vrijdag 13 augustus 2021

Waarom vinden mensen spicy eten zo lekker?

Je bent een lover of een hater van spicy eten. De een kan er beter tegen dan de ander. Bij WestlandPeppers telen we vele soorten pepers die ook lekker pittig kunnen zijn.

Wie vrijwillig hete pepers (en daarmee de stof capsaïcine) in zijn mond stopt, pijnigt zichzelf. Dit stofje houdt namelijk de pijnreceptoren in de mond voor de gek, zodat ze de sensatie dat je mond in brand staat aan het brein doorgeven.

Dat pittig eten desondanks zo populair is, komt volgens psycholoog Paul Bloom door de puur menselijke eigenschap dat wij kunnen genieten van gevoelens als pijn en angst. Het eten van pepers zou vergelijkbaar zijn met het kijken van horrorfilms, een ritje in de achtbaan en bungeejumpen. "Door ons geavanceerde denkvermogen kunnen we ervan genieten dat ons lichaam waarschuwingssignalen geeft waarvan we weten dat ze niet kloppen", duidt Bloom.

Behalve dat eten van pepers voor geluksgevoelens zorgt, zijn er ook fysieke gezondheidsvoordelen. Zo beschermt capsaïcine tegen schadelijke schimmels en bacteriën en doet het dat ook met voedsel waar het in zit.

Ben jij een lover van spicy eten? Probeer dan onze CarolinaReaper. De Carolina Reaper is uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten