12/30/15

Tomatilloguacamole Blog recept van marjohskitchen

Johan van velthoven bloger van marjohskitchen maakte deze Tomatilloguacamole met onze tomatillo's & jalapeno's. En inderdaad een ideale dip bij je nieuwjaars feestje.'


''We blogden al eerder over Westland Peppers. Heerlijke producten met een enorme spicy bite. Heb jij ze al geprobeerd? Ik ontdekte via Westland Peppers de tomatillo. Ik kende deze vrucht nog niet en had er ook nooit eerder over gehoord. Tijd dus om de tomatillo eens uit te proberen en te verwerken in een lekker recept.Wij houden van lekkere kleine hapjes, dus maakte ik een tomatillo guacamole voor bij de borrel.''


Wat heb je nodig?

4 tomatillo’s
2 jalapeño pepers
125 gr zure room
2 avocado’s
handvol verse korianderblaadjes
1 rode ui
4 tomaten
3 tenen knoflook
zout & peper




Heel eenvoudig: ontdoe de tomatillo van de kelk (bladeren), pel de avocado en ontpit deze en schil de ui. Doe dit tezamen met de jalapeño pepers, zure room, koriander en knoflook in een blender. Giet het gepureerde mengsel in een schaal en breng het op smaak met wat zout & peper. Voeg vervolgens in stukken gesneden tomaat toe en serveer dit met bijvoorbeeld tortillachips.Houd jij meer van een wat stevigere substantie, dan kun je het beste de avocado niet in de blender doen, maar gewoon door het gepureerde mengsel heen prakken.

Gegarandeerd een succes op feestjes! Leuk voor bijvoorbeeld de aankomende Nieuwjaar’s feesten.


Voor nog meer recepten en reviews kijk je op  marjohskitchen.com


12/27/15

Nieuwe saus bij westlandpeppers, Orange Sriracha sauce

Binnen onze saus lijn experimenteren we wel eens wat, van
sommigen sausjes produceren we maar 1 run om er al snel achter te komen dat de smaak niet onderscheidend genoeg is, of simpel weg het geen smaakvolle kleur heeft. ( dit overkwam onze tomatilo saus die een prima smaak had maar een vreselijke groen kleur!) Dit geeft natuurlijk niets want dan is er weer ruimte om wat nieuws uit te proberen. De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik het idee van de oranje sriracha saus afgekeken heb van een Amerikaanse chili/snack pepper Farm die ook een eigen saus lijn voerde. Aangezien we bij Westlandpeppers ook pepers en snackpaprika's telen was de link snel gemaakt.

 


De uitvoering had als gewoonlijk wat meer voeten in de aarde, de smaak was eigenlijk gelijk juist geraakt door onze vaste saus maakster Mirjam, lekker natuurlijk zoet door de snackpaprika's en de echte habanero hitte die voor het pittige karakter moet zorgen. Maar om de juiste door ons gewenste oranje kleur te verkrijgen waren wel een paar proef batches nodig. Natuurlijk belande in huize Boekestijn ook een paar flesjes om is fijn uit te testen waar je deze saus allemaal bij kunt gebruiken. (eigenlijk overal bij zoals ook op onze flesjes staat,, njaa behalve bij ijs,,) En het resultaat is natuurlijk in onze webshop te koop,,









12/23/15

Kerst snack paprikas

De kerst komt er weer aan en wie dit jaar de salade zelf opmaakt, heeft met deze snack paprika kerst boompjes een echte eyecatcher te pakken. Snij de onderkant bij de steel eraf en maak met een scherp mes een klein oranje mini kerstboompje van de snack paprika. In het voorbeeld gebruikte we oranje snack paprika's maar als je een mix verpakking in je favoriete supermarkt heb gevonden. Kan je natuurlijk 3 kleuren kerst boompjes maken om je salade me te garneren.


12/19/15

Snack groenten racer

Kinderfeestje, partijtje of een andere gelegenheid waar veel kids zijn te vinden! Natuurlijk wil je dan als verstandige ouder met wat gezonds en lekkers op de proppen komen. Een idee is deze snackgroenten racer, die het zeker bij een jongens partijtje goed gaat doen. Simpel te maken met alle soorten snack groenten die beschikbaar zijn. Deze is gemaakt van een oranje snack paprika als body en schijfjes snack komkommer als wielen en een halve rode snackpaprika als cabine. Natuurlijk kan je volop variëren met alle oor ten snack groenten die er zijn, door bv snack tomaatjes als wielen of als cabine te nemen en een komkommertje als body. Het enige wat je nodig heb is wat fantasie ,snack groenten en natuurlijk wat houten prikkers,,


12/09/15

Video Sean Evans & Chili Klaus eten de Carolina Reaper

Natuurlijk kon je op deze video wachten, onze Deense vriend Chili Klaus dit keer met Sean Evans van firstwefeast.com verorberen samen een Carolina Reaper. En natuurlijk levert dat weer fantastisch video materiaal op wat in 5 dagen al meer als 1,7 miljoen views heeft gescoord. Het blijf een vreemde fascinatie van mensen om dit soort pepers op te eten wetende dat het niet fijn,, gaat af lopen.
Ook bij westlandpeppers komen wekelijks mails telefoontjes en berichten binnen voor deze Carolina Reaper. Die we dit jaar op kleine schaal als proef hebben geteeld. Wat we alvast kunnen melden is dat behalve extreem heet deze peper ook een hele lastige jongen is om te telen, maar dat we hem zeker het komende teelt seizoen beschikbaar hebben in onze webshop...






12/06/15

Mexicaans maisbrood,, gemaakt met de pepers van westlandpeppers

Weer een video van Michael van happy barbbq dit keer maak hij met de Jalapeno's en rode Serrano pepers van ons een heerlijk Mexicaans maisbrood. De video is in het Duits, maar het is goed te volgen hoe je zelf zo'n heerlijk maisbrood kan maken. Ook kregen we van Micheal nog de ingrediënten lijst die hij gebruikt heeft, zodat het een koud kunstje wordt om dit brood zelf ook te maken.

Nodig voor dit recept
6 groene Jalapeno pepers
2 rode Serrano pepers
2 eieren
1 pakje bakpoeder
1 theelepel zout
50g gesmolten boter
50g honing
500ml karnemelk
325g maïsmeel
200g volkoren meel
1 eetlepel olie voor in de bakvorm






12/03/15

Video waarom zijn pepers heet !

Stukje peper wetenschap uit gelegd in een video van de American Chemical Society die als doel heeft om de dagelijkse dingen wetenschappelijk uit te leggen. Deze net gelanceerde video gaat over pepers en legt uit hoe dat nu zit met die capsaïcine,, Natuurlijk komt ook voorbij waarom melk wel werkt om de hitte van pepers te temperen en water niet,,

Kortom hartstikke leeeeerzaam...

11/29/15

Smokey chipotle rub van westlandpeppers

Zins kort heeft westlandpeppers de beschikking over apparatuur om zelf rub's en spice poeders te maken. Op verzoek van klanten die op zoek zijn naar meer gemak en een perfect product. Tegelijkertijd hebben we ook voor de consument een mooie verpakking ontwikkeld, een mooi metalen blikje waar de chipotle rub perfect tot zijn recht komt. De smokey chipotle single origin rub is gemaakt van authentieke mexicaanse smoked ahumado chipotle pepers en past perfect bij iedere BBQ, of ieder gerecht dat wel wat smokey chipotle flavor kan gebruiken.

Onze nieuwe Smokey chipotle rub hier
En de groot verbruikers verpakking hier




11/26/15

Vrolijke Spaanstalige video hoe je een Cranberry jalapeno jelly maakt

Op het web tegen gekomen deze super leuke korte spaans talige video van Univision ''how to'' je een Cranberry jalapeno jelly maakt. Je krijg gelijk zin om naar de supermarkt te hollen om die cranberry's te halen plus wat jalapeno's van westlandpeppers en gelijk aan de slag te gaan.
Klik op de afbeelding om de video op de site van univision.com te bekijken.







11/20/15

Studenten uit Manchester maken een chili con carne schotel die zorgt dat de hulpdiensten uit rukken

Een stel studenten in Manchester bedacht dat het wel leuk zou wezen om een extreem hete chili con carne schotel te koken. Echter liep dit helemaal uit de hand toen buren een rare gaslucht meende te ruiken en hierna ook onwel van de lucht werden. geschrokken belde de buren de hulpdiensten die dan ook massaal uitrukte. De brandweer besloot nadat ze geconstateerd hadden dat deze gas attack vrij onschuldig was om de buurt en huizen weer "chili vrij'' te maken met een grote hoge druk ventilator. waarna de buurt weer tot kalmte kon komen..

U bent dus gewaarschuwd als u is helemaal los wilt gaan met de chili con carne,,

foto mirror.co.uk
Meer foto's en info over deze stunt op mirror.co.uk en op de thetab.com


11/16/15

Jalapeno poppers video

We kregen weer een mooie video van Michael van happy.bar.bbq  die dit keer over één van de BBQ must do's,, gaat namelijk de Jalapeno popper. Hoewel de video in het duits is, kan je heel goed volgen ,how to,, je zo'n jalapeno popper nu bereidt. Wie trek heeft gekregen, en dit weekend onder het afdakje in de tuin de BBQ weer te voorschijn wilt halen. Gaat natuurlijk naar de webshop van westlandpeppers waar je die heerlijke jalapeno's plus nog veel meer vind.

 

11/11/15

Gegrilde Pimientos de Padrón & Aubergine

Lekker weekend tapas gerecht dat snel is te maken. Zet om te beginnen een koekenpan met genoeg olijfolie op het vuur. En doe hier de Pimientos de Padrón samen met de gesneden plakken Aubergine in. Bestrooi het met wat zee zout en bak de Pimientos de Padrón op tot de huid gaat blisteren, en de Aubergine schijfjes gaar zijn. Besprenkel ze als laatste met wat citroensap (vers of uit flesje) en serveer samen met wat gesneden stokbrood en olijf tapenade.




Nodig
portie Pimientos de Padrón (vind je hier)
1 Aubergine
zee zout
olijfolie
citroen sap

11/08/15

Geschiedenis van chilipoeder & rubs en de Staat Texas

Waarschijnlijk hadden mensen al eerder bedacht om pepers te vermalen tot poeder, maar het waren Amerikaanse bedrijven in de staat Texas die dit rond 1890 op commerciële wijze op pikte. Als grootte staat dichtbij Mexico was het gebruik van pepers al veel langer bekend en waren het lokale Texaanse slagers die waarschijnlijk als eerste begonnen met het vermalen van pepers om hier vlees mee te marineren. De eerste bedrijven die hiermee rond 1890 op commerciële schaal mee begonnen waren  DeWitt Pendery of Fort Worth en William Gebhardt of New Braunfels. Het was vooral het bedrijf van William Gebhardt die het commercieel zeer voortvarend aanpakte en al rond 1908 met een Mexicaans kookboek op de Amerikaanse markt kwam om de rest van Amerika aan het Mexicaanse eten te krijgen wat voor die tijd eigenlijk alleen in Texas bekend was. Ook het bekende chili con carne is groot gemaakt door dit bedrijf. Doordat het met een kant en klare chili con carne chili poeder mix kwam. Tegenwoordig komen de ouderwetse chili poeders weer helemaal terug in de vorm van dry rubs als mix en single blends. Dit natuurlijk door de trend om zelf te bepalen hoe je je eten op smaak brengt en dit niet door een fabrikant te laten bepalen. Bij westlandpeppers zijn we al een tijdje met gedroogde pepers bezig, en komen we binnenkort ook met wat mooie chili rubs op de markt dus stay tuned,,,



Meer weten over dit onderwerp..

Een ontzettend mooie info website over Gebhardt en zijn historie vind je hier

Het bedrijf Pendery is ook nog steeds actief en vind je hier inc het op hun site te vinden verhaal waar de hoge hoed met kogelgat in hun logo vandaan komt..



11/04/15

Frank's Redhot wings saus review

Als je een bedrijf heb waar alles om pepers en bijzondere paprika's draait, wil het thuisfront daar natuurlijk ook zijn steentje aan bij dragen. Zo doende kwam ook deze Frank's Redhot wings saus in huize Boekestijn. Gevonden bij de Albert Heijn met keurig een extra label erop geplakt met de Nederlandse vertaling van de ingrediënten lijst. De saus zit in een mooi flesje van 148 ml en in het glas geperst anno 1920,, ( en dat is dus 10 jaar ouder als westlandpeppers..) want zo lang bestaat Frank's redhot al. En als je zo lang bestaat lever je meestal geen rommel, zo ook deze saus op het eerste gezicht is de saus erg dun zeg maar waterachtig en irriteert dit ook als deze saus weer is uit je boterham met worst loopt,, Maar ga je hem steeds meer waarderen als je hem vaker gebruikt. De smaak is goed en ook de heetheid is goed voor elkaar en zeker heter als menig ander ''heet'' sausje in het Nederlandse supermarkt schap. En eigenlijk is deze specifieke saus van Frank's Redhot ook gemaakt om je kippen wings op smaak te brengen wat je natuurlijk niet hoeft te beletten om het overal bij te gebruiken. Al met al kun je bij appie voor €1,89 een typisch Amerikaans
sausje in huis halen dat prima smaakt.


11/01/15

Cool klimmers merk,, redchili

Al vaker hebben we geschreven over het feit dat ''pepers'' en dan vooral de Engelse benaming chili voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Van radio station tot fietsen, je kan het niet zo gek verzinnen of er is wel een bedrijf dat zich wil associëren met pepers/chili. Zo kwamen we ook dit ''klimmers'' merk redchili.de tegen op internet. Inspiratie voor hun merk vonden de eigenaren van redchlili in de band de Red Hot Chili Peppers. Ook weer een voorbeeld voor de altijd aanwezige ,coolness, van pepers....

Bekijk de mooie website van dit stoere merk Redchili


10/29/15

Halloween snack paprika's

Dit weekend wordt er natuurlijk overal Halloween gevierd. En gaan er weer overal verklede kinderen langs de deuren om wat snoep te scoren. Maar het is natuurlijk net zo leuk om deze ''halloween'' snack paprika's te geven aan de kinderen. Deze heb je zo gemaakt door de steel weg te snijden, en met een scherp mes op de zelfde manier als een grote Halloween pompoen een gezicht uit de paprikaatjes te snijden. En natuurlijk ook superleuk voor uw eigen kinderen,,

 

10/25/15

Met guindilla pepers gemarineerde tapas kaas blokjes

Nieuw bij westlandpeppers zijn de authentieke gedroogde guindilla pepers uit Spanje. Deze milde gedroogde pepers zijn op natuurlijk wijze gedroogd in spanje. En heel geschikt om deze tapas guindilla peper marinade mee te maken, start eerst met een schaal waar je twee kopjes olijfolie in schenkt. Doe hierna twee in stukken geknipte guindilla pepers er in met wat peper, tijm, en rozemarijn. Voor de blokjes kaas kan je een Spaanse kaas gebruiken, maar mocht die niet te vinden zijn kan je prima Parmezaanse kaas of blokjes Goudse kaas er voor in de plaats nemen. Meng de blokjes kaas goed door de olie en laat deze een nacht in de koelkast staan alvorens deze met guindilla pepers gemarineerde kaas blokjes op te dienen.


10/22/15

Snackgroenten mannetjes maken,, doe je zo

Al jaren kweken wij bij westlandpeppers snackpaprika's, eerst alleen de oranje en zins een aantal jaren ook de gele, rode en zelfs oranje zaadloze TASTYPEP snack paprika's. En ondanks prachtige overheids spotjes zakt al jaren de consumptie van vers in Europa. Met de snack groenten zoals de bekende tomaatjes, paprikaatjes en komkommers kan je als ouder natuurlijk proberen bij je eigen kinderen die trend te keren . En in plaats van de koekjes bij de boterham voor onder de middag, dit leuke komkommer mannetje met oranje snack paprika helmpje in het brood trommeltje verstoppen.
Nog even met een mes een gezichtje maken en je weet zeker dat dit gezonde snack groente mannetje onder de middag op gepeuzeld wordt,,

Is toch net weer even gezonder als die verdraaide koekjes.





10/19/15

The making of de trinidad scorpion repen van Heet op de tong & Urban cacao

Ontzettend leuke video van de ''making of '' de trinidad scorpion blended repen van Heet op de tong & Urban cacao. Dit is deel 1 waar de verwerking van de trinidad scorpion pepers van westlandpeppers centraal staat, deel 2 volgt nog hierin is te zien hoe de peper massa toe gevoegd wordt aan de chocolade repen. Spannend,,,


10/14/15

Chorizo worst met rijst en Ñora peppers

Sinds kort heeft westlandpeppers ook echte gedroogde Ñora peppers in het assortiment. Deze spaanse ''oer'' paprika zou door Columbus mee genomen zijn uit Amerika en sindsdien al geteeld worden in Spanje. Als je de Ñora peppers een klein uurtje laat wellen in water zijn ze weer snijdbaar zodat je ze in stukken kan snijden om deze Spaans getinte rijst schotel te maken. Snij de Chorizo worst in grove plakken en bak deze op in een koeken pan. Ondertussen kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ( in plaats van witte Surinaamse rijst kan je ook mooie gele rijst nemen). Bak kort de Ñora peppers samen met de groene olijven, stukjes snack paprika en tomaat met de Chorizo worst.
En dien deze daarna op samen met de rijst en geniet van deze Spaanse rijst schootel.



10/11/15

Deense tweeling drinkt sap van 130 Carolina Reapers

YouTube en video's met pepers, je kan er niet om heen. Wekelijks worden er genoeg van dit soort video's geplaatst de één leuker of bizarder als de andere maar deze van een stel Deense tweeling broers is er weer zo ééntje waar je naar moet kijken. Want zeg nu zelf welke idioot komt op het idee om 130 Carolina Reapers tot sap te vermalen en ze hierna op te drinken,, Nu heb ik zelf wel wat twijfel over de getoonde reaper pepers,( denk zelf dat het een 7 pot achtige peper is) maar dat doet er niet zo heel veel toe. Wie de video tot het eind kan uit zitten moet wel concluderen dat het niet zo heel erg verstandige actie van de broers is. Maar met 262.742 views and counting lopen de broers er aardig mee binnen.

Ook nog een leuk Engels talige stuk over deze stunt in de dailymail.


10/07/15

papegaai eet naga jolokia (ghost pepper)

We hadden al eerder een video van de Antwerpse BVP  papegaai vereniging gedeeld waarin de papegaaien onze pepers op eten of het niets is. Nu klopt dit ook wel wel omdat vogels geen receptor voor de capsaïcine (de stof die pepers heet maakt) hebben. Dit heeft de natuur mooi geregeld zodat vogels de zaden van pepers kunnen verspreiden. Nu kregen we van Nico van de Antwerpse BVP weer een paar mooie foto's waarop een papegaai zich te goed doet aan een naga jolokia (ghost pepper) van westlandpeppers. Deze toch niet misselijke peper die toch al gauw tegen de miljoen scoville zit schrikt het beestje niet af en wordt vakkundig op gepeuzeld.


10/05/15

Westlandpeppers op de Good Food fair

Afgelopen zaterdag was westlandpeppers aanwezig op het eerste westlandse foodie event. Onze eigen stand stond op een mooie plek in het fantastische Priva binnen plein waar nog veel meer was te ontdekken. Veel bekende bedrijven lieten hun mooiste en smaakvolste producten zien aan een in food geïnteresseerd publiek. Krijg je op een chilli festival steevast de vraag,, welke peper is het heetst daar kon je hier de vraag,, wat is er gezond aan pepers verwachten. Hoogte punt deze dag was natuurlijk Rens Kroes die het druk had met het signeren van haar kook boeken, maar toch nog tijd had om onze stand te bezoeken en natuurlijk met een doosje vol met pepers vertrok. Een geslaagd Westlands Food event dat zeker voor herhaling vatbaar is.








10/01/15

GOOD FOOD FAIR 2015

As zaterdag is westlandpeppers te vinden op de GOOD FOOD FAIR, dat gehouden wordt in het Priva auditorium in De Lier. Het prachtige binnenplein van Priva De Lier is het decor van het eerste echte foodie event in het westland. Natuurlijk is westlandpeppers erbij met een selectie van onze producten die kunnen worden geproefd en gekocht. Voor de liefhebbers zullen we verse en gedroogde Mexicaanse pepers mee nemen, en ook de tomatillos en epazote. Ook onze saus lijn van heel heet tot zoet zullen we zeker mee nemen.







Rens Kroes is natuurlijk het middelpunt op de Good Food Fair, omdat
zij symbool staat voor gezond en lekker eten.Rens Kroes is behalve van haar al even bekende zus Doutzen Kroes ook bekend van haar kookboek Powerfood, dat al maanden in de boeken top tien staat.







Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor €16,50 HIER..
wat krijg je daar voor,,



Toegang tot de GOOD FOOD FAIR
Gelegenheid tot het bijwonen van het mini-interview met Rens Kroes
Gelegenheid tot het laten signeren van jouw Power Food-boek door Rens Kroes
Gelegenheid tot het bijwonen van lezingen op het schoolplein
En natuurlijk een plein vol met lekker eten,,


9/29/15

Guacamole mix pack van westlandpeppers

Een nieuw product van westlandpeppers is de Guacamole mexican salsa mix, deze handige ready to cook verpakking bevat alles wat je nodig heb om een lekkere Guacamole te maken. Namelijk een avocado, lime, kleine ui, tomaat en een jalapeno en natuurlijk ook een zakje met gedroogd koriander blad. Begin met het schillen van de avocado en verwijderd de pit, hierna snij je de ui tomaat en de jalapeno in grove stukken. En met behulp van een staaf mixer (of handmatig met een vork) maak je er een mooie gladde salsa van, voeg als laatste het sap van de lime en de koriander er aan toe en roer dit nog is goed door. En klaar is deze fantastische dip voor bij je nacho chips of gewoon lekker tussen de boterham met worst,,





9/23/15

Duitse review video van onze saus lijn

Bij westlandpeppers telen we natuurlijk ontzettend veel pepers en bijzondere paprika's. En dat deze niet alleen in Nederland worden op gegeten mag duidelijk zijn. Er gaan heel veel verse pepers en bijzondere paprika's naar het buitenland. Eén van de landen waar ook grote aantallen pepers heen gaan is Duitsland. Dus is het ook niet gek dat zo nu en dan, Duitse consumenten die geïnteresseerd zijn in pepers contact met ons op nemen. Zo ook Micheal van happy.bar.bbq die deze ontzettend leuke video review van onze saus maakte.


9/20/15

Positief nieuws over het efect van Capsaicine op de ziekte kanker

Al meer als 10 jaar geleden ontdekte onderzoekers positieven effecten van Capsaicine ( de stof die pepers heet maakt) op sommige kanker vormen. Dat hier nu wereldwijd onderzoek naar gedaan wordt is dan ook niet vreemd. Recent leverde dit weer nieuws op uit India waar onderzoekers van het Indian Institute of Technology in Madras met nieuws naar buiten kwamen dat nu bekend is hoe Capsaicine zich aan de kankercel bind en daar veranderingen in teweeg brengt. Dit betekent natuurlijk dat nog veel meer wereldwijd onderzoek gewenst is voordat hier een medicijn van kan gemaakt worden, maar hoopgevend is het wel. In dit Engelstalige artikel op sciencealert lees je er nog veel meer over en vind je ook de links naar alle wetenschappelijke bronnen.





9/16/15

Gespot bij hoogvliet Tyrrells sweet chili & red pepper chips

Je had ze wellicht eerder gezien het Engelse chips merk Tyrrells dat een hele lijn van hand-cooked
chips op de markt brengt. Dit opvallende zakje van 40 gram is zoals bekend van dit merk ook bedrukt
met een opvallende afbeelding. In dit geval een foto van oude Engelse brandweer lieden die in plaats van een brandweer slang een rode peper vast houden. De inhoud de vaak wat dikkere en hardere chips die je vaak ziet bij dit soort hand-cooked chips. Voor het peper element zijn cayenne pepers en jalapeno's gebruikt, hier is niet erg ruim van gebruikt gemaakt aangezien de chips niet echt super heet zijn. Maar het is ook een sweet chili & red pepper chips dus dit zal ook de bedoeling zijn geweest. Voor de rest zit er een fijne smaak aan de chips en proef je ook de andere kruiden die gebruikt zijn. Leuk detail is de vermelding van het aardappel ras (taurus) en teelt locatie ( Herefordshire) op de verpakking. Met €0,99 is het geen prijspakker maar de goede smaak en mooie verpakking maken veel goed.


9/13/15

Westlandpeppers op het Dutch Chilifest 2015

Ook dit jaar was westlandpeppers weer van de partij op het enige echte Dutch Chilifest, dat weer in het klok gebouw in Eindhoven werd gehouden. Ook nu weer de heetste hamburger van Nederland (met natuurlijk onze pepers er tussen) de markt waar van alles te koop is van peperzaden tot aan de heetste saus. En tegenwoordig een must voor ieder festival de nodige foodtrucks en mobile eetkramen voor de inwendige mens. Westlandpeppers was weer te vinden naast het grote podium waar het heetste broodje hamburger contest op plaats vond. Zo doende konden we weer live genieten van vreselijk stuk gaande mensen die aan de hamburger contest mee deden. Want tussen die broodje zat een fijne mix van gele trinidad scorpions, rode naga jolokia's ( ghost pepper) en groene jalapeno. En dit alles werd in ruime hoeveelheden over de broodjes gestort, dus dat dit een pittig broodje was mag duidelijk zijn. Natuurlijk ook weer ontzettend veel klanten en consumenten gesproken en hier en daar de nodige pittige lekkernijen gescoord, al met al dus weer een hele geslaagde dag.









9/09/15

Artikel in de theguardian ''How Britain has gone crazy for chillies''

Behalve in de Nederlandse media waar wij als westlandpeppers ook wel eens wat mogen mee praten. Wordt er in de buitenlandse media ook genoeg over pepers geschreven. Zoals dit leuke stuk in de Guardian waar in de Engelse peper teler Salvatore Genovese wat over zijn nieuwe hete peper, de komodo dragon mag vertellen.

                                                       How Britain has gone crazy for chillies

From shops and farms to saucemakers and competitive cook-offs, our passion for chillies knows no bounds. And the hotter the better. Last month even Tesco unveiled the Befordshire-grown komodo dragon, which is as lethal as a pepper spray. Are chillies addictive or is it a macho thing?

                                                             LEES VERDER OP theguardian
                                                     

                                               Trek gekregen in pepers! neem een kijkje in onze webshop



9/06/15

Overheid van Botswana adviseert gebruik van ghost peppers (naga jolokia's) om olifanten te verjagen

Botswana is een land in Afrika met één van de grootste populaties olifanten in de regio. Door de massale aanwezigheid van olifanten in bepaalde noordelijke plattelands gebieden in Botswana heeft de veterinaire dienst in het land nu op geroepen om ghost peppers (naga jolokia's) in te zetten om de enorme beesten in het gareel te krijgen. Dr Kebonyeng Makgetho van de veterinaire dienst geeft aan praktijk tests hebben bewezen dat de ghost peppers kunnen worden ingezet om de schade, veroorzaakt door de olifanten in te dammen.

Bron Botswana daily news

9/03/15

Gevulde poblano met rijst rode peper & epazote

Start met het koken van voldoende rijst voor het aantal poblano's dat je wilt vullen. En houd daarbij aan dat er ongeveer een kopje rijst in 1 poblano gaat. Snij ondertussen een ruim gat in de poblano's zodat het wat op een bootje lijkt. Snij hierna een ui, 1 a 3 rode pepers en de overgebleven stukjes poblano in fijne stukjes, en meng deze door de licht afgekoelde rijst in een kom. Als laatste doe je er ook wat stukjes epazote blad bij. Omdat verse epazote een sterk kruid is kan je het zout en peper achterwege laten. Vul de poblano's met het rijst mengsel en druk met een lepel de rijst goed aan in de poblano's. Plaats de poblano's nu in de oven op grill stand bij 200 graden. En houd de poblano's goed in de gaten, afhankelijk van je oven zijn de poblano's in ongeveer ruim 30 min gaar. Leg de laatste plusminus 8 minuten een lekkere plak smeltkaas of jonge plak gouda op het gat waar de poblano is gevuld. En serveer als lichte maaltijd met wat tortilla chips met een pittige saus erbij.




Nodig

2 poblano's
1 a 3 rode pepers
epazote
Surinaamse rijst
smelt kaas plakken.

Eet smakelijk westlandpeppers

8/31/15

Gespot lidl chili saus in peper verpakking

Soms is de verpakking van iets leuker als de inhoud, en eigenlijk bedacht ik dit gelijk toen vrouwlief met deze ontzettend grappige chilisaus van de Lidl thuis kwam. Want dit grappige rode plastic flesje in de vorm van een rode peper is natuurlijk helemaal leuk. De inhoud van 75 ml in combinatie met de prijs € 1,49 maakt dat het wel een vrij prijzige saus is. Zeker als je in overweging neemt dat er slechts 0,19% jalapeno extract in verwerkt is. De rest van de ingrediënten stelt ook al niet erg gerust, dat deze saus uitblinkt in smaak. Dat blijkt ook de saus is vrij waterig en heeft een wat zoute azijn achtige smaak, prima geschikt om je boterham met worst wat pit te geven maar daar houdt het wel mee op.





8/27/15

CBC news video over de grote Chinese studie over de gezondheids effecten van pepers

Wellicht had je er al kennis van genomen de grote Chinese studie met meer als een half miljoen mensen waar oa ook gekeken is naar de gezondheid effecten van pepers. Het Canadese CBC maakte er een mooi item van.


 

8/23/15

Epazote mexicaans kruid geteeld in het westland

Door het grote aantal verschillende Mexicaanse pepers dat westlandpeppers teelt, en onze contacten in Mexico. Hebben we bij westlandpeppers ook een groot assortiment met echte gedroogde Mexicaanse pepers en zins een paar jaar van experimenteren en testen ook echte verse epazote. Dit van origine ook in Mexico voorkomende kruid liet zich eerst niet zo makkelijk telen onder de Nederlandse omstandigheden maar na een aantal jaren hebben we de teelt en vermeerdering aardig onder de knie. Epazote wordt traditioneel veel in Mexicaanse gerechte gebruikt vanwege zijn sterke smaak,geur en positieve effect op de spijsvertering. En aangezien er in de Mexicaanse keuken veel met bonen wordt gewerkt is dat natuurlijk een welkom effect,,, Epazote bevat, met name de jonge bladeren/toppen foliumzuur namelijk 215 ug oftewel 54% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Let op aanstaande moeders moeten echter epazote vermijden in hun dieet, ondanks de grote hoeveelheid foliumzuur omdat het baarmoeder krampen kan veroorzaken ( deze waarschuwing vind je op verpakkingen en info over epazote in amerika standaard overal bij en op,,) Ook bevat epazote stoffen die werken tegen verschillende soorten wormen vandaar ook dat de oude Maya's er een drank van maakte om zich te ontdoen van een worm besmetting. En hier komt ook 1 van de andere namen van epazote, wormseed weer in terug. Maar laat je door deze technische info natuurlijk niet weerhouden om dit heerlijk geurende kruid in de (Mexicaanse) keuken te gebruiken.

Epazote in de webshop van westlandpeppers vind je hier



8/18/15

Verwarmings ketel renovatie

Bij de westlandpeppers vestiging in De Lier staan 3 wat oudere verwarmings ketels die na wat omzwervingen een vaste plek hebben gekregen in het ketelhuis bij de pakloods. Onze kassen in Nederland worden verwarmd door middel van aardgas en daar gebruiken we deze ketels voor, en zoals ook geld voor de verwarmings ketel die bij iedereen thuis staat (of hangt) hebben deze ketels onderhoud nodig. Nu bleek er bij ketel nr2 een lek te zijn en werd gespecialiseerd bedrijf van der Mark ketelonderhoud gebeld om dit op te lossen. Zo als altijd was er behalve het lek dat in een vlampijp bleek te zitten, er nog meer niet in orde. En werd dit in overleg met de mannen van, van der Mark ketelonderhoud ook opgelost.


Met deze ''kingsize'' stofzuiger worden de vlam pijpen schoon gemaakt nadat ze door geragd zijn.


Bart in de ketel bezig met het maken van een nieuwe vuurvaste bemetseling ondanks dat de ketel flink afgekoeld was een pittige klus.

8/12/15

BBC radio item The Why Factor hoe pepers populair werden

Mooie radio podcast van BBC programma The Why Factor. Waarin Mike Williams de oorsprong en geschiedenis onderzoekt van de pepers, die startte in de 15e eeuw en vanuit  Bolivia en Noord-Brazilië door de Portugese kolonisten werd verspreid.

Dr Josh Tewkesbury van de Universiteit van Washington verklaart waarom de peper heet is,, en waarom we hem toch eten. En we horen dr Anuj Baruah,een biotechnoloog uit de noord-oostelijke staat Assam, India over pepperspray

Plus nog veel meer in deze 18 minuten durende radio podcast. Klik op de foto hieronder om op de site van de BBC te komen.


Foto BBC World service

8/09/15

Ed Currie teler en ontwikkelaar van de heetste peper, de carolina reaper en ex wiet teler

Gespot op internet dit stuk op de populaire site munchies over de bekende Ed Currie deze ex wiet teler zet tegenwoordig al zijn in deze teelt vergaarde kennis in om de heetste pepers op aarde te telen.
En met niet onaardig succes met de Carolina Reaper en binnenkort de HP56 die nog heter is als voorlopige hoogte punten. Bij westlandpeppers staan dit jaar wat van verschillende bronnen verkregen Carolina Reapers. Waar vermoedelijk 1 de echte van is ( uiteraard door het commerciele succes van de Reaper is er nog al wat fake Carolina Reaper zaad op de markt,,) En hopen we hier mee de markt voor extreem hete pepers mee te kunnen bedienen.


Prachtige quote van Ed

“Het is een beetje alsof je de zon likt” vertelt hij The Weed Eater, die Currie vroeg of het aan te raden was om een Reaper-pepertje te eten. “De keuze is aan jou, maar ik raad het zeker niet aan. Het is niet slim en ik ben gek dat ik het zelf doe. De meeste mensen moeten onmiddellijk kotsen, hebben een dag of twee spijt, worden daarna boos en vragen zich af waarom ik ze dit heb aangedaan. Nou, ik heb niks gedaan. Je hebt het toch echt zelf in je mond gestopt.”

Lees hier het hele verhaal op munchies



8/05/15

Rijst met gebakken ui en snack paprika reepjes

Kook eerst de rijst volgens de aan wijzigingen op de verpakking en start gelijk met het in reepje snijden van de snack paprika's. Doe dit ook met de ui en bak dit in een koeken pan samen op. Als de rijst klaar is voeg je er wat curry poeder aan toe en doe je de gebakken reepjes ui en snackpaprika erbij. Voeg naar smaak nog wat peper en zout er aan toe,, of als je het wat pittiger wilt wat sriracha saus van westlandpeppers. Lekker snel te maken zomerse maaltijd,,

Nodig
verpakking rijst (maak niet uit welke)
verpakking snack paprika
1 flinke ui
curry poeder
evt zout & peper of sriracha saus



8/03/15

Kan je koken met pepperspray?

Soms kom je dingen tegen op internet waar je zelf niet op gekomen was,, Zoals ook de vraag op de site hopesandfears.com waar meer van dit soort maffe vragen op staan ''kan je koken met pepperspray'' De vraag wordt voorgelegd aan 2 experts die aangeven dat in theorie het mogelijk moet zijn mits de spray alleen capsaicine bevat en geen andere chemische bestanddelen. Het effect zal zijn of je een handvol naga jolokia's of een andere superhot peper aan je eten toevoegt. Ons lijkt het geen goed idee als je ook bedenkt dat pepperspray onder de verboden wapens vallen in Nederland.
Toch maar weer een gewoon pepertje aan het eten toevoegen,,,

afbeelding hopesandfears.com
Lees het volledige artikel (Engels talig) op hopesandfears can you cook with pepper spray?


7/29/15

Japanese shishito & geroosterde snack paprika's sandwich

Dat de shishito pepper geschikt is voor de meer traditionele Japanse bereidingen wil niet zeggen dat je ze niet kunt gebruiken voor een lekkere sandwich. Dit recept pikte we op uit Amerika waar de shishito allang aan een opmars bezig is door zijn vele gebruiks mogelijkheden. Snij eerst 4 snack paprika's door midden en verwijder de zaadlijsten, leg ze hierna op een licht in gevette grill. 
Bak in een koeken pan een aantal shishito peppers gaar in wat ketjap (is gewoon de Indonesische soja saus) en zeezout. Beleg hierna wat grof gesneden bruin brood met de gegrilde snack paprika's, shishito en wat plakjes tomaat,stukjes olijf, en room of geiten kaas, en je shishito sandwich is klaar,,

Die shishito peppers vind je hier in onze webshop 



Eet smakelijk westlandpeppers


7/27/15

Trinidad peper chocolade van URBANCACAO Amsterdam & Freddie 'gig' Vialle

Afgelopen zaterdag kwam er een postpakketje binnen van Freddie 'gig' Vialle van heet op de tong,,
In het pakket zat een hele mooie chocolade reep van URBANCACAO uit Amsterdam, die behalve 70% pure cacao ook 10% trinidad pepers bevat. Die trinidad scorpion pepers komen weer bij ons vandaan en zo is de cirkel weer rond. Hoe smaak dat, is dan de grote vraag nu behalve de echte chocolade smaak proef je wel degelijk ook de trinidad pepers en de heetheid daarvan. Al met al een hele geslaagde combinatie deze chocolade reep van URBANCACAO & Heet op de tong.

De reep is nog niet te bestelen op de site  9straatjesonline waar URBANCACAO een plekje op heeft maar er staan nog veel meer van die schitterend verpakte repen op.

De reep is wel via de site/facebook page van heetopdetong  
van Freddie te bestellen/reserveren.

Freddie bedankt dat we deze reep mochten proeven,,

7/23/15

Renovatie van het grote bassin van westlandpeppers in De Lier

Je heb ze vast wel is in het westland gezien of in een ander tuinbouw gebied, die grote bassins die uit gegraven zijn en voorzien van hoge grond dijken. Binnen ligt het kenmerkende zwarte zeil dat zorgt dat het water in het bassin blijft zitten. Bij westlandpeppers hebben we ook zo'n groot bassin dat verstopt ligt tussen de kassen. Nu was dit bassin in zo'n slechte staat dat het grondig moest worden gerenoveerd, door onder andere de oude grond dijken opnieuw op te zetten en uiteraard het oude zeil er uit te verwijderen. Wij schakelde hiervoor grond weg en waterbouwbedrijf  vandaalen voor in.
Dirk-Jan van Daalen en zijn mensen hebben in korte tijd ons bassin volledig gerenoveerd, zodat we de komende jaren het water wat op het kasdek valt weer prima kunnen op vangen.

       Om bij het bassin te komen moesten we over 2 sloten, en het land van 2 buren
          velen handen maken licht werk,,




       aan brengen van het talud zeil en de verzwarings-tegels