donderdag 8 juli 2021

Jalapeños voor op de BBQ

De zomer is weer in volle gang. Bij de zomer kan een avondje barbecueën niet ontbreken. Ook al zit het weer nu nog niet echt mee, is het wel weer tijd geworden om nieuwe recepten uit te proberen voor bij de BBQ.

Nog opzoek naar een nieuw recept voor op de BBQ? Dan is dit recept van www.bbqproof.nl perfect voor jouw. Met de jalapeños van Westland Peppers is dit recept gemakkelijk te maken. 

Jalapeños, wij zijn er gek op! Deze peper is niet al te heet dus ook voor de niet-van-pittig-eten-houdende-mens prima geschikt. De pittigheid van de Jalapeño wordt namelijk getemperd door onder andere de zachte roomkaas en de spek zorgt voor een lekkere bite. Dit hapje is gemakkelijk te maken en het is echt een leuke verrassing bij een gezellige zomeravond. Het recept komt van BQQ Proof . Nog meer inspiratie nodig voor BQQ recepten? Neem dan een kijkje op hun website. 


 Ca. 35 min.

Benodigdheden

o   3 mensen die van redelijk pittig eten houden

o   Jalapeños

o   150 g roomkaas

o   Verse cheddar

o   Ontbijtspek ( 8 lang gesneden plakjes)

o   BBQrub

 

Bereiding

Voorbereiding

 ca. 10 min

  • Snijd de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten en pitjes.
  • Vul de jalapeños met de roomkaas en leg er een plakje verse cheddar op. Wikkel een plakje spek om de jalapeños heen en bestrooi ze met je (zelfgemaakte) BBQ-rub. Dat is alles! 


Bereiding

 Ca. 25 min.

  • Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op gematigde temperatuur (+/- 170°C). Leg de Jalapeños op de indirecte kant van de BBQ en sluit voorzichtig de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas al begint te smelten en de jalapeños al wat zachter aan voelen.

Bij BBQ Proof duurde het ongeveer 25 minuten voordat ze klaar waren. Haal nu voorzichtig de deksel van de BBQ en serveer de jalapeños direct.

Bestel nu de jalapeños in onze webshop!

Eet smakelijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten