donderdag 1 april 2021

Gevulde courgette bloemen tijdens de paasdagen

Nog opzoek naar een lekker recept voor tijdens de paasdagen? Dan zijn deze gevulde courgette bloemen perfect! Serveer ze tijdens de lunch, borrel of als voorgerecht. De courgette bloemen van courgette fleur zijn weer vol op beschikbaar en bestel je op onze webshop!


Ingredienten:

- 200 ml zonnebloem olie (kan meer zijn bij grotere pan)
- 8 courgettebloemen
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 250 Ricotta geitenkaas
- 15 g basilicum
- 15 g bieslook
- 1 citroen
- 1/2 theelepel peper

Voor het beslag:
- 140 g bloem
- 250 ml zeer koud water
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 citroen

Bereiding

Maak de vulling door de geraspte Parmezaanse kaas te mixen met de Ricotta. Voeg de fijngehakte kruiden, peper en de schil van een citroen toe. 

Maak het beslag door de bloem, zout, peper, geraspte schil van 1 citroen en het sap van de citroen door elkaar te kloppen. Voeg dan langzaam het koude water toe en klop tot het de textuur van dikke room heeft. 

Maak de courgette bloemen schoon door de stamper uit de bloem te verwijderen en vul de bloemen met de vulling. Dit gaat het makkelijkste met een grote spuitzak of theelepel. Druk de bloemblaadjes weer samen zodat de bloem goed is gesloten. Je kunt de bloemen in zo een paar uur in de koelkast laten staan, tot je ze gaat frituren.

Verwarm een koekenpan met hoge zijkanten of een braadslede met zonnebloemolie. Verwarm de olie op middelhoog vuur. Doop elke bloem één voor één in het beslag en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Leg op keukenpapier na het frituren om overtollig olie te verwijderen. Serveer eventueel nog met citroenpartjes en zout. 

Eetsmakelijk 🐰🥚

Geen opmerkingen:

Een reactie posten