12/28/21

Maak makkelijk zelf Salsa Macha, met dit pakket!

Het nieuwste artikel in de webshop is een speciaal pakket om zelf Salsa Macha te maken. Salsa Macha is een pittige Mexicaanse saus, gemaakt met geroosterde chillipepers, knoflook, pinda’s en olie. De pikante salsa wordt vaak geserveerd als topping bij quesadillas of tacos, maar is eigenlijk lekker over alles! Het is een Mexicaanse kruising tussen sambal en pindasaus. Overal in Mexico vind je variaties van deze salsa, zowel wat ingrediënten als de bereidingswijze verschilt van regio tot regio en van kok tot kok. Het pakket bevat alle gedroogde pepers en knoflook om de Westlandpeppers versie van de Salsa Macha te maken. 

Bestel het Salsa Macha Pakket hier! 



Salsa Macha Recept


Ingrediënten

Salsa Macha Pakket:

- 25g Arbol pepers 
- 25g Tepin pepers 
- 10g Morita pepers 
- 3x solo knoflook 


Zelf toevoegen:

- 25g pinda's 
- 300ml arachide olie 
- 2g zout 

Recept: 

Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout. Verwarm 100ml arachide olie in een pan en bak daarin de knoflook langzaam tot het een licht bruine kleur heeft. Let op dit kan snel te bruin worden en dan krijg je een bitter resultaat. Wanneer het klaar is laat je de knoflook olie in een kom afkoelen. Rooster de gedroogde pepers en pinda’s in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten op medium warmte en blus af met de resterende 200ml arachide olie. Bak totdat de olie op temperatuur is en de geroosterde pepers een beetje verkleuren. Haal de geroosterde pepers en pinda’s van het vuur en laat afkoelen. Doe de knoflook olie en geroosterde peper/pinda olie in een blender of mix met een staafmixer tot en mix tot de gewenste dikte en structuur.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten