12/28/21
Maak makkelijk zelf Salsa Macha, met dit pakket!
12/22/21
Zo bewaar je het beste gedroogde pepers
Bewaren in een luchtdichte verpakking
Vaak wordt aanbevolen om de gedroogde pepers in luchtdichte verpakkingen te bewaren. De reden hiervoor is dat een luchtdichte verpakking voorkomt dat de gedroogde peper zijn smaak verliest. Ook houdt een luchtdichte verpakking de gedroogde pepers uit de buurt van vocht. Vocht zal door de peper worden geabsorbeerd, zodat hij gedeeltelijk opnieuw wordt hydrateert. Hierdoor kunnen de gedroogde pepers gaan schimmelen en uiteindelijk bederven, net als verse pepers.
Vermijd blootstelling aan licht
Luchtdichte bakjes alleen zijn niet genoeg, want gedroogde chilipepers bederven ook sneller in het licht. Felgekleurde chilipepers verkleuren tot een doffe grijze kleur als ze in een goed verlichte omgeving bewaart worden, bijvoorbeeld in een doorzichtig bakje op een aanrecht. Ook wordt de smaak hierdoor minder. Zorg ervoor dat de luchtdichte verpakking niet doorschijnend is of bewaar het op een donkere plaats, zoals een voorraadkast of lade.Bewaren bij koele temperaturen
Warmte kan er ook voor zorgen dat een gedroogde peper zijn smaak verliest. Houd de pepers uit de buurt van het fornuis tot bereiding. Zet de luchtdichte verpakking niet boven het fornuis of in een ander deel van uw keuken waar het aan hoge temperaturen kan worden blootgesteld.Invriezen
Voor het heel lang bewaren van de gedroogde pepers adviseren we om ze in te vriezen. Het invriezen van je gedroogde chilipepers biedt de juiste omgeving om hun houdbaarheid te maximaliseren. Je vriezer zorgt voor lage temperaturen, duisternis en afwezigheid van circulerende lucht, zolang je een diepvrieszak gebruikt. De vriezer beschermt je pepers ook tegen ongedierte en schimmels.Klik hier om gedroogde pepers te bestellen!
The best way to store dried chillies
Below you can find out more about the different ways to keep your dried peppers fresh and tasty for as long as possible.
Store in an airtight container
It is often recommended to store the dried chillies in airtight containers. The reason for this is that an airtight container prevent the dried chillies from losing their flavour. An airtight container also keeps the dried chillies away from moisture. Moisture will be absorbed by the pepper, so it will be partially rehydrated. This can cause the dried chillies to go mouldy and eventually spoil, just like fresh chillies.
Avoid exposure to light
Airtight containers alone are not enough, because dried chilli peppers also spoil faster in (sun)light. Brightly coloured chilli peppers discolour to a dull grey colour when stored in a light environment, for example in a transparent container on a countertop. This will also reduce their flavour. Make sure the airtight container is not transparent or stored in a dark place, such as a pantry or drawer.Store at cool temperatures
Freezing
If you want to store your dried chillies for a longer time, we recommend to freeze them. Freezing your dried chillies provides the right environment to maximise their shelf life. Your freezer provides low temperatures, darkness and absence of circulating air, as long as you use a freezer bag. The freezer also protects your peppers from pests and moulds.It is important to put the chillies separately in the freezer so that they do not stick together and become damaged when you take them out of the freezer. When the peppers are completely frozen you can keep them in an airtight freezer bag with a date sticker on it. If you need a dried pepper, you can easily take it out, let it defrost and/or rinse it under lukewarm water. After this you can use it again as a regular dried pepper.
12/15/21
You Rock - pittig bier van Brewery 22four
Brewery 22four is een Westlandse brouwerij met inmiddels 3 verschillende bieren, en de nieuwste editie is ''You Rock''. Dit biertje is ontstaan door een samenwerking tussen Brewery 22four en Westlandpeppers, onze Chili de Arbol is namelijk een belangrijk ingrediënt! Deze peper zorgt voor een mild kruidige smaak en samen met de zorgvuldig geselecteerde mouten, hop en kruiden resulteert dit in een perfect gebalanceerd bier, dat je wereld zal doen rocken!
You Rock is een tripel met Chile de Arbol, citroengras en gember, perfect in balans.
Een aantal maanden geleden kwamen Johan, Dennis en Rob van Brewery 22four langs bij ons met het idee om een peper bier te maken. Ze hadden een aantal testen en proeverijen gehouden, waaruit bleek dat een tripel in combinatie met de Chile de Arbol peper een bijzonder goeie combinatie is, die ze graag aan ons zouden willen laten proeven. Dat vonden wij natuurlijk hartstikke leuk, en waren meteen verkocht van het lekkere bier!
Bestel het gepeperde biertje ''You Rock'' online via www.brewery22four.com of ga langs bij een slijterij in het Westland, op de site staan de verkooppunten!
12/08/21
Speciaal voor de feestdagen onze Decemberbox
Klik hier om de decemberbox te bestellen!
De Decemberbox bestaat uit:
– Peper sokken – Maat 36-40 of Maat 41-45
Update je garderobe met de peper sokken van Westlandpeppers. De sokken zijn zwart van kleur met oranje pepers en aan de onderkant Westlandpeppers. Ideaal om warm de kerstdagen door te komen en de show te stelen met deze pittige sokken! Kies voor het pakket met sokken maat 36-40 of maat 41-45.– Gele maistortillas
De maistortilla’s van Taiyari zijn ambachtelijk bereid op traditionele Mexicaanse wijze. Gemaakt van genixtamaliseerde biologische en non-gmo gele maïs. (Oorsprong E.U.). De gele maïstortilla heeft een stevige textuur en heeft een sterkere smaak en geur.De maistortilla’s zijn glutenvrij & vegan en bevatten geen conserveringsmiddelen of toevoegingen. Hierdoor zijn de tortillas ongeveer 7 tot 14 dagen houdbaar in de koeling. Er zitten 12 tortilla’s van 14cm in een verpakking.
– Salsa Arbol – 200ml
Salsa Arbol is een lekkere, frisse en licht pittige salsa. De salsa is gemaakt met verse tomatillo’s, gedroogde Chili de Arbol en Guajillo. Heerlijk voor bij taco’s, quesadilla’s, buritto’s, tostadas en natuurlijk om te dippen met nacho’s! De Tomatillo Arbol Salsa is gemaakt met verse en gedroogde ingrediënten met minimale toevoegingen, en is hierdoor rijk van smaak.– Gedroogde Mexicaanse pepers – 40g
Een verpakkingen met verschillende gedroogde Mexicaanse pepers. De verpakking is gevuld met 1 Ancho peper, 2 Chipotle gedroogd en gerookt, 1 Pasilla, 1 Guajillo en 2 Arbol pepers. De gedroogde pepers zijn belangrijke ingrediënten in vele chilipoeders, salsa’s, sauzen, taco’s en andere mexicaanse gerechten. Zo zijn ze ook essentiele ingrediënten in vele Mexicaanse Moles.– Verschillende verse pepers
Een verpakking met verschillende verse pepers uit het assortiment van Westlandpeppers, om uit te proberen en lekker mee te koken! De verpakking is gevuld met 1 rode en 1 groene spaanse peper, 2 Jalapeño’s, 1 Habanero en 1 Poblano.Klik hier om de decemberbox te bestellen!
12/01/21
Spicy Chocoladeletter recept
Spicy Chocoladeletter
Ingrediënten
Bereiding
11/03/21
Nieuw in de webshop: Eten met Nick – Birria Taco Box
Klik hier om de Eten met Nick – Birra Taco Box te bestellen!
– Het ‘Eten met Nick’ kookboek van Nick Toet (optioneel)
– Gedroogde peper verpakking met 4x Guajillo pepers, 3x Chipotle pepers en 2x Ancho pepers
– Peper mix verpakking met 1x rode Habanero, 2x groene Jalapeño en 4x Spaanse rode peper
– Masa Harina / maismeel – 1kg
10/18/21
Westlandpeppers - Kweek van de Streek
Afgelopen zaterdag was Westlandpeppers te zien in het WOS programma ''Kweek van de Streek''. In de serie gaan ze langs bij verschillende bedrijven in de regio Westland/Midden Delfland.
Bekijk de video hieronder of klik op de link!
9/03/21
Dag van de Peruaanse chilipepers
8/13/21
Waarom vinden mensen spicy eten zo lekker?
Je bent een lover of een hater van spicy eten. De een kan er beter tegen dan de ander. Bij WestlandPeppers telen we vele soorten pepers die ook lekker pittig kunnen zijn.
Wie vrijwillig hete pepers (en daarmee de stof capsaïcine)
in zijn mond stopt, pijnigt zichzelf. Dit stofje houdt namelijk de
pijnreceptoren in de mond voor de gek, zodat ze de sensatie dat je mond in
brand staat aan het brein doorgeven.
Dat pittig eten desondanks zo populair is, komt volgens psycholoog
Paul Bloom door de puur menselijke eigenschap dat wij kunnen genieten van
gevoelens als pijn en angst. Het eten van pepers zou vergelijkbaar zijn met het
kijken van horrorfilms, een ritje in de achtbaan en bungeejumpen. "Door
ons geavanceerde denkvermogen kunnen we ervan genieten dat ons lichaam
waarschuwingssignalen geeft waarvan we weten dat ze niet kloppen", duidt Bloom.
Behalve dat eten van pepers voor geluksgevoelens zorgt, zijn
er ook fysieke gezondheidsvoordelen. Zo beschermt capsaïcine tegen schadelijke
schimmels en bacteriën en doet het dat ook met voedsel waar het in zit.
Ben jij een lover van spicy eten? Probeer dan onze CarolinaReaper. De Carolina Reaper is uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld!
8/11/21
WOS video: Peperkweker in De Lier kweekt ook thee
Westlandpeppers heeft in samenwerking met vier Nederlandse tuinders een kruidenthee ontwikkeld, met daarin curry bladeren! De WOS kwam van de week op bezoek om met Pieter over de Theelers en Curry bladeren te praten!
Bekijk de video hieronder ⬇️⬇️
7/30/21
Astronauten kweken Chilipepers in de ruimte
Astronauten zijn een nieuw experiment begonnen. Er is een hoeveelheid chilipepers zaden geplant op het International Space Station, als onderdeel van een nieuw experiment. Dit experiment heeft het doel het assortiment in de ruimte gekweekt voedsel uit te breiden in de aanloop naar een mogelijke toekomstige missie naar Mars.
De astronauten halen het grootste deel van hun verse
voedselvoorraad uit vrachtschepen, maar eerdere versies van het
Habitat-experiment leverden al een aantal smakelijke lekkernijen op. Tijdens de
vorige drie oogsten hebben bemanningen genoten van in de ruimte gekweekte rode
sla, Mizuna-mosterd en twee andere slasoorten en radijsjes. Astronauten
hebben ook bloeiende planten gekweekt, zoals zinnia's, om hun woonruimte
op te fleuren.
De huidige Expeditie 65-astronaut Shane Kimbrough, die
tijdens zijn missie in 2016 in de ruimte gekweekte rode romainesla mocht
proeven, heeft zelf deze versie van het Habitat-experiment ingewijd. Helaas zal
Kimbrough waarschijnlijk terug op aarde zijn tegen de tijd dat de chilipepers
over vier maanden klaar zijn.
Er zijn steeds meer experimenten bezig voor voedsel in de
ruimte. Eenmaal op de maan of Mars zullen astronauten niet kunnen vertrouwen op
de voorraden van de aarde en zullen ze lokaal meer voedsel moeten
verbouwen. De houdbaarheid van de voorraden zullen niet lang genoeg zijn voor
de astronauten. Ook zitten er te weinig vitamines en mineralen in het huidige
voeding. Wetenschappers moeten
voedingsmiddelen maken die niet alleen veilig blijven om te eten, maar ook
voldoende voeding behouden, omdat vitamines en mineralen na verloop van tijd
afbreken.
Foto credits: NASA |
De astronauten zijn beperkt tot gewassen die geen opslag of
uitgebreide verwerking nodig hebben. Alle pepers hebben ook het voordeel dat ze
dicht in vitamine C en andere voedingsstoffen zijn, wat zorgt voor goede
voeding en smaak.
De combinatie van microzwaartekracht, lichtkwaliteit,
temperatuur en rootzonevocht zal allemaal van invloed zijn op de smaak, dus het
zal interessant zijn om erachter te komen hoe het fruit zal groeien, rijpen en
smaken. Wij van Westlandpeppers zijn ook erg benieuwd hoe de pepers zullen groeien en smaken!
To be
continued.
7/13/21
Grootverpakking Theelers
Theelers is een samenwerking tussen 4 Nederlandse telers die erachter zijn gekomen dat de combinatie van hun gewassen zo veel meer is dan de som van de onderdelen. Een van die bedrijven zij wij van Westlandpeppers. Onze curryplant is een van de ingrediënten van Theelers.
Na een goede start van de verkoop van de 30 gram verpakking van Theelers, is er nu ook een grootverpakking toegevoegd aan het assortiment. Dit is een verpakking van 400 gram met kruidenthee van Nederlandse bodem. De 400 gram kruidenthee is verpakt in een luchtdichte en hersluitbare zak en is een ideale grootverpakking voor de horeca of voedingsindustrie. Bekijk de grootverpakking nu in onze webshop.
7/08/21
Jalapeños voor op de BBQ
De zomer is weer in volle gang. Bij de zomer kan een avondje barbecueën niet ontbreken. Ook al zit het weer nu nog niet echt mee, is het wel weer tijd geworden om nieuwe recepten uit te proberen voor bij de BBQ.
Nog opzoek naar een nieuw recept voor op de BBQ? Dan is dit
recept van www.bbqproof.nl perfect voor jouw.
Met de jalapeños van Westland Peppers is dit recept gemakkelijk te maken.
Jalapeños, wij zijn er gek op! Deze peper is niet al te heet dus ook voor de niet-van-pittig-eten-houdende-mens prima geschikt. De pittigheid van de Jalapeño wordt namelijk getemperd door onder andere de zachte roomkaas en de spek zorgt voor een lekkere bite. Dit hapje is gemakkelijk te maken en het is echt een leuke verrassing bij een gezellige zomeravond. Het recept komt van BQQ Proof . Nog meer inspiratie nodig voor BQQ recepten? Neem dan een kijkje op hun website.
Ca. 35 min.
Benodigdheden
o 3
mensen die van redelijk pittig eten houden
o 4 Jalapeños
o 150
g roomkaas
o Verse
cheddar
o Ontbijtspek
( 8 lang gesneden plakjes)
o BBQrub
Bereiding
Voorbereiding
ca. 10 min
- Snijd de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten en pitjes.
- Vul de jalapeños met de roomkaas en leg er een plakje verse cheddar op. Wikkel een plakje spek om de jalapeños heen en bestrooi ze met je (zelfgemaakte) BBQ-rub. Dat is alles!
Bereiding
Ca. 25 min.
- Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op gematigde temperatuur (+/- 170°C). Leg de Jalapeños op de indirecte kant van de BBQ en sluit voorzichtig de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas al begint te smelten en de jalapeños al wat zachter aan voelen.
Bij BBQ Proof
duurde het ongeveer 25 minuten voordat ze klaar waren. Haal nu voorzichtig de
deksel van de BBQ en serveer de jalapeños direct.
Bestel nu de jalapeños in onze webshop!
Eet smakelijk!
7/05/21
Spicy Gin Rose Lemonade
Ingrediënten voor één glas Spicy Gin Rose Lemonade
6/01/21
Maak je eigen smoked Habanero saus met pepers van Westlandpeppers 🔥
Laatst was Laura de Grave, columnist voor de Foodies, te gast bij Westlandpeppers. Zo at ze onder andere de Carolina Reaper, de heetste peper ter wereld. En maakte ze samen met Bram van Westlandpeppers een smoked Habanero saus. De hele column staat in de Foodies van Juni 2021, maar op de site van de Foodies en via deze blog delen we alvast een recept voor een pittige habanero saus!
Geen zin of tijd om zelf een smoked Habanero saus te maken? Bestel hem dan hier op onze webshop!
Ingrediënten
- 3 Chipotle pepers- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el tomatenpuree
- 100 g basterdsuiker
- 2 el honing
- sap van 1 limoen
- zout
Bereiding
Schenk kokend water over de chipotle pepers en laat ze voor 15 minuten in heet water wekken. Laat de pepers afkoelen, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan. Bak de ui en knoflook ca. 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee.
Verwijder de steeltjes van de habanero pepers. Snijd de habanero pepers in vieren zonder de zaadlijsten aan te raken.
Voeg 200 ml water, de chipotle of gerookte jalapeño pepers, de habanero’s, de basterdsuiker, honing en het limoensap toe. Laat 5 minuten koken.
Voeg 1 mespunt zout toe. Doe alles in een blender en mix tot een gladde saus.
Schenk de warme saus in de gesteriliseerde flesjes. Doe de deksel erop, schudden en – klaar!
Tip: Het beste maak je deze BBQ-saus twee dagen vantevoren. Op de tweede dag zijn de smaken beter gerijpt en ingetrokken, waardoor hij lekkerder smaakt.
Variatietip: Je kunt de habanero pepers en chipotle of jalapeño pepers eventueel inwisselen door andere pepers met pittigheid naar keuze.
Bereidingstip: Kook ’s ochtends een hele bloemkool 10 minuten. Laat afkoelen en smeer de hele bloemkool in met de BBQ-saus. Rooster de bloemkool ’s avonds op de BBQ met het deksel erop.
5/26/21
Madame Jeanette Hot Sauce – 3 pack gift box
3 sausflesjes á 200ml
– Suriname Soul | 3/6🌶️– Jamaican Jive | 4/6🌶️
– Curaçao Classic | 5/6🌶️
Geboren in het Caribisch gebied in 1978. Overgenomen door Saus.Guru in 2020.
Kleine batches. Volledig natuurlijk. Zorgvuldig Geproduceerd. 100% plantaardig.
Elke flesafdruk is uniek. Geen enkele fles is identiek.
Klik hier om de Madame Jeanette Hot Sauce – 3 pack gift box te bestellen!
Madame Jeanette Hot Sauce™️ – Suriname Soul 200ml
Ingrediënten: 32% ui, 23% komkommer, water, 10% Madame Jeanette peper, azijn, suiker, zout, specerijen, natuurlijk aroma, zuurteregelaars (melkzuur, appelzuur).Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 34Kcal / 140Kj
Vet: 0,12g
waarvan verzadigd: 0,03g
Koolhydraten: 6,7g
waarvan suikers: 6,7g
Vezels: 1,2g
Eiwit: 0,8g
Zout: 1,80g
Madame Jeanette Hot Sauce™️ – Jamaican Jive 200ml
Ingrediënten: ui, 25% komkommer, 13% Madame Jeanette peper, water, 12% papaja, azijn, suiker, zout, knoflook, specerijen, natuurlijk aroma, zuurteregelaars (melkzuur, appelzuur).Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 42Kcal / 173Kj
Vet: 0,16g
waarvan verzadigd: 0,03g
Koolhydraten: 7,5g
waarvan suikers: 7,1g
Vezels: 1,2g
Eiwit: 0,9g
Zout: 2,17g
—————————————————————————————-
Madame Jeanette Hot Sauce™️ – Curaçao Classic 200ml
Ingrediënten: 50% ui, water, 12% Madame Jeanette peper, azijn, suiker, zout, 0,75% Carolina Reaper, specerijen, natuurlijk aroma, zuurteregelaars (melkzuur, appelzuur).Voedingswaarde per 100 gram:
Energie: 41Kcal / 174Kj
Vet: 0,14g
waarvan verzadigd: 0,05g
Koolhydraten: 8,5g
waarvan suikers: 8,4g
Vezels: 1,5g
Eiwit: 0,9g
Zout: 2,13g
5/21/21
Queen of Malinalco Tomatillo bij Westlandpeppers
Elk jaar telen we nieuwe soorten en rassen, zodat we nieuwe en verbeterde producten kunnen aan bieden met de beste kwaliteit! En dit jaar is dat onder andere de Queen of Malinalco Tomatillo!
De Queen of Malinalco is een unieke Tomatillo met een geel/groene kleur. De Queen of Malinalco is veel zoeter en langwerpiger van vorm dan de gemiddelde tomatillo. De bes heeft net zoals de Tomatillo een papierachtig ‘lampion’ omhulsel met van binnen een geel/groene langwerpige tomaat. De bijzondere Tomatillo is vernoemd naar de stad Malinalco in Mexico waar de soort vandaan komt. Ze zijn heerlijk om vers te eten en worden veel gebruikt in de Mexicaanse keuken voor salsa’s en sauzen.
Klik hier om de Queen of Malinalco te bestellen in onze webshop!
5/17/21
Renovatie van een van de oudere kassen bij onze teler in Spanje
4/26/21
Speciale gedroogde Pasilla de Oaxaca bij Westlandpeppers
De nieuwste toevoeging aan ons assortiment zijn de Pasilla de Oaxaca chilipepers. Dit is een gerookte variant van de gedroogde Pasilla peper en vindt zijn oorsprong in de regio Oaxaca. De traditionele Pasilla chilipepers worden niet gerookt en hebben een fruitigere smaak dan deze gerookte variant. De Oaxaca is intens rokerig, met hints van tabak. Als hij wordt mee gekookt, voegt de peper een bijna vleesachtig/BBQ element toe aan het gerecht. De Pasilla de Oaxaca is niet alleen rokeriger van smaak, maar ook pittiger en een stuk moeilijker verkrijgbaar in Nederland en Europa.
Klik hier om de Gedroogde Pasilla de Oaxaca te bestellen op de webshop!
De bijzondere Oaxaca Pasilla's worden veel gebruikt voor sauzen en salsa's, zoals voor deze Oaxacan Pasilla-Tomatillo Salsa. Bekijk de video voor het recept.
4/09/21
Mi Casa Peru - kookboek van Katinka Lansink Dodero bij Westlandpeppers
4/06/21
Westlandpeppers peper challenge op radio 1
Bram Kloosterman, van Westlandpeppers, was van het weekend te gast in het programma, Fris!, op NPO Radio 1 om daar te vertellen over de verschillende soorten pepers die wij telen en over de pittigheid van de pepers. Presentatrice Mirthe van der Drift doet een kleine peper challenge en proeft de Aji Amarillo, Aji Rocoto en Tomatillo (geen peper, maar een groene tomaat).
Bekijk het hele fragment via deze link: https://www.nporadio1.nl/fris/onderwerpen/74804-2021-04-04-peper-challenge-hoe-pittig-zijn-de-in-nederland-geteelde-pepers
4/01/21
Gevulde courgette bloemen tijdens de paasdagen
Ingredienten:
- 8 courgettebloemen
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 250 Ricotta geitenkaas
- 15 g basilicum
- 1 citroen
- 1/2 theelepel peper
Voor het beslag:
- 140 g bloem
- 250 ml zeer koud water
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 citroen
Bereiding
3/31/21
Westlandpeppers te gast bij Paprika Tasty Radio over smaakbeleving pepers & paprika's 🌶️
Pieter Boekestijn was gisteren te gast bij Paprika Tasty Radio en ging daar samen met Maurice Wubben in gesprek over de smaakbeleving van pepers en paprika's! Naast de pittigheid voegt een peper namelijk ook heel veel smaak toe aan een gerecht. En is dit een belangrijk punt bij de ontwikkeling van de rassen en de overweging van het telen van de verschillende soorten.
Luister hier het gesprek terug ⬇️⬇️ https://www.podbean.com/ew/pb-uwi9v-ff4539
3/24/21
Zelf falafel maken met groene peper
Falafel is een populair gerecht en tegenwoordig vindt je veel verschillende varianten en merken in de supermarkt, toch vinden wij het echt het lekkerste om de falafel zelf te maken. De gefrituurde balletjes worden vaak gegeten met pita broodjes, couscous of gegrilde groente met een lekkere saus. Geef een extra beetje pit en smaak aan je falafel door een groene peper toe te voegen.
Falafel recept
Ingrediënten:
- 400g kikkererwten (blik)- 100g doperwten (blik)
- 2 groene pepers
- 15g peterselie
- citroensap
- 4el bloem
- peper / zout / komijn
Pureer de dop- en kikkererwten met de groene peper, peterselie, citroensap, peper, zout en komijn in een keukenmachine of staafmixer. Maal tot een grove pasta, en voeg vervolgens de bloem toe en pureer even mee. Maak met je handen 15 tot 20 balletjes van het mengsel en druk een beetje plat. Bak de falafel goudbruin en krokant in een klein laagje olijfolie in een grote koekenpan, Ze hebben ongeveer 4-5 minuten per kant nodig. Je kunt de falafel ook in de oven bereiden. Bestrijk ze dan met olijfolie en bak ze ongeveer 30 minuten op 200 graden.
3/19/21
Paasbrunchfiets je mee? Gevulde snackpaprika's van Westlandpeppers
Over 2 weken is het alweer zo ver: Pasen! En bij Fietsen voor m'n eten hebben ze iets leuks bedacht namelijk Paasbrunchfietsen. Samen met Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland organiseren ze uitgestippelde fietsroutes die je zelf kunt fietsen aan de hand van de instructies en je eigen boodschappenlijstje voor een goed gevulde paasbrunchtafel.
En Westlandpeppers doet mee! Er zit vanaf deze week een speciale snackpaprika verpakking in de Vespa automaat vooraan de laan. De verpakking bevat 6 snackpaprika's en 1 rode peper om gevulde snackpaprika's te maken. Fiets jij ook langs?
Klik hier voor meer informatie over de routes en het Paasbrunchfietsen. Klik hier voor het recept.
3/10/21
Delicious magazine - Spice it up!
Het maartnummer van de Delicious Nederland staat vol met pittig en smaakvol eten. Het nummer heet ''Spice it up'' en er staan onder andere recepten in voor Curry's, Taco's en een homemade sambal! In het blad is een speciale vermelding naar Westlandpeppers en een aantal onbekende pepers, die voor ons natuurlijk niet onbekend zijn. Want de Cascabel, Arbol & Aji Amarillo zijn in de webshop te bestellen. Bekijk de foto's hieronder of de Delicious van deze maand voor alle recepten 🌶️