Bestel het Salsa Macha Pakket hier!
Salsa Macha Recept
Ingrediënten
Salsa Macha Pakket:
- 25g Arbol pepers
- 25g Tepin pepers
- 10g Morita pepers
- 3x solo knoflook
Zelf toevoegen:
- 25g pinda's
- 300ml arachide olie
- 2g zout
Recept:
Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout. Verwarm 100ml arachide olie in een pan en bak daarin de knoflook langzaam tot het een licht bruine kleur heeft. Let op dit kan snel te bruin worden en dan krijg je een bitter resultaat. Wanneer het klaar is laat je de knoflook olie in een kom afkoelen.
Rooster de gedroogde pepers en pinda’s in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten op medium warmte en blus af met de resterende 200ml arachide olie. Bak totdat de olie op temperatuur is en de geroosterde pepers een beetje verkleuren. Haal de geroosterde pepers en pinda’s van het vuur en laat afkoelen.
Doe de knoflook olie en geroosterde peper/pinda olie in een blender of mix met een staafmixer tot en mix tot de gewenste dikte en structuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten