Amarillo eerlijk gezegd meer oranje als dat het op geel lijkt. Maar deze Zuid Amerikaanse peper heeft een hele bijzondere smaak, en is dus in veel Peruaanse gerechten een must have,, Nu weten we bij westlandpeppers wel na al die jaren dat het telen van bijzondere pepers niet altijd vanzelf gaat. Soms is een peper zo lastig te telen dat het uiteindelijk niets wordt, een andere keer overschatten we de uiteindelijk vraag naar een peper en pikt de markt het nog niet op.

Als een soort dan uiteindelijk een blijver is, heb je nog steeds met wisselingen in de vraag te maken.
Dus soms hebben we dan bij Westlandpeppers wat product over. Dat gooien we dan niet weg, maar drogen we in onze eigen luchtdroog installatie. De gedroogde pepers die daar uiteindelijk uit komen kun je ook weer in onze webshop kopen. We maken zelfs van deze gedroogde pepers een ongelooflijke smakelijk poeder in handige bewaar blikjes.




De pepers die over zijn worden op platen gelegd waar papier op ligt. Deze platen gaan dan in een kar die in onze droogcel gereden kan worden. In de droogcel heerst een zeer hoge temperatuur zodat de pepers op een natuurlijk manier uit drogen. Het vocht wat uit de pepers komt, wordt mechanisch afgezogen zodat we een mooi droog resultaat krijgen. Ook gooien we geen product op deze manier weg, maar maken we op duurzame wijze een heel nieuw product ervan.


9/23/19

L.A. BEAST, eet 14 Carolina Reapers in 1 minuut

Al een tijdje hebben we geen challenge video geplaatst op ons blog, maar deze recente van L.A. BEAST oftewel Kevin Strahle willen we jullie niet onthouden. En de heerlijk Amerikaanse waarschuwing 'DO NOT ATTEMPT ANYTHING SEEN IN THIS VIDEO!!' werkt natuurlijk alleen maar meer nieuwsgierigheid op om de video te bekijken. Kevin is zeg maar een soort Pro op dit gebied en heeft ook al een keer binnen 2 minuten een indrukwekkend aantal Naga Jolokia's naar binnen gewerkt en doet dus wel vaker gekke dingen. Maar 14 Carolina Reapers in 1 minuut naar binnen schrokken laat ook bij een Pro als Kevin ze sporen na,, In de comments onder de video wordt ook druk geopperd dat het tijd wordt dat L.A. BEAST ze opwachting in de show Hot Ones van Sean Evans gaat maken. Dus wie weet zien we hem daar binnenkort ook ze opwachting maken.

Zelf ook is een Carolina Reaper proberen,,!  of ons Westlandpeppers Peper Challenge Pakket









9/18/19

Zweedse klant van westlandpeppers hergebruikt onze dozen in concept tegen voedselverspilling

Axfood Zweeds moederconcern van onder andere supermarkt keten Willys komt met een concept tegen voedsel verspilling. Ook in Scandinavië is voedselverspilling een belangrijk item geworden, en bij de keten Willys hebben ze hiervoor een concept bedacht waar kleine doosjes gevuld worden met een mix van twee kilo groenten en fruit. Hiervoor hergebruiken ze de kleine ontzettend mooie westlandpeppers doosjes,,,
Willys test dit concept op het moment uit bij 20 winkels, en het is al een onverwacht succes gebleken. De doosjes bevatten groenten en fruit die tegen de houdbaarheid aanzitten, je moet dan denken aan een banaan met een vlekje en groenten met een deukje erop. En met een prijs van 20 SEK wat omgerekend €1,86 is kun je gerust spreken van een mooie deal.

foto credits axfood.se/media

Die doosjes van westlandpeppers zijn ook nog eens verlijmd en gevouwen (opgezet) met behulp van zonnestroom. Westlandpeppers investeert namelijk gericht, om op al onze vestigingen de stroom voor het grootste gedeelte zelf op te wekken doormiddel van zonnepanelen. Dus de doosjes van westlandpeppers passen perfect bij deze actie van Willys en laten een mooi concept zien tegen voedselverspilling en hergebruik van materialen.

Het persbericht van Axfood hierover,, (voor degene die het Zweeds machtig zijn)


9/13/19

Rode of groene peper welke is het gezondst

Vaak krijgen we bij Westlandpeppers de vraag wat het verschil is in heetheid tussen een rode en groene peper, of wat het smaakverschil is tussen de twee kleuren. Klik hier om onze blog daarover te lezen. Deze keer gaan we het hebben welke kleur het gezondst is, wat eigenlijk een gekke vraag is, omdat pepers sowieso gezond zijn. Laten we het dus houden op de verschillen in gezondheidseffecten per kleur.







Voordelen van groene pepers

- Heeft een effect op bloedsuikerspiegel het regelmatig eten van groene pepers helpt bij het regelen van een hoge bloedsuikerspiegel.
- Bevordert de spijsvertering, groene pepers zitten boordevol voedingsvezels, die helpen bij een betere spijsvertering.
- Goed voor je huid, groene pepers zijn een rijke bron van vitamine E en vitamine C, waardoor ze een positief effect hebben voor een gezonde huid.
- Houdt het hart gezond, dankzij de stof bètacaroteen, helpen groene pepers je hart in een goede conditie te houden.
- Hulp bij gewichtsverlies, groene pepers helpen bij het verbranden van calorieën en versnelt de stofwisseling, en helpt daarom bij het afvallen.

Voordelen van rode pepers

- Behoudt de bloeddruk, dankzij het hoge kaliumgehalte dat helpt bij het verzachten van bloedvaten en de bloeddruk reguleert.
- Verbrandt calorieën, de stof capsaïcine die iets hoger is in rode pepers verhoogt het metabolisme van het lichaam dat er voor zorgt dat je direct calorieën verbrandt.
- Rijke bron van vitamine C, rode pepers zitten boordevol vitamine C die helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem en het bestrijden van chronische ziekten.
- Voorkomt hartkwalen, er zijn zeer krachtige antioxidanten in rode pepers die helpen bij het opruimen van blokkades in je bloedvaten.

Maar genoeg moeilijke verhalen pepers zijn bovenal ontzettend lekker dus geniet er vooral van. Je besteld ze op onze webshop





9/10/19

Cheese Omelette Baguette met heel veel pepers erin met Jamie Oliver

Bij westlandpeppers zijn we een grote fan van peper liefhebber Jamie Oliver, Jamie weet je iedere keer weer te verrassen  met een te gek recept waar pepers in verwerkt zijn. Het bijzondere van deze video is dat ie in VR180 is opgenomen, de tijd zal leren of deze techniek doorzet, maar bijzonder is het wel. Je bent zeg maar je eigen cameraman in deze video en je kunt dus lekker focussen op de enorme schaal met pepers in Jamie's keuken.

Heb je nu inspiratie op gedaan met deze video,, bij westlandpeppers hebben we een webshop vol om los te gaan.






9/04/19

Nieuwe Wurlitzer automaat in onze Vespa foodtruck

De laatste tijd zijn wij druk bezig geweest met het vervangen van de automaat in onze Vespa foodtruck, die aan het begin van onze laan staat. De oude automaat is vervangen voor een nieuwe Wurlitzer machine. Het was nog een lastig karwei om de nieuwe automaat precies passend in het karretje te krijgen. De oude automaat werkte niet altijd even goed, ook koelt de nieuwe automaat beter en is er meer ruimte voor producten. In de automaat zijn onze verschillende sauzen te koop, maar je vindt er ook verse klein verpakkingen met onder andere snackpaprika, Habanero, Jalapeño en Pimientos de Padron pepers. Wanneer je in de buurt bent rij er even langs en kijk of je favoriete saus of peper in de automaat zit. Woon je nou niet in de buurt of kom je nooit in het mooie Westland, dan kan je natuurlijk altijd al onze producten bestellen via onze webshop 😉

De Vespa Foodtruck is 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend. De Foodtruck staat aan de Burgemeester Crezeelaan 44a, 2678KZ De lier en is aan zijn oranje kleur te herkennen. De producten die in de Foodtruck worden verkocht zijn kleine consumentenverpakkingen en Westlandpeppers sauzen. 








9/01/19

Drie tips voor je zelf gekweekte peper planten in de herfst

De herfst is al weer officieel begonnen en dus is het zaak om nog zoveel pepers van je zelf gekweekte peper planten te oogsten. Het hangt een beetje af welke soort peper je heb staan in je moestuin en of deze in een pot of in de volle grond staat. Maar in het algemeen gelde deze drie tips zowel voor in pot geteelde als voor pepers in de vollegrond.


Tip 1

Oogsten,, het klinkt simpel maar als peper liefhebbers zien we graag veel pepers aan de planten hangen. In deze periode is dat niet handig, je planten hebben alle energie nodig om de laatste pepers te laten uitgroeien. Dus haal zo veel als mogelijk je rijpen vruchten van de plant.

Tip 2

Groen oogsten, natuurlijk zie je graag mooie rode of een andere kleur pepers maar in de herfst kan het handig wezen om vroeg in de herfst wat grote volgroeide groene pepers van de plant te oogsten. De plant heeft dan nog wat meer energie over om de laatste vruchten te laten uitgroeien.

Tip 3

Blad en stengels weg halen, een peper plant wil aan de onderkant nogal is rommelig worden met uit gelopen zij takken met vaak een paar kleine kromme pepers eraan. Haal deze takken weg en neem gelijk ook het wat geel geworden blad aan de onderkant van je planten weg. Dit blad heeft nu geen functie meer en kan gerust weg gehaald worden. Zo houdt de plant wat meer energie over voor de laatste vruchten.


8/27/19

PIMIENTOS DE PADRON Ready for BBQ

Al jaren een succesvol product bij westlandpeppers, de Pimentos de Padron het heerlijke Spaanse tapas paprikaatje ieders favoriet en vooral in de zomer. Want zeg nu zelf wat is mooier dan met een lekker wijntje en een bakje met je zelf gegrilde Pimentos de Padron in je eigen achtertuin zitten.
Nog mooier wordt het omdat westlandpeppers al jaren ready to grill bakjes met Pimentos de Padron erin, verkoopt in onze webshop.


Nu kan er bijna niets mis gaan bij dit gerecht,, maar om je helemaal te helpen hebben we ook een heus stappenplan voor deze Pimientos de padron grill verpakking gemaakt,, 


 

8/21/19

De Jalapeno Sweet Chili chips van AH

Het mag ondertussen bekend zijn dat er geregeld producten met pepers erin belanden in huize Boekestijn. Niet alle producten halen dit blog natuurlijk, want geregeld krijg ik absolute misbaksels onder ogen waar het product peper alleen is toegevoegd om 'Chili' op de verpakking te kunnen zetten. Maar terug naar deze Jalapeno Sweet Chili chips van Albert Heijn huismerk. Zoals vaak bij dit soort premium chips is er gekozen om een wat dikkere harde 'farmer' chips te gebruiken. Deze wat hardere chips variant is natuurlijk niet ieders cup of tea, maar bij deze chips is het niet verkeerd. De chips is voldoende heet maar niet zo heet dat de gemiddelde AH-klant gaat afhaken. Met andere woorden ben je een echte peper eter dan is deze chips niet echt spannend. De smaak is niet verkeerd maar er is vrij veel tomaat aan deze chips toegevoegd en dat proef je wel. Maar AH gaat natuurlijk niet voor niks een eigen chili smaak produceren, het betekend natuurlijk dat ze zien dat het marktaandeel van 'hete' peper chips aan het groeien is. En als echte peper liefhebbers kunnen we dat alleen maar toe juichen.



De Jalapeno Sweet Chili chips van AH met de geweldige toevoeging, Robuuste Chips wat vast verzonnen is door de stagiair van dienst. Het aandeel chili is 0,2% en er zit 0,1% gerookte jalapeno in deze chips, wat weer de vraag op werpt waarom er niet 'smooked' op de verpakking staat.

 


8/18/19

Is Moringa blad het nieuwe superfood

Al een tijdje hebben we bij westlandpeppers moringa planten die we als vers blad en gedroogd als poeder in onze webshop verkopen. Het idee hier achter is dat bij de vele pepers die wij telen, we ook ingrediënten uit de regio's willen telen en verkopen die daar populair zijn. Zo zijn wij ook op de moringa plant gekomen, deze plant is een veel gebruikt ingrediënt in de keuken van landen als India, Birma, Filippijnen en China. Een belangrijk plus punt van de plant is dat het rijk is aan veel vitamine C, A en E, calcium, ijzer, kalium en andere mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën. De plant is ook verrassend rijk aan eiwitten voor een bladgroen, maar liefst 30 procent eiwit op basis van droog gewicht. Dit was vervolgens ook de rede dat het ineens ontdekt werd als een zo genaamd superfood. En als hippe toevoeging in bijvoorbeeld healthy smoothies terecht kwam,  de moringa was ineens in beeld bij een hele nieuwe food community. Vandaar dat tegenwoordig de moringa plant ook in de Verenigde Staten word geteeld en via de vele farmers markets daar ze weg vind naar een steeds groter publiek.

Wil je de moringa gebruiken in traditionele Indiase maaltijd of als superfood in je smoothie je vind hem zowel vers als gedroogd in onze webshop. Al onze moringa is door westlandpeppers zelf geteeld en verwerkt.







8/14/19

Helpen pepers je om af te koelen

Er is waarschijnlijk geen groente waar zoveel verhalen de ronde over gaan als over pepers. Natuurlijk kan ondertussen iedereen de bekende peper heet mondgevoel afkoel tips. Maar er is ook de veel gehoorde story dat het eten van pepers je helpt afkoelen hoe zit dit nu,, in veel landen waar het meer dan gemiddeld warm is, heb je vaak ook een echte peper eet cultuur. Dit lijkt gek maar het eten van heet voedsel waar pepers in zijn verwerkt zet de receptoren rond je mond aan het werk, je gaat hierna rond je gezicht en de nek zweten. Het effect is dat je door het zweten wat afkoelt en dus een koel gevoel krijgt. Dus de conclusie is dat ondanks dat je mondgevoel wat anders zegt je lichaam wel degelijk afkoelt door pepers omdat het voor de gek wordt gehouden. En je flink laat zweten waardoor je wel degelijk wat afkoelt, ook al denk je zelf van niet.






8/11/19

NASA test teelt in ruimte van Espanola peperplanten om Mars te kunnen bereiken

NASA-wetenschappers zijn van plan om pepers in de ruimte te laten groeien in het International Space Station om als aanvulling op de voorverpakte maaltijden te dienen. NASA gelooft namelijk dat de voorverpakte maaltijden niet genoeg vitamines en voedingsstoffen zullen leveren voor de astronauten op de lange reis naar Mars, wat minstens twee jaar zou duren.
NASA-wetenschapper Jacob Torres vertelt in een interview met CNN dat pepers een essentieel onderdeel kunnen zijn van het dieet van een astronaut voor de lange reis naar de rode planeet.
Om in de ruimte te kunnen groeien, moet een plant namelijk gemakkelijk vruchten krijgen en in een omgeving met veel kooldioxide goed kunnen groeien, de onderzoekers van NASA ontdekten dat bepaalde peper rassen beide kunnen. Behalve pepers test NASA ook verschillende rassen Chinese kool en Sla uit, die dezelfde eigenschappen hebben om in de ruimte goed te kunnen groeien. Het team wetenschappers wilde eerst de bekende Hatch pepers in de ruimte proberen te telen totdat Torres het Espanola peper ras onder de loep nam, en concludeerde dat dit ras geschikter was vanwege de eigenschap dat het makkelijker groeit op grotere hoogte. Ook bevat dit grove peper ras veel vitamines wat voor de astronauten natuurlijk van levensbelang is.

Foto credits  JACOB TORRES/NASA)


Wil je ook het echte space gevoel krijgen, onze Arabische Shakira pepers zijn het Noord-Afrikaanse neefje van de Amerikaanse Espanola pepers.


.










8/05/19

Nieuw bij Westlandpeppers gedroogde Hoja Santa

Helemaal nieuw bij Westlandpeppers in onze webshop zijn de gedroogde Hoja Santa bladeren. De Hoja Santa plant is een grote plant die geregeld bij gewerkt moet worden, de bladeren die daarbij verwijderd worden, gooien we niet weg maar drogen wij in onze eigen droogcel tot een mooi en smakelijke Mexicaan food must have. De Gedroogde Hoja Santa zijn door Westlandpeppers in de eigen kassen geteeld, gedroogd en daarna versnipperd in handige grove stukjes.




Hoja Santa is een blad wat veel gebruikt wordt in de Latijns Amerikaanse keuken. Hoja Santa, ook wel Peperblad, Acuyo, Anisillo, Mexican Pepperleaf, Sacred pepper of Root beer Plant genoemd is ook vers beschikbaar in onze webshop. Het is complex van smaak en kan wel een doorsnee hebben van 30 cm. De smaken Eucalyptus, Anijs, mint, nootmuskaat en dragon zijn allemaal terug vinden in de verse Hoja Santa. De gedroogde stukjes zijn perfect om te vermalen tot poeder, maar het kan natuurlijk ook gebruikt worden als kruid, die zorgt voor een smaak twist in uw gerecht. Het is bijvoorbeeld een belangrijke smaakmaker voor de bekende saus Mole verde en vele andere Mexicaanse gerechten. De gedroogde Hoja Santa wordt verpakt in een kleine verpakking van 10 gram.


7/29/19

Unboxing video Westlandpeppers bestelling

Robin van Samballerie maakte deze een leuke unboxing video van haar Westlandpeppers bestelling. Ze heeft een Instagram en Youtube kanaal waar ze verschillende pittige recepten van haar opa & oma deelt. En met deze mix verschillende pepers uit ons assortiment komen er vast weer veel nieuwe recepten aan. Neem een kijkje en doe inspiratie op voor gerechten met de verschillende pepers van Westlandpeppers! Bekijk de unboxing video hieronder ⬇️

7/26/19

BBQ en pepers tips & tricks

Pepers op je BBQ, op wat voor wijze, is altijd een goed idee! Je kan pepers gesneden en bereidt op een BBQ grill plaat gebruiken als garnering. En zijn er ook legio recepten om met jalapeño's en spek heerlijke poppers te maken, maar gaan we deze keer wat dieper het grillen van losse pepers bekijken.

Begin eerst met het wat vochtig maken van je pepers voor dat ze op de BBQ gaan, blijf ze op het vuur regelmatig draaien en haal ze er af als je de eerste blisters en wat zwarte plekjes ziet verschijnen op je pepers. Ze zien er nu wat onappetijtelijk uit maar als je ze nu snel in kraft papier of plastic zak verpakt gaat het straks helemaal goed komen. Haal na de tien minuten de pepers uit de zak of het kraft papier. De hitte van de BBQ en het vocht van de pepers zorgen er voor dat als het waren het vel van de pepers los zweet van het vruchtvlees. Met een scherp keuken mes kan je nu het grootste gedeelte van het peper vel er af schrapen. Je heb nu heerlijke gegrilde pepers die super smaken bij een lekkere gegrilde burger.


Hou er altijd rekening mee dat pepers capsaïcine bevatten, (de stof die pepers heet maakt) en tijdens het grillen of bewerken van de pepers er wat vocht en dus capsaïcine uit de pepers kan ontsnappen.
Maar goed als echte BBQ pro kan jouw natuurlijk niets gebeuren, en geld deze tip alleen voor je onhandige kennis die zich weer is met het grillen komt bemoeien.
En voor het mooiste resultaat met deze wijze van grillen gebruik je zo vers als mogelijke pepers.
Die vind je in het schap van je favoriete supermarkt of je koop ze rechtstreeks in de webshop van Westlandpeppers


7/21/19

Chilli Saus met Jamie Oliver & Tom Walker

Dat Jamie Oliver een groot peper liefhebber is weten we natuurlijk al wat langer. Vanaf de start van Jamie zijn carrière komen pepers geregeld voorbij in zijn vele programma's en online posts. Maar dat Tom Walker bekend van de hit Just You and I  en zijn onafscheidelijke gebreide petje, van hot saus hield wisten we weer niet. Maar samen met Jamie maakte hij deze 'DIY recept' video, zodat iedereen voortaan de favoriete Tom Walker hot saus thuis kan maken.

Tom maakte ook al een video met Jamie waar deze saus in een Spicy Chicken Wings recept gebruikt wordt.

Inspiratie op gedaan en nu zelf aan de slag,, in de webshop van westlandpeppers vindt je alles wat je voor een verse top saus nodig hebt. Van losse pepers tot DIY saus pakketten en natuurlijk onze prijs winnende westlandpeppers sauzen.








7/17/19

Knooppunt Holland op bezoek bij Westlandpeppers

Presentator Johan Overdevest, van Omroep West, fietst wekelijk samen met een bekende Nederlander een knooppuntroute door natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland. Deze week is Johan samen met Joris Linssen in het Westland en Midden-Delfland en kwamen ze langs bij Westlandpeppers. Ze kregen een rondleiding door onze kassen van Pieter Boekestijn.

Bekijk het item hieronder:

7/14/19

Drie tips voor je peper balkon plant verzorging

Al jaren krijgen we van westlandpeppers vragen via mail of sociale media over de verzorging van peperplanten. Meestal lukt het de meeste wel om in het voorjaar vanuit zaad een paar planten op te kweken en tot volle wasdom te krijgen. Maar hierna gaat het vaak mis, want als je peperplant dan alle windvlagen, stortbuien en de warmste week van juni heeft overleeft, komt het moment dat er aardig wat vruchten aan hangen en de plant het moeilijk krijgt.





TIP 1

Vaak sta je plant in een pot op het balkon of als je in het bezit van een tuin bent in een hoekje in de volle grond. Op dit moment heeft de peper plant veel voeding nodig omdat hij vol met vruchten hangt die alles van de plant vragen. Vaak is de basis voeding in de potgrond of tuinaarde in dit stadium op en moet je dit dus aanvullen. Het strooien van mest korrels heeft weinig zin aangezien die gemaakt zijn om langzaam hun voeding los te laten en je peper planten 'nu' voeding nodig hebben. Vaak kun je een gebrek aan voeding merken aan verkleurde bladeren en bladval (loslaten van het blad). Gebruik dus nu vloeibare meststoffen deze kan je tegenwoordig overal kopen en ook een fles van minder als een euro bij de Action voldoet prima. Houd je gewoon aan de dosering op het etiket en er kan weinig fout gaan.

TIP 2

Als echte liefhebber ben je natuurlijk apetrots als het gelukt is om je plant vol te krijgen met kleurende pepers en wil je hem het liefst ramvol met rode pepers hebben. Helaas denken je planten daar anders over en is het een must om geregeld de rijpe vruchten weg te oogsten. Je zult zien dat je op die manier uiteindelijk meer vruchten van je planten krijgt.

TIP 3

Als de langste dag eind juni is geweest en we voorzichtig met een plant vol pepers richting augustus gaan moet je weer opletten met te veel water geven want ook daar houd een peper plant niet van. Peperplanten hebben van nature geen reusachtig stevig wortelgestel en daarom is het gevaar van te veel water groot. Een goede tip is als je plant in een pot staat deze af en toe op te tillen om het gewicht er van in te schatten. Je krijgt dan een idee van het gewicht van de pot op het moment als je plant er happy bij staat. Als het gewicht van de pot nog goed is, kun je op die momenten rustig een keer het water geven overslaan of gewoon en klein beetje water geven. Het is ook geen groot geheim dat de meeste kamer planten in de huiskamer eerder door te veel dan door te weinig water hun einde vinden.

Mochten al deze tips nu toch te laat zijn gekomen en zijn je planten tot een vroegtijdige einde gekomen,, er is hoop..

SHOPWESTLANDPEPPERS voor al je verse en gedroogde pepers en nog veel meer.


7/08/19

Nieuwe snoeihete Habanero ontwikkeld in Mexico,

Habanero nieuws uit Mexico, het onderzoekscentrum van Yucatan (CICY) komt met een nieuwe habanero naar buiten die aanmerkelijk heter is dan normale habaneros. De habanero heet Kisin wat in de oude Maya taal 'duivel' betekent. De nieuwe habanero scoort maar liefst 670.325 SHU op de schaal van scoville. Eduardo Balam verantwoordelijk voor de zaadproductie van de CICY geeft aan dat er voor dit nieuwe ras een octrooi (kwekersrecht) is verkregen van de Mexicaanse overheid voor 18 jaar. Mooi om te zien dat na de zoete habanero de 'habanada' die westlandpeppers ook kweekt, er nieuwe ontwikkelingen zijn om vanuit de habanero ook snoei hete rassen te ontwikkelen.


foto credits www.cicy.mx

6/26/19

Summer Heat Saus 3de prijs voor beste Hot Sauce

Begin juni waren wij aanwezig bij het Chili & Barbecue Festival in Duitsland. Tijdens dit festival hebben wij met onze Summer heat sauce de derde prijs gewonnen in de categorie Hot Sauce! Bezoekers konden stemmen op hun favoriete saus en de summer heat saus kreeg genoeg punten voor de derde plek. De saus was tijdens het festival een groot succes en was daardoor al snel uitverkocht, eenmaal terug hebben wij de saus opnieuw gemaakt en is nu weer op voorraad!

En precies deze week is het ook nog eens een hitte golf, dus haal de zomer in huis met deze summer heat saus, waar onder andere de Lemon habanero / Madame jeannete in verwerkt is! De saus is een heerlijke zoet/pittige toevoeging aan elk gerecht, en past perfect bij je favoriete snacks, om lekker te dippen of bij de BBQ! 🍖

Bestel de Summer Heat Saus hier!!









6/21/19

Bij Westlandpeppers hebben we alles om lekkere taco's te maken!

Nieuw in onze webshop: Taco houders én een Taco pakket!
Taco's zijn kleine, gevouwen tortilla's die gevuld kunnen worden met de lekkerste ingredienten. Het taco pakket bevat allemaal verse Westlandpeppers producten om 12 lekkere taco's op tafel te zetten! Genoeg voor ongeveer 3/4 personen, maar kan ook gegeten worden als lunch of snack.

Het taco pakket bestaat uit:
- 12 bio mais tortilla's geel
- 1 flesje gele sriracha saus
- 500gr gele snackpaprika's
- 1 poblano
- 1 tomatillo
- 1 jalapeño

Zelf toevoegen:
- olijfolie
- peper, zout & kruiden
- 1 teentje knoflook
- 1 (rode) ui
eventueel kip, gehakt of andere groentes naar keuze

Recept:
Snij de jalapeño, knoflook en ui fijn en de snackpaprika's, poblano en eventueel de andere groentes/kip in stukjes. Verhit een pan met olijfolie en bak de jalapeño, knoflook tot de ui goudbruin is. (Voeg eventueel de kip/gehakt toe en bak dit tot het gaar is.) Voeg de snackpaprika's, poblano en eventueel andere groentes toe en bak dit voor ongeveer 3 minuten op heet vuur. Voeg een grote scheut gele sriracha saus, peper, zout en kruiden naar smaak toe en laat dit al roerend nog 2 minuten op middelhoog vuur staan. Verwarm de tortilla's 15 seconden om en om in een koekenpan zonder olie of boter, tot ze licht beginnen te kleuren. Vul de tortilla's met het mengsel en de tortilla's zijn klaar!

Klik hier voor de taco houder die ook op de foto's te zien is. Klik hier voor verse gele of blauwe biologische mais tortilla's.

Bestel alle mexicaanse producten op onze webshop! 





6/15/19

De nieuwe zomer westlandpeppers gift card

Wie wel is wat besteld in onze webshop, weet dat we geregeld onze shop giftcards vervangen. Doel van de giftcards is een reminder om vooral heel veel foto's te posten op sociale media. Dat vinden wij van westlandpeppers helemaal geweldig, dus heb je wat besteld laat het ons weten. En vergeet vooral niet westlandpeppers te volgen op Instagram.






6/11/19

Het nieuwe seizoen van Hot Ones start met gast Halle Berry

Vast bekend bij de peper liefhebbers het programma Hot Ones van gastheer Sean Evans. De steeds heter wordende kippen wings, en Sean die probeert een goed gesprek op te zetten met de gast. Afgelopen seizoenen zijn al heel wat celebrities te gast geweest bij het programma, maar Halle Berry was nog niet geweest en maak nu dus haar opwachting in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Hot Ones. Nu heeft Halle Berry al in in heel veel films gespeeld maar om je geheugen even op te frissen, Het was Halle die in de James Bond film Die Another Day uit de oceaan op duikt,,








6/05/19

Westlandpeppers is aankomend weekend aanwezig op het Chili Barbeque Festival!

Westlandpeppers is aankomend weekend aanwezig op het Chili Barbeque Festival! Afgeladen in een auto met vooral verse producten en sauzen gaan Lisette, Bram en Liesbeth naar Hannover. Dit is het tweede jaar dat Westlandpeppers aanwezig is op het festival. Het festival duurt twee dagen (zaterdag & zondag). Westlandpeppers staat op de markt waar veel hete sausmakers staan en andere chili of barbeque kraampjes. Naast de markt zijn er vele andere activiteiten en festiviteiten tijdens dit festival. Zo zijn er verschillende optredens, is er een hamburger test, sauzen awards en natuurlijk een chili contest met pepers van Westlandpeppers. Ben jij in de buurt of lijkt het je leuk om ook te komen? Klik hier voor meer informatie en tickets. Niet in de buurt of geen tijd om langs te komen? Bestel dan je producten op onze webshop ;)

Bekijk hier wat foto's van vorig jaar!