dinsdag 8 oktober 2019

Nieuwe trend, Hawaiian Chili Pepper Water

Zoals jullie van ons gewend zijn houden we bij westlandpeppers goed in de gaten wat de nieuwste trends zijn op peper gebied. Zowel bij verse pepers als bij allerlei toepassingen. Vaak zien we dat er weer een nieuwe smaak saus op de markt wordt gebracht, of een product waar pepers aan zijn toegevoegd. Maar soms zie je iets op de markt verschijnen waar je bij denkt, hee dat is echt nieuw en inventief. Al een tijdje zie je in de pepers scene het vernieuwende Hawaiian Chili Pepper Water in de spotlight staan. Zoals de naam doet vermoede is de oorsprong hiervan het eiland Hawaï, als onderdeel van Amerika natuurlijk bekend met de hotsaus cultuur hebben ze op dit eiland daar een eigen draai aan gegeven.Volgens sommige is dit Hawaiian Chili Pepper Water geïnspireerd door de Puerto Ricaanse Pique saus waar ook gebruikt wordt gemaakt van vrij veel water en azijn. Feit blijft dat de Hawaiianen hun chili water bij zo beetje ieder gerecht gebruiken De basis is dan ook lekker simpel, een verhouding van twee delen azijn op acht delen water, met als overige ingrediënten natuurlijk pepers wat knoflook en zeezout. Je kunt dit aan de kook brengen en dan later in een fles laten afkoelen om een eenvoudige Hawaiian Chili Pepper Water te maken. Sommige merken op het eiland Hawaï gebruiken voor hun water gefermenteerde pepers wat weer een extra flavour aan het water brengt. Eigenlijk zijn alle ingrediënten die je aan een normale saus zou kunnen toevoegen ook toe te passen op dit Hawaiian Chili Pepper Water. En dus gaan we de komende jaren vast nog meer horen van dit water, vooral omdat nu ook bartenders dit water gaan ontdekken als ultieme toevoeging aan hun cocktails.




Heb je nu inspiratie gekregen om je eigen Hawaiian Chili Pepper Water te maken, in onze webshop vind je alles en nog veel meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten