12/27/13

Peper art,,van Subodh Kerkar in de beurs van berlage

Peper art,,van Subodh Kerkar in de beurs van berlage 

Nog tot morgen te bekijken de "peper art'' van Subodh Kerkar uit Goa India in de beurs van berlage tijdens artinredlight AIR9 Deze ''kunst'' pepers zijn al geëxposeerd op meer plekken in de wereld,, OA in australie. En nu dus in amsterdam te zien, in de beurs van berlage waar op dit evenement nog meer fraais is te zien. Subodh Kerkar maakt deze 2,20 meter lange pepers van fiber glas en bedekt ze hierna met gebruikte vrachtauto banden, hierna verft hij ze rood en zwart.Volgens Subodh horen pepers sinds de portugese tijd bij india en zijn ze de start van ander werk wat op de zelfde manier met oude vracht auto banden is gemaakt...

Subodh Kerkar aan het werk met de vracht auto banden,, foto Art blogazine waar nog meer info over Subodh is te vinden.











12/22/13

Fruitige Habanero & Jalapeño salade

Fruitige Habanero & Jalapeño salade

Voor deze "hot'' salade gebruikte wij groene habanero's, voor hun mooie kleur. Kan je hier lastig aan komen dan kun je ook rode of gele habanero's gebruiken. Snij om te beginnen eerst de pepers in fijne stukjes,voordat je de overige ingrediënten fijn snijdt. Bij gebrek aan een verse ananas, is ananas uit een blikje ook prima.Gebruikt 1 grote of anders 2 middelgrote tomaten, en snij deze ook in kleine stukjes.Mix nu alle producten samen in een grote kom,en doe als laatste de verse koriander erbij. Bedek de kom met krimpfolie en zet hem voor ongeveer een uur of 4 weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mixen,,.
Lekker als bijgerecht bij een Mexicaanse wrap maaltijd..!

nodig bij dit recept
2 habanero's pepers, gesneden
2 Jalapeño's, gesneden
1 ui, gesneden
1 tomaat, gesneden
3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
2 eetlepels limoensap
1 mango, in schijfjes gesneden
100 gram gesneden ananas
eventueel wat peper

Eet smakelijk westlandpeppers


12/18/13

Nieuw wereldrecord 2407 Dorset Naga pepers van 1 plant

Nieuw wereldrecord 2407 Dorset Naga pepers van 1 plant

Hobby teelster Joy Michaud uit West Bexington Dorset,, had in haar hobby kas dit jaar een soort monster dorset naga plant staan. De plant produceerde maar liefst 2407 pepers wat dus weer goed was voor weer een nieuw wereld record,,Wat nog wel door Guinness World Records moet worden geratificeerd.
Joy had bij deze ene plant wel gerekend op ''heel'' veel pepers maar dat het er zo veel zouden worden,, daar had ze ook weer niet op gerekend.Voor de nederlandse hobby telers van pepers die hier weer inspiratie van krijgen,, het te kloppen aantal is dus ''2407'' stuks..!



Lees het volledige Engels talige artikel op Dorset echo  







12/15/13

Jalapeño ijs met snack komkommers

Jalapeño ijs met snack komkommers

Dit gekke recept met Jalapeños willen we jullie niet onthouden. Zeker met de feest dagen die er aan komen... Kun je de gasten is goed verassen met dit Jalapeño snack komkommer ijs.Schil eerst de komkommers (dit is niet noodzakelijk), snij nu ze in grove stukken en doe ze in een schaal. Doe dit zelfde met de Jalapeño, maar verwijder de zaadjes van de Jalapeño eerst voor je hem in stukken snijd   (westlandpeppers heeft zins kort hier een handig hulpmiddel voor in de webshop).Knijp als laatste het limoensap(mag ook uit een flesje) uit boven het Jalapeño en snack komkommer mengsel in de schaal.Gebruik nu de staaf mixer om het geheel mooi fijn te krijgen. Voeg hierna ook de suiker er aan toe, en roer dit er door zodat dit helemaal er in oplost. Doe de mix nu in de ijsvormpjes en vries ze in, lang genoeg totdat het ijs is geworden. Serveer de Jalapeño met snack komkommers ijsjes als laatste na een feestelijke maaltijd.

recept voor 1 a 3 ijsvormpjes(afhankelijk van hun grote)

1 Jalapeño
4 komkommers
1 limoen
130 gram suiker

Eet smakelijk westlandpeppers


12/11/13

Rode pepers en SOOF de film

Rode pepers en SOOF de film

Bij westlandpeppers krijgen wel is meer gekke verzoeken, zoals afgelopen voorjaar voor heineken die pepers in een bierglas wilde voor de milaan design week. Zo werden we dit keer door Pathé het spui in de haag benaderd of we wat leuks konden verzinnen voor de 2 ladies nights die zij organiseerde voor de film SOOF. Die vraag was op zich niet zo vreemd voor wie het affiche van SOOF de film is goed bekijkt, want hier zien we de hoofdrol spelers van de film in allerlei rode vruchten liggen waaronder ook rode pepers. Behalve dat we een flink aantal losse rode pepers en paprika's ter decoratie van de filmzaal hebben geleverd, hebben we ook een leuke flowpack verpakking gemaakt voor de goodiebag,, Met de slogan van de film erop ''het leven kan wel wat peper gebruiken''... en daar kunnen we het alleen maar mee eens wezen,,


12/07/13

Kip filet met rode peper,snackpaprika's en verse gember

Kip filet met rode peper,snackpaprika's en verse gember

Snij de kip filet in grove stukken en bak ze op, doe ondertussen de gesneden snackpaprika's en de gesneden ui op de elektrische grilplaat en gril deze kort. Nu kun je bij de stukjes kip filet de verse stukjes gember, knoflook en de stukjes rode peper plus wat zout en oregano doen. Doe als laatste de gegrilde paprika en ui in de pan en verwarm dit nog enkele minuten door. Dien deze makkelijk en snel te maken kleurrijke Aziatische getinte kip filet op met lekker veel rijst. 

nodig
kip filet voor 4 personen
3 snack paprika's
1 a 2 gesneden rode pepers
2 teentjes knoflook
beetje olijfolie
4 a 5 plakjes verse gember
oregano
wat zout
2 grote uien

Eet smakelijk westlandpeppers


12/01/13

Pittig dessert met serrano pepers,snackpaprika's en watermeloen

Pittig dessert met serrano pepers,snackpaprika's en watermeloen

Voor dit wat aparte koude dessert gebruiken we die ''andere'' bekende mexicaanse peper, namelijk de serrano. Deze wat smalle rode peper van ongv 10 cm lang is iets heter als de jalapeno peper en veel gebruikt in de mexicaanse keuken. Een peper waar westlandpeppers al 14 jaar geleden mee experimenteerde en nu weer is toegevoegd aan het grote assortiment van ons. Plaats om te beginnen de stukjes watermeloen in een grote kom, voeg de stukjes serrano pepers, het sap van de limoen, de tomaten, (wij gebruikte kumato tomaten voor hun geweldige kleur,,,)en de snackpaprika's toe aan de watermeloen en meng het goed door elkaar heen. Snij hierna de feta kaas nog in kleine stukjes (of gebruik fetakaas blokjes ) en strooi het over de rest heen. Laat het hierna nog even koud worden in de koelkast en serveer het dan. Heerlijk als dessert na een mexicaans getinte maaltijd.

Ingrediënten
½ - 1 watermeloen, gesneden in stukjes
2 Serrano pepers, zaadjes zoveel als mogelijk verwijderd en in hele kleine stukjes gesneden
3 a 4 (of zaadloze TASTYPEP) snackpaprika's
2 Tomaten
Het sap van 1 limoen
100 gram feta kaas

Eet smakelijk westlandpeppers


11/27/13

Review van de nieuwe chocolate scorpion van westlandpeppers

Review van de nieuwe chocolate scorpion van westlandpeppers

Onze vaste engels talige reviewer robert bradshaw heeft zich weer over onze nieuwe chocolate scorpion ontfermt. Robert heeft besloten dat dit zijn laatste review is voor dit jaar, wat na het bekijken van de reviews van verschillende pepers die hij dit jaar heeft gemaakt niet zo heel gek is,,, Want daar zaten een paar hele pittige pepers tussen,, Deze nieuwe chocolate scorpion van ons brengen we het nieuwe teeltjaar op de markt, samen met de rode trinidad scorpion en nog een andere kleur van de scorpion familie..Zodat er 3 kleuren van de scorpion superhot lijn beschikbaar zijn.



11/24/13

Warme salade met okra, bacon, (Kumato) tomaat & snackpaprika's

Warme salade met okra, bacon, (Kumato) tomaat & snackpaprika's

Bak eerst in een hapjespan de bacon lekker op, en zet het hierna even iets lager op. Voeg nu de stukjes okra toe aan de pan en roer en bak het goed op voor ongeveer 3 a 4 minuten. Voeg nu ook de stukje bosui en eventueel wat zout & peper toe samen met de Kumoto tomaten en oranje snackpaprika’s van westlandpeppers die je in grove stukken stukken heb gesneden. Roer en verwarm dit ook voor ongeveer 5 minuten. Dien deze warme salade op met grof wit brood of met pasta penne.

Ingrediënten
5 plakjes bacon
3 stukjes okra, in kleine stukjes gesneden
Bosje bos ui in stukken gesneden
Peper en zout
3 (Kumato) tomaten
5 snackpaprika’s

Eet smakelijk westlandpeppers


11/21/13

Patatas met padron,,

Patatas met padron,,

Favoriet gerecht van dolf boekestijn als hij te gast is bij onze telers in spanje. Patatas met padron,, en dat is niks anders als lekkere patat samen met kort gefrituurde padron peppers met wat zout. Natuurlijk hoef je hiervoor niet naar spanje om van dit gerecht te genieten, simpel wat patat frituren en als laatste frituur je kort de Pimientos de Padrón, of bak ze op in een hapjespan met olijfolie. Strooi er wat (zee)zout over en klaar is je Patatas met padron. Verkoop jouw favorieten winkel de Pimientos de Padrón niet,, In de webshop van westlandpeppers kun je ze zeker vinden...


Eet smakelijk westlandpeppers 









11/17/13

Meer dan 2000 jaar oude peper resten gevonden in aardewerk potten

Meer dan 2000 jaar oude peper resten gevonden in aardewerk potten

Dat het gebruik van pepers al heel oud is, mag geen geheim wezen. Een team van amerikaanse en mexicaanse archeologen heeft meer dan 2000 jaar oude aardewerk monsters opgegraven op de site van Chiapa de Corzo in het zuiden van Mexico, die resten van pepers pepers bevatte.
Dit zijn de tot nu toe oudste resten van potten die gevonden zijn die resten van pepers bevatten. Het archeologische team maakte gebruik van chemische analyses om de aanwezigheid van de peper resten in het aardewerk van ''Chiapa de Corzo'' te onthullen. De archeologen vermoeden aan de hand van de gevonden pot resten dat de pepers zijn gebruikt om dranken en gerechten pittiger mee te maken.. Waar eigenlijk nu nog steeds de pepers meestal voor gebruikt worden. Door dit zeer vroege bewijs van het gebruik van pepers hopen de archeologen en onderzoekers dat er nog meer onderzoek en opgravingen gedaan kunnen worden naar het vroege gebruik van pepers.

Lees het engels talige artikel in csi-news


11/13/13

Pimientos de Padrón invriezen

Pimientos de Padrón invriezen

Pimientos de Padrón is ''de'' spaanse tapas paprika die westlandpeppers al een aantal jaren teelt. Helaas zijn de Pimientos de Padrón in nederland nog niet vrij algemeen verkrijgbaar, maar wie er toch van wilt genieten,kan ze altijd bestellen in onze webshop of is een kijkje nemen bij onze vespa foodtruck automaat die aan de burgermeester crezeelaan is te vinden. En wil je de Pimientos de Padrón gebruiken op het moment dat het jouw goed uitkomt BV het weekend, dan kun je ze net als pepers prima invriezen. De verpakking die westlandpeppers gebruikt kun je prima in de vriezer liggen, om ze later weer te gebruiken. Je heb dan gelijk een mooie portie om mee te koken. Heb je de hand kunnen leggen op meer padron peppers probeer deze dan ook in handzame portie's te verdelen. Want eenmaal uit de vriezer gehaald is het zaak om de Pimientos de Padrón te gebruiken in een lekker gerecht. Welke je op ons blog kan vinden door op ''Pimientos de Padrón tapas paprika's'' in de onderwerp balk rechts te klikken.



11/10/13

Snackpaprika's met curry, tomaat en paksoi

Snackpaprika's met curry, tomaat en paksoi

Lekker makkelijk en snel te maken gerecht met een Indiaas style tintje eraan.Verwarm wat boter in een lage pan en doe de gesneden ui plus de stukjes kip erin.Voeg er flink wat curry poeder aan toe en meng het goed door elkaar. Als de kip stukjes bijna gaar zijn, doe je de stukjes tomaat, snackpaprika van westlandpeppers, en de in reepjes gesneden paksoi er ook erbij. Schep het geheel nog voor een aantal minuten door elkaar tot de groente gaar zijn. Je serveer dit Indiaas style recept natuurlijk met lekker veel rijst erbij. En wie dit recept een beetje ''pittiger'' wilt maken,, voegt er natuurlijk 1 of 2 gesneden rode pepers aan toe.


nodig

1 ui, gesneden
2-3 lepels curry poeder
1 of 2 verpakkingen snack paprika's
400 g kipfilet, in stukjes gesneden
3 grote tomaten
1 a 2 paksoi, in brede repen

Eet smakelijk westlandpeppers


11/06/13

Werelds heetste saus

Werelds heetste saus

Het bedrijf Ashley Food uit Massachusetts heeft naar eigen zeggen de heetste saus ter wereld gemaakt.
De Mad Dog 357 Plutonium nr. 9 heet deze saus en dat is een lange naam voor een saus, waarvan de verpakking vol staat met waarschuwingen om hem vooral niet te gebruiken. Dat is met een geclaimd Scoville gehalte van ''9 miljoen'' misschien ook geen overbodige luxe,,, Het bedrijf mikt met de verkoop op de echte hardcore peper liefhebber. Want met een prijs van $ 129,99... per fles zal het zeker exclusief blijven...
Volgens David Ashley denken sommigen misschien dat de retro "nucleaire" verpakking van de Mad Dog 357 Plutonium nr. 9 peper saus over de top is,, maar deze saus is echt gevaarlijk, dat is ook de reden waarom de doos zoveel waarschuwingen bevat.

Na al deze waarschuwingen alleen maar nieuwsgieriger geworden ,,  je kunt een poging doen om de saus te bestellen,,,



11/03/13

Pittige soep met paksoi en groene spaanse peper

Pittige soep met paksoi en groene spaanse peper

Spoel de paksoi onder de kraan even af en snijd de paksoi in reepjes,en de groene spaanse peper in kleine stukjes. Zet een wokpan op het vuur en doe daar de paksoi, groene peper, gesneden knoflook stukjes en de koriander in met een scheut olie. Roerbak voor een paar minuten dit al roerend op. Ondertussen zet je een pan met water op, doe daar wat zout en bouillon poeder/blokjes in naar smaak, laat dit circa 8 minuten koken. Nu voeg je de geroerbakte paksoi met de stukjes groene peper van westlandpeppers aan de boullion toe. Roer het geheel goed door voor een aantal minuten. Als nu de soep bijna klaar is doe je wat achtergehouden stukjes paksoi in de soep om het helemaal af te maken. Serveer deze pittige soep met wat wit brood.

nodig
300 g paksoi
1 a 2 groene spaanse pepers
1 teentje knoflook
1 theelepel koriander
2 eetlepels olie om te bakken
bouillon poeder
zout   

Eet smakelijk Westlandpeppers



10/30/13

Kip spiesjes met snackpaprika's en rawit pepers

Kip spiesjes met snackpaprika's en rawit pepers

Snij eerst de sjalotjes in kleine stukjes fijn en doe dit zelfde met de teentjes knoflook. Je mengt dit samen met de ananassap en de ananasstukjes in een schaal plus wat olijfolie. Maal nu dit fijn met een staafmixer tot er een fijne marinade ontstaat. Rijg nu de stukjes kip om en om met de halve stukjes rawit en snakpaprika op de spiesjes.Wrijf nu de kip spiesjes goed in met olie en evt wat zout. Gril nu de kip spiesjes op de (elektro) gril of BBQ voor ongeveer 10 minuten. Haal nu de kip spiesjes van de grill of BBQ en smeer het in met de sjalotjes,ananas, knoflook marinade. Nu leg je de kip spiesjes nog enkele minuten terug op de gril. Hierna zijn de kip spiesjes klaar om te serveren met wat lekkere witte broodjes.

Ingrediënten

Kip filet gesneden in blokjes
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ananassap en 2 ananas ringen
1 eetlepel olie
rawit pepers
snackpaprika’s

Eet smakelijk westlandpeppers


10/27/13

Pepers het onmisbare ingrediënt in de keuken volgens Jamie Oliver

Pepers het onmisbare ingrediënt in de keuken volgens Jamie Oliver

Dat Jamie Oliver een echte liefhebber is van pepers is denk algemeen bekend. De vele recepten waar hij pepers in gebruikt laten dat wel zien. Hij heeft zelfs al is een heel item ervan gemaakt waar ook het jalapeno zout in voorkwam van een vorige blog van ons. In een recent interview wat het Indiase DNA met hem had naar aanleiding van het feit dat zijn shows nu ook in India worden uitgezonden, zegt Jamie op de vraag naar het ''ene'' ingrediënt dat onmisbaar is in iedere keuken dit..What is that one ingredient you consider basic in any kitchen the one thing that can transform a bland meal into a banquet? I’m a big fan of chillies and so I’d probably choose those... Daar kunnen we van westlandpeppers het alleen maar mee eens zijn...

Voor het volledige Engelstalige interview..hier


10/24/13

Kipfilet reepjes met paksoi en rawit pepers dressing

Kipfilet reepjes met paksoi en rawit pepers dressing

Lekker oosters/Thais getint recept waar je de rawit pepers van westlandpeppers bij kunt gebruiken, Roer in een kom voor de Thaise dressing de sesamolie, limoensap, ketjap, schep honing, en de gesneden rawit pepers door elkaar tot een mooie dressing. Kruid de kipfilet reepjes met wat peper en zout en roer bak deze tot ze gaar zijn.Verhit  nu wat olie in een wok en roerbak hierin de fijn gesneden sjalot, 1 in kleine stukjes gesneden tomaat en wat stukjes gember 1 minuut op vrij hoog vuur. Doe nu de gesneden paksoi erbij en roerbak deze nog ruim 1 minuut mee. Schep nu de groenten uit de wok op een opgewarmde schaal, en voeg de kipfilet reepjes er ook bij. Schenk de Thaise dressing met de stukjes rawit peper over het gerecht uit. En klaar is je Kipfilet reepjes met paksoi en rawit pepers dressing. Natuurlijk hoort bij dit oosters/Thais getinte recept een flinke schaal rijst om het helemaal af te maken.

Eet smakelijk westlandpeppers




10/20/13

Met kaas gevulde Shakira peppers

Met kaas gevulde Shakira peppers

Al een hele tijd teelt westlandpeppers de shakira pepers deze meest groen gegeten, van origine Arabische peper.Wordt veel gebruikt in de noordafrikaanse keuken. Naast veel traditionele gerechten waar deze peper in gebruikt wordt, kun je hem ook gebruiken voor meer eigentijdse gerechten. Doordat deze peper groter is als de ''normale'' spaanse peper en ook wat steviger.. kun je hem uitstekend vullen en in de oven plaatsen. Mix om te beginnen in een grote kom de kruiden, roomkaas en geraspte kaas door elkaar heen. Snij de shakira pepers ruim bij de steel af, en probeer zoveel als mogelijk de zaadlijsten te verwijderen. Vul nu de Shakira pepers met dit mengsel. Voorverwarmd de oven op een gemiddelde temperatuur van ongeveer 180 graden, en wikkel de gevulde Shakira pepers in aluminiumfolie en verwarm ze hierna voor ongeveer 5 minuten in de oven. Haal nu de Shakira pepers uit het folie en serveer het!

Ingrediënten
8 a 10 Shakira peppers,zaadlijsten verwijderen
Pak roomkaas
Zakje geraspte kaas
2 eetlepels mediterrane kruiden naar keuze

Eet smakelijk westlandpeppers


10/17/13

Koude temperaturen en pepers eten leidt tot gewichtsverlies, onthult onderzoek

Koude temperaturen en pepers eten leidt tot gewichtsverlies, onthult onderzoek

We hadden dit al is eerder gemeld op dit blog, maar een recente studie uit Amerika geeft weer nieuwe inzichten. Het blijkt namelijk dat het eten van pepers in combi met lage temperaturen de vet verbranding stimuleert. En dat leidt zoals iedereen weet vaak tot het gewenste gewichtsverlies,,,

Want a recipe to boost your body's ability to burn fat for increased weight loss? Try eating chili peppers in a cold room. Scientists have discovered that consuming the chemicals found in chili peppers and being exposed to cold are the best ways to boost the amount and activity of "brown" fat cells,

Voor het hele engels talige artikel in livescience
Voor verse pepers om dit gelijk ook te proberen !!
neem een kijkje in de webshop 




10/13/13

Warme snack paprika's gevuld met Mozzarella kaas en Jalapeño

Warme snack paprika's gevuld met Mozzarella kaas en Jalapeño

Behalve dat de snack paprika het goed doet als koude snack of in een salade, kun je er ook gemakkelijk een pittige warme snack mee maken. Voorverwarmd eerst de oven op een gemiddelde oventemperatuur van ongeveer 180 graden en besprenkel het rooster met wat olie. Of gebruik een oven schaal ingevet met wat olie. Snij de snack paprika's door de helft en verwijder de zaden,,Dit hoeft natuurlijk niet als je de zaadloze TASTYPEP van westlandpeppers gebruikt. Snij ook de Jalapeño in hele kleine stukjes fijn en meng dit met de mozzarella kaas en de oregano.Plaats de snackpaprika’s met de open kant naar beneden toe en laat ze in de oven voor ongeveer 3 a 5 minuten. Draai nu de paprika’s om en vul de paprika’s nu met de Jalapeños, mozzarella kaas en de oregano. Laat de snackpaprika's in de oven totdat de kaas gaat smelten, haal ze nu uit de oven en serveer ze.


Ingrediënten
8 snackpaprika’s, door de lengte gesneden
1 Jalapeño, in kleine stukjes gesneden
Een snuifje gedroogd oregano
200 gram Mozzarella kaas

Eet smakelijk westlandpeppers


10/11/13

Poblano met Tomatillo’s en mais

Poblano met Tomatillo’s en mais

Plaats de door de helft gesneden Poblano’s van westlandpeppers op een bakplaat van de al voorverwarmde oven op 220 graden Celsius. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe, en besprenkel de Poblano’s met wat olijfolie. Rooster nu de poblano’s voor ongeveer 5 minuten of totdat er blaren op komen en leg ze dan even apart.In de tussentijd dat de Poblano’s aan het roosteren zijn, verwarmt je wat olijfolie in een grote pan op een gemiddeld hoog vuur. Voeg de fijngesneden uien toe en bak dit goed door voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg hierna ook de knoflook erbij en laat dit verder bakken voor een paar minuten.Doe nu de maiskorrels er ook bij en laat dit ook bakken voor ongeveer 2 minuten.Voeg hierna de stukken Tomatillos van westlandpeppers en wat limoensap aan het geheel toe. Roer het af en toe door totdat de tomatillos zacht worden en in het mengsel worden opgenomen. Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten.Breng het eventueel nog wat op smaak met peper en zout.Verdeel hierna de tomatillo/maïskorrel mix in de 8 halve stukken van de Poblano’s uit de oven. Om het helemaal af te maken doe je over de Poblano’s geraspte kaas voor de extra smaak. Dit mexican style gerecht doet het perfect met tortilla wraps met groenten en gehakt.

Ingrediënten

4 ancho Poblano paprika's, zaadjes verwijderen en door de lengte gesneden
1 eetlepel olijfolie
1/4 ui fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram maïskorrels
4 Tomatillo’s, in stukken gesneden
1 eetlepel limoensap
Zout en peper voor de smaak
100 gram Geraspte kaas


Eet smakelijk westlandpeppers




10/06/13

Westland Peppers sauce review

Westland Peppers sauce review

Een klant van westlandpeppers in de UK,, Mark chilli heads Jones.. Heeft deze mooie saus review gemaakt van de naga jolokia en habanero saus van westlandpeppers. Ook nieuwsgierig geworden naar de smaak van onze saus ,,, bestel hem hier shop...

New review Naga Jolokia sauce/paste & Habanero sauce from Westland peppers (https://www.facebook.com/Westlandpeppers)
The Habanero sauce has a beautiful sweet smell and flavour with a slight vinegary taste and medium heat from the habanero; The Naga Jolokia sauce is more of a paste which is high in pepper content... so it kinda blows you away!! NICE!! Enjoy anyway guys and gals!


10/02/13

Promotie van pepers op agf detail

Promotie van pepers op agf detail

Westlandpeppers stond 2 en 3 oktober in de mooie stand van de greenery in verseoogst style,op agfdetail in houten. Op deze vakbeurs stonden wij samen met nog andere telers van wat bijzondere producten om deze onder de aandacht van de groenten winkels ,cateraars, en speciaal zaken te krijgen. Uit de vele gesprekken blijkt dat er best wel interesse is naar producten waar de consument net dat ene special gerecht mee kan maken. Veel vragen over de herkomst van de verschillende pepers hun heetheid en de keuken waar ze in gebruikt worden.En ook de naga jolokia is en blijft een populair gesprek onderwerp,,


.

9/29/13

Corno di Toro gevuld met geitenkaas

Corno di Toro gevuld met geitenkaas

Een wat minder bekende bijzondere paprika die westlandpeppers teelt is de Corno di Toro. Deze van origine Italiaanse paprika vind je in de Nederlandse supermarkten vaak onder de naam puntpaprika en bijna altijd rood van kleur. Bij westlandpeppers telen we de groen variant, zoals hij ook vaak voorkomt in de landen rond de middellandse zee. Deze paprika is lekker dunwandig en ruw van vorm,, ideaal dus op de gril en in de oven. Zoals ook dit lekkere recept met een vulling met geitenkaas. Snij als eerste de Corno di Toro's in de lengte open om de zaden te verwijderen, maar laat de steel zitten. Meng hierna de geitenkaas, eidooier, kruiden & specerijen, Parmezaanse kaas & eventueel wat peper en zout voor de smaak goed door elkaar. Je doet deze vulling in de opengesneden Corno di Toro puntpaprikas. Verwarm nu de oven op 200 graden Celsius, en doe de gevulde Corno di Toro's voor ongeveer 30 minuten in de oven. Let goed op,, ieder oven is weer anders dus laat ze niet aanbranden en kijk geregeld of de gevulde Corno di Toro's al gaar zijn.

Eet smakelijk westlandpeppers



9/25/13

Jalapeno's met zeezout

Jalapeno's met zeezout

natashja's grove zeezout met jalapeno
Via twitter had westlandpeppers contact met Natashja die met haar bestelling van jalapeno's bij westlandpeppers wat bijzonders had gedaan. Ze had namelijk een pakje grof zeezout samen met 4 jalapeno's zonder de zaadjes in de keukenmachine gedaan, en zo prachtig grof zeezout met een bite gemaakt. Inspiratie had natashja uit de bekende aflevering met de pepers van jamie oliver gehaald.
Dit recept is natuurlijk makkelijk na te volgen, en bij gebrek aan een keukenmachine kan de staafmixer ook gebruikt worden.



De aflevering van jamie,, peppers and chilis



Eet smakelijk westlandpeppers

9/22/13

Groente smoothie van rode pepers en snackpaprika’s

Groente smoothie van rode pepers en snackpaprika’s

Voor deze groente smoothie gebruiken we wat producten van westlandpeppers namelijk de snackpaprika's en de rode peper, Snij deze in grove stukken en verwijder zover mogelijk de zaadlijsten,om ze hierna met de andere ingrediënten in een hoge brede beker te doen. Nu is het zaak om alles met een staafmixer goed dun te mixen,voeg water en ijsklontjes toe al gelang je smaak is. En klaar is je super gezonde,,en een beetje spicy smoothie..En in het weekend natuurlijk ook weer prima te mixen met wat wodka voor een gezellige avond.

Ingrediënten:
½ advocado
2 tomaten
2 rode Spaanse pepers
Snufje zout
½ rode ui
Een handje peterselie
5 snackpaprika’s

Eet smakelijk westlandpeppers


9/18/13

Pizza met poblano spek en mais

Pizza met poblano spek en mais
De basis voor dit recept is een wat neutrale pizza bv de Formaggi & Pomodori van Dr Oetker. Snij om te beginnen de poblano in smalle reepjes waar je deze pizza mee bedekt. Schep er ook wat mais uit een blikje op, plus wat reepjes spek.Nu doe je er ook wat salsa verde saus over van westlandpeppers om het nog wat pittiger te maken. Voor de fijn proevers wat verse koriander naar smaak er nog op en de pizza kan in de oven. Je mexican style pizza is nu helemaal klaar, dien hem op met wat nacho chips met salsa verde saus,,

                             ingrediënten
                             1 neutrale pizza
                             1scheut salsa verde saus
                             1 grote poblano paprika, gesneden
                             1 flinke lepel maïs uit blik
                             2 plakjes spek gesneden in stukjes
                             eventueel verse koriander naar smaak 


Eet smakelijk 


9/15/13

Dutch chilifest 2013

Dutch chilifest 2013

Ook dit jaar was westlandpeppers weer aanwezig op het dutch chilifest in het klokgebouw Eindhoven,, Ook sponsorde westlandpeppers de chili cook off met product van ons voor alle deelnemers. Dit jaar voor het eerst hadden raymond en roel van westlandpeppers ook de sauslijn van westlandpeppers mee genomen. Die de bezoekers zelf konden proeven. Ook hadden we weer genoeg verse pepers mee genomen die gretig aftrek vonden. Op dit enigste chili event van nederland waar genoeg te beleven was voor de liefhebber van pittig eten.......













9/11/13

Simpel mediterraan bijgerecht met Corno di Toro’s

Simpel mediterraan bijgerecht met Corno di Toro’s

Snij de Corno di Toro’s van westlandpeppers in kleine stukjes, je kan zelf kiezen of dit wat grotere of wat kleinere stukjes zijn, Deze stukjes even snel grillen tussen een elektrische grillplaat (bij goed weer natuurlijk op de BBQ). Als dit klaar is doe je deze stukjes in een grote kom. Voeg nu hierbij de pesto en begin het een beetje door elkaar heen te mixen. Kijk goed uit hoeveel pesto je gebruikt,, want het moet natuurlijk niet te overheersend worden. Als de verhouding tussen de pesto en Corno’s goed is naar je smaak, doe je de overige ingrediënten bij de corno's met de pesto. Dit zijn wat uienringen en eventueel wat peper en zout en olijfolie voor wat extra smaak. Dit lekkere bijgerecht doet het goed bij een italiaans pasta gerecht.

ingrediënten
5  Corno Di Toro’s,
Een pesto naar eigen voorkeur, 50 – 100 gram
Zout en peper voor de smaak
Olijfolie

Eet smakelijk westlandpeppers


9/08/13

Piquillos planten geteeld in Fred&Ed emmertjes

Piquillos planten geteeld in Fred&Ed emmertjes

We hadden het al is eerder gehad over het op kweken van peper en paprika planten in oude frisdrank flessen op een vorig blog. Maar wie creatief in zijn omgeving kijkt zie nog veel meer verpakkings materiaal wat hergebruikt kan worden om bijvoorbeeld peper en paprika planten in op te kweken. Zijn de frisdrank flessen vooral handig om de plantjes in te laten kiemen en de eerste weken in te laten groeien. De Fred&Ed snackgroenten emmertjes die Heleen dankbaar van Dankbaar Produkties gebruikt kun je veel langer gebruiken om peper/paprika planten op je balkon te telen. Als de planten echt nog groter worden en vruchten gaan dragen is het nodig om ze te verpoten in een nog grotere bak of pot. Heleen heeft deze Piquillos zaden zelf uit spanje mee genomen en al een paar keer met westlandpeppers contact gehad voor teelt tips..
Wie nu enthousiast is geraakt door dit blog om ook zelf peper/paprika planten op te kweken moet zich wel realiseren dat het voorjaar de beste tijd is om dit te doen en het nu (september) eigenlijk te laat is om nog wat te zaaien.



9/04/13

Champignons met courgette en Piquillos

Champignons met courgette en Piquillos

Het werd weer is tijd voor een recept van deze bijzondere spaanse paprika met een bite,,de Piquillo. westlandpeppers teelt deze al een tijdje op kleine schaal in de kassen in het westland, en misschien wordt hij in de toekomst net zo bekend als die andere spaanse tapas paprika de Pimientos de Padrón... Snij om te beginnen de courgette in kleine blokjes en ook de champignons snij je wat kleiner. Je snij nu ook de Piquillo paprikas in grove stukjes klein, om hierna alle ingrediënten in een koekenpan met olijfolie te doen. Doe er wat Balsamico azijn naar smaak bij en een klein beetje zout en knoflook. Bak het geheel door tot alle ingrediënten gaar zijn en dient deze trendy spaanse maaltijd op met lekker stuk stokbrood en een droge spaanse worst.

nodig
1 bakje champignons
1 grote,of 2 kleinere courgette's in blokjes
5 piquillo paprikas, fijngesneden
Zout en een teentje knoflook naar smaak
Balsamico azijn, naar smaak
Olijfolie


eet smakelijk westlandpeppers

9/01/13

Rosanna davidson poseert in een bed van pepers voor peta

Rosanna davidson poseert in een bed van pepers voor peta

Dieren rechten organisatie peta weet wel hoe je de aandacht trekt,,, Namelijk met een prachtig bed met rode pepers... en oja, model Rosanna davidson licht er ook tussen... Rosanna davidson overtuigd vegetariër,en zoals ze zelf zegt ''I wore nothing but red lipstick and a smile''.. bij deze foto shoot. Is ook gek op de kleur van rode pepers..en heeft ze mee gewerkt om aandacht te vragen voor dieren rechten en een vegetarisch dieet. Wij van westlandpeppers denken dat die missie wel geslaagd is..
Hoewel een beetje BBQ met pepers zonder vlees wel een kale boel is...

8/28/13

Video review van de BBQ saus van westlandpeppers

Video review van de BBQ saus van westlandpeppers

Al een tijdje is westlandpeppers bezig met het ontwikkelen van een eigen sauslijn en andere bewerkte producten. Die gemaakt worden van de pepers en paprika's die net niet goed genoeg waren voor de verkoop als eerste klas,, Een saus die speciaal voor de BBQ is ontwikkeld door Mirjam Warnars,met een mooie mix van TASTYPEP snackpaprikas en onze nieuwe lemon habanero. Voor de rest zitten er zo min mogelijk andere ingrediënten en toevoegingen in de saus. Zodat er een pure peper en paprika smaak ontstaat. Deze keer heeft patrick stoeten oftewel madballz zich over onze BBQ saus ontfermt,,, Trek gekregen .. hier is de BBQ saus te vinden in onze webshop   Tijdelijk in een extra grote actie verpakking!!







8/25/13

Peper en TASTYPEP snackpaprika jelly

Peper en TASTYPEP snackpaprika jelly

Vaak te koop in de food winkels met een wat aparter/beter assortiment deze peper of paprika jelly/jam. Maar natuurlijk ook zelf vrij eenvoudig te maken. Verwijder eerst de topjes van de pepers en TASTYPEP paprika’s, en voor diegene die het wat minder heet willen,verwijder de zaadlijsten uit de pepers. Doe de pepers en de TASTYPEP paprika's in een blender en mix het geheel goed door elkaar, maar maak het niet te vloeibaar, Geen blender,, met een staafmixer gaat het ook prima.. Plaats de pepers en paprika’s nu in een pan op het vuur en voeg een flinke scheut appelazijn toe aan de pepers en paprika's.Voeg nu ook suiker toe en laat het zeker voor 10 minuten koken. Doe nu ook de boter erbij en laat dit mee smelten. Daarbij voeg je als laatste nog de verpakking pectine er aan toe en laat het nu een aantal minuten verder koken. Haal het van het vuur af en giet het geheel in potjes. En laat de potjes afkoelen tot een pittige jelly,,,

Ingrediënten
8 Habanero’s
12 Jalapeños
4 TASTYPEP paprika’s
800 gram suiker
0,5 liter appelazijn
2 theelepels boter
1 verpakking van vloeibare Pectine voor ongeveer 6 potjes

Eet smakelijk westlandpeppers


8/21/13

Kaas met habanero en naga jolokia peper

Kaas met habanero en naga jolokia peper

Dat in het land waar kaas zo ongeveer is uitgevonden niemand op dit idee is gekomen, namelijk de heetste kaas proberen te maken die er is.Waar anders dan in het land van de onbegrensde mogelijkheden,,amerika.
Heeft het bedrijf ''bolen vale cheese'' dit voor elkaar gekregen. Dit in wisconsin gelegen kaasproductie bedrijf breng verschillende kazen met pepers erin op de markt maar hun habanero ghost kaas is het heetste kaasje wat zij maken. En zoals ze zelf zegen op hun site ''the Habanero Ghost Cheese a sure thing to heat up any party''.., en dat geloven we graag. Helaas voor de liefhebbers verzend bolen vale cheese hun super hete
kaas alleen in de USA...Voor de kaasmakers hier in nederland die wel van een uitdaging houden,, wij van westlandpeppers hebben genoeg naga jolokia's om dit te realiseren... 


8/18/13

Koude aardappel salade met habanero en snackpaprika's

Koude aardappel salade met habanero en snackpaprika'

Lekkere frisse koude aardappel salade met snackpaprika's en habanero van westlandpeppers. Zet om te beginnen voldoende aardappels op het vuur. Zet het vuur lager en laat ze koken totdat de aardappelen net aan zacht worden. Laat hierna de aardappelen uitlekken en doe er eventueel wat koud water bij om het sneller af te laten koelen. Snij de aardappelen hierna in kleine stukjes en zet ze even apart. Meng nu in een grote kom een paar grote lepels mayonaise, een flinke schep mosterd, stukjes fijn gesneden ui, selderij, komijn, zout & peper. Meng dit alvast wat door om daarna de 3 in stukjes gesneden gekookte eieren plus 5 in stukjes gesneden snackpaprika's en ½ a 2 oranje Habanero's zonder de zaadlijsten er ook bij te voegen. Mix het geheel goed door elkaar heen, en doe nu als laatste de koude stukjes aardappel er ook bij(dit voorkomt dat je de stukjes aardappel ''kapot'' mixt). De frisse aardappel salade met een ''bite''is nu klaar,,

Ingrediënten
6 a 8 aardappelen
mayonaise
5 snack parika's 
2 eetlepels mosterd
½ ui, fijngesneden
1 steeltje selderij
½ theelepel komijn
3 gekookte eieren, in stukken gesneden
½ a 2 habanero, in stukjes gesneden (afhankelijk hoe ''pittig'' je dit gerecht wilt maken !)


Eet smakelijk westlandpeppers


8/14/13

Review red point habanero van westlandpeppers

Review red point habanero van westlandpeppers

Dit review van onze nieuwe redpoint habanero hadden jullie nog te goed. Ook nu weer heeft robert bradshaw zich over deze nieuwe habanero ontfermt om hem te beoordelen op smaak en heetheid. Van deze nieuwe redpoint habanero van westlandpeppers staat dit jaar een kleine hoeveelheid in onze kassen om hem op groei en productie te beoordelen. Redpoint is,, de naam zegt het al een rode habanero met een puntige vorm die wel wat weg heeft van de populaire naga jolokia types. Echter heeft deze habanero wel de vorm van een naga jolokia maar niet de extreme hitte. Redpoint is een door westlandpeppers ontwikkelde habanero die volgend jaar zeker terug komt om verder te testen en af en toe beschikbaar komt voor smaak reviews.

geniet van de video van robert bradshaw

 

8/11/13

Gevulde BBQ Charly's

Gevulde BBQ Charly's

Verwarm je barbecue of een grillpan totdat die
heet genoeg is. Vul ondertussen de Charly's van westlandpeppers met de mozzarella, olijven, basilicum en en stukjes knoflook. Die je van te voren allemaal in fijne stukjes heb gesneden.Sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen. Leg nu de Charly's op de barbecue of op je grilpan met de gevulde kant naar boven toe, en bak ze voor ongeveer 12 a 15 minuten,, of totdat de Charly's een beetje bruin beginnen te worden. Lekker van genieten met saté en stokbrood op een lange zomer avond.

Ingrediënten
4 Charlys, door de helft gesneden en zonder de zaadlijsten
1 eetlepel olijfolie
2 Mozzarella blokken van 125 g per stuk, in stukken gesneden
2 eetlepels zwarte olijven, gesneden
1 eetlepel basilicum vers of gedroogd
2 teentjes knoflook, fijngesneden

Eet smakelijk  westlandpeppers


8/07/13

Doodskist in de vorm van een peper

Doodskist in de vorm van een peper


Opmerkelijk nieuws uit Chana, waar doodskist maker Paa Joe werkzaam is. Deze Paa joe heeft zich gespecialiseerd in het maken van hele aparte doodskisten,,, zelf een cola flesje of tank behoort tot de mogelijkheden. Zijn creaties zijn zeer bewerkelijk en vergen maanden van intensief werk om ze te maken. Paa joe heeft nu dus ook een rode peper gemaakt die gebruikt kan worden als doodskist. Dus voor de ware peper liefhebber is het nu ook mogelijk om in ''peperstijl'' begraven te worden... Behalve voor het doel waar deze kisten voor gemaakt worden, belanden veel van zijn kisten als kunst object in veel musea en bij particulieren verzamelaars over heel de wereld.







8/04/13

Lekker voor op de Barbecue Extreem hete Maïskolf

Lekker voor op de Barbecue Extreem hete Maïskolf

Verwarm de grillplaat van de barbecue om te beginnen goed op. Smeer dan de maïskolf goed in met de habanero sauce van Westlandpeppers.Wikkel hierna de ingesmeerde maiskolf in het aluminium folie. Hiervan maakt je er zo veel als je nodig denkt te hebben. Grill de kolven nu voor ongeveer 30 minuten op de barbecue en draai het zo nu en dan om alle kanten van de kolven te verwarmen. Mix ondertussen in een grote kom mayonaise, knoflook en feta kaas goed door elkaar heen,gebruik hiervoor een staafmixer. Houd nog wel een beetje verkruimelde feta kaas apart om later te gebruiken.Als de kolven gaar zijn, haal je ze uit de aluminium folie.Smeer nu als laatste de mix van mayonaise,knoflook en feta kaas over de maïskolf heen en rol de maïskolf door wat feta kaas stukjes heen om het helemaal af te maken. Deze pittige BBQ maïskolven zijn klaar om van te genieten op die warme zomerse avond,,!

Ingrediënten
maïskolven
Habanero sauce van westlandpeppers
100 gram mayonaise
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram feta kaas

Eet / BBQ smakelijk westlandpeppers



8/01/13

Smaak en heetheid review van orange blob en lemon habanero

Smaak en heetheid review van orange blob en lemon habanero

Onze vaste Engels talige smaak en heetheid  video reviewer robert bradshaw uit ierland, heeft weer een paar nieuwe pepers van westlandpeppers getest. Dit keer de orange blob en de lemon habanero en een volgende review ook de nieuwe redpoint habanero van westlandpeppers. Eerst wat meer info over deze 2 pepers,,, orange blob is via onze connecties in de peper ruilzaden scene bij ons op het bedrijf gekomen. Orange blob is,, de naam zegt het al oranje van kleur en vrij groot van vorm. De herkomst is volgens onze connecties 1 van de vele farmersmarkets in de usa, waar en welke stad is niet bekent. Deze habanero want daar lijkt het het meest op heeft een wat scotch bonnet achtige vrucht vorm. En de plant heeft wat serrano eigenschappen zoals een wat harig gewas. De lemon habanero is door een eigen medewerker op de haagse markt gespot en komt uit een afrikaans land. Plant heeft alle eigenschappen die bij een habanero horen,en een wat citroen achtige geur.. vandaar de naam. Deze lemon habanero telen wij al op kleine schaal en is onder andere gebruikt in onze nieuwe BBQ saus hier te koop

 
geniet van de video


7/28/13

Poblano met advocado jalapeno mix

Poblano met advocado jalapeno mix

Begin alvast met de oven voor te verwarmen op 180gr. Plaats de Poblano's van westlandpeppers op een ingevette bak/oven plaat en zet deze in de oven. Draai vervolgens tussendoor de Poblanos een paar keer om zodat er op alle kanten blaren komen te zitten, dit doe je ongeveer voor 10 minuten. Haal nu de poblano’s met een keukendoek uit de oven en laat ze even liggen totdat ze wat afgekoeld zijn.Lepel nu de advocado’s uit,en schept dit in een kom en pureer het hierna met een staafmixer.Voeg nu ook wat koriander, stukjes ui en wat zout aan het gepureerde mengsel toe en meng het goed door elkaar heen met behulp van de staafmixer.Snij nu 1 aparte Poblano in kleine stukjes en doe dit zelfde met de 2 Jalapeños. Deze stukjes meng je door de Advocado mix die je net heb gepureerd.Snij nu de andere 4 Poblano peppers in de lengte doormidden en verwijder de zaad lijsten. Als laatste vul je de Poblanos met de advocado mix.Als je de poblano's nu iets te veel vind afgekoeld, zet je ze nog enkele minuten in de oven terug.Serveer het met wat nacho/tortilla chips met een pittige dipsaus.

Ingrediënten:
5 poblano's
2 rijpe advocado’s
50 gram fijngesneden koriander
3 eetlepels fijn gesneden rode ui
snufje zout
2 Jalapeños

Eet smakelijk westlandpeppers