dinsdag 1 juni 2021

Maak je eigen smoked Habanero saus met pepers van Westlandpeppers 🔥

Laatst was Laura de Grave, columnist voor de Foodies, te gast bij Westlandpeppers. Zo at ze onder andere de Carolina Reaper, de heetste peper ter wereld. En maakte ze samen met Bram van Westlandpeppers een smoked Habanero saus. De hele column staat in de Foodies van Juni 2021, maar op de site van de Foodies en via deze blog delen we alvast een recept voor een pittige habanero saus!

Geen zin of tijd om zelf een smoked Habanero saus te maken? Bestel hem dan hier op onze webshop! 


Foto: Laura de Grave

Klik hier om het hele artikel en recept van de Foodies te lezen! 🔥

Ingrediënten

- 3 Chipotle pepers
6 rode Habanero pepers
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el tomatenpuree
- 100 g basterdsuiker
- 2 el honing
- sap van 1 limoen
- zout

Bereiding

Schenk kokend water over de chipotle pepers en laat ze voor 15 minuten in heet water wekken. Laat de pepers afkoelen, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan. Bak de ui en knoflook ca. 3 min. op laag tot middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee.
Verwijder de steeltjes van de habanero pepers. Snijd de habanero pepers in vieren zonder de zaadlijsten aan te raken.
Voeg 200 ml water, de chipotle of gerookte jalapeño pepers, de habanero’s, de basterdsuiker, honing en het limoensap toe. Laat 5 minuten koken.
Voeg 1 mespunt zout toe. Doe alles in een blender en mix tot een gladde saus.
Schenk de warme saus in de gesteriliseerde flesjes. Doe de deksel erop, schudden en – klaar!

Tip: Het beste maak je deze BBQ-saus twee dagen vantevoren. Op de tweede dag zijn de smaken beter gerijpt en ingetrokken, waardoor hij lekkerder smaakt.

Variatietip: Je kunt de habanero pepers en chipotle of jalapeño pepers eventueel inwisselen door andere pepers met pittigheid naar keuze.

Bereidingstip: Kook ’s ochtends een hele bloemkool 10 minuten. Laat afkoelen en smeer de hele bloemkool in met de BBQ-saus. Rooster de bloemkool ’s avonds op de BBQ met het deksel erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten