Vaak te koop in de food winkels met een wat aparter/beter assortiment deze peper of paprika jelly/jam. Maar natuurlijk ook zelf vrij eenvoudig te maken. Verwijder eerst de topjes van de pepers en TASTYPEP paprika’s, en voor diegene die het wat minder heet willen,verwijder de zaadlijsten uit de pepers. Doe de pepers en de TASTYPEP paprika's in een blender en mix het geheel goed door elkaar, maar maak het niet te vloeibaar, Geen blender,, met een staafmixer gaat het ook prima.. Plaats de pepers en paprika’s nu in een pan op het vuur en voeg een flinke scheut appelazijn toe aan de pepers en paprika's.Voeg nu ook suiker toe en laat het zeker voor 10 minuten koken. Doe nu ook de boter erbij en laat dit mee smelten. Daarbij voeg je als laatste nog de verpakking pectine er aan toe en laat het nu een aantal minuten verder koken. Haal het van het vuur af en giet het geheel in potjes. En laat de potjes afkoelen tot een pittige jelly,,,
Ingrediënten
8 Habanero’s
12 Jalapeños
4 TASTYPEP paprika’s
800 gram suiker
0,5 liter appelazijn
2 theelepels boter
1 verpakking van vloeibare Pectine voor ongeveer 6 potjes
Eet smakelijk westlandpeppers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten