12/29/16

Spicy eten & bier de foodtrends voor 2017

Het jaar zit er bijna weer op en natuurlijk vind je dan in alle media de lijstjes met trends voor het nieuwe jaar weer. Uiteraard zijn er ook de nodige lijstje voor food en laat nu op bijna al die lijstjes de grote trends in 2017 Spicy eten & bier zijn. Dat is goed nieuws voor ons uiteraard,, maar ook voor iedereen die zich had voorgenomen in het nieuwe jaar zijn eten af en toe van wat power te voorzien door het toevoegen van een peper. Gewoon doen je bent hardstikke goed bezig,,, en helemaal als je er ook nog een biertje bij drinkt.



Bekijk hier de 2017 foodtrends lijstjes

Nu.nl
Cookloveshare.nl
Metro.nl
Culy.nl




12/22/16

Capsaïcine in pepers remt mogelijk de groei van borstkankercellen

Interessant nieuwtje dat deze week te vinden was op NU.nl  waar gemeld werd dat Capsaïcine in pepers mogelijk de groei van borstkankercellen kan remmen. Op de universiteit van Bochum, waar Prof Dr Hanns Hatt en Dr Lea Weber het onderzoek hiernaar leiden werd dit nieuws naar buiten gebracht. Wie alles hierover wilt weten leest het gepubliceerde bericht dat de universiteit van Bochum naar buiten bracht.

Prof Dr Dr Dr habil Hanns Hatt
Department for Cellphysiology
Faculty of Biology and Biotechnology
Ruhr-Universität Bochum
Germany
Phone: +49 234 32 24586
Email: hanns.hatt@rub.de

                     Foto credits Ruhr-Universität Bochum                     Prof Dr Hanns Hatt en Dr Lea Weber

12/20/16

Chili Klaus & Sean Evans eten een Carolina Reaper in een koets in Central Park!

Chili Klaus & Sean Evans zijn al vaker met een video gekomen waar ze een Carolina Reaper op aten en dat liep ook niet fijn af. Wat de heren niet beletten om het nog een keer te proberen. Dit keer bedachten ze dat het een leuk idee zou zijn om de Carolina Reaper op te eten in een koetsje in Central Park NY.  Uiteraard gaat het ook deze keer weer niet vanzelf en gaat zelfs Chili Klaus op het eind een soort van over ze nek..kortom don't try this at home, of wel.. Carolina Reaper
                                                                                                                    
Chilli Klaus kan je natuurlijk van de vele epische videos waarin hele hete pepers de hoofdrol in spelen. en Sean Evans is natuurlijk van first we feast.com  een site video/platform waar heet voedsel vaak een hoofdrol in heeft.





12/16/16

In Boston worden Vraatzuchtige eekhoorns in kerstbomen verjaagd met een peper extract

Mooie kerststory uit de Amerikaanse stad Boston waar een groep vraatzuchtige eekhoorns de lokale verlichte kerstbomen in het park terroriseren. De beestjes doen zich tegoed aan de kabels van de verlichting, die dan ook voortdurend uitvallen. Ryan Woods, woordvoerder van de gemeente heeft het idee dat de eekhoorns de smaak van koper lekker vinden en ze daarom aan de verlichtings kabels knagen. Dat het dit jaar een groot probleem is blijk wel uit de vele meldingen op de online klachten app van de gemeente door bezorgde inwoners van Boston. Die geven voortdurend meldingen door van bomen waarvan het licht is uit gevallen. Om er een eind aan te maken heeft de gemeente Boston nu een bedrijf ingehuurd die de verlichtings strengen inspuit met een peper extract. Dit met als doel om het knagen van de eekhoorns te stoppen..

Mocht je thuis nu ook last hebben van terror eekhoorns, vraatzuchtige muizen of wat dan ook,, in de webshop van westlandpeppers vind je de naga jolokia saus met 1 miljoen scoville...effe een uurtje smeren en je heb nergens meer last van.




12/12/16

Video chef Wim Ballieu op bezoek bij westlandpeppers

We hadden het al belooft de video waarin Wim Ballieu westlandpeppers bezoekt alvorens hij met zijn mobile keuken naar Amsterdam vertrekt om zijn ''steak tartaar'' te maken. Nu alle afleveringen zijn uit gezonden bij 24Kitchen en Foxtv kregen wij van de productie maatschappij hotelhungaria de complete aflevering op gestuurd. We haalde hier het gedeelte uit waar Wim op bezoek is bij Westlandpeppers en plaatste dit natuurlijk op ons eigen YouTube kanaal.






12/08/16

Google laat echte food trends zien

Je heb er vast wel is over gehoord, Big data het bedrijf Google is er heel groot in. Niet vreemd als je bedenkt dat wereldwijd iedereen Google gebruikt om wat te zoeken op het internet, die data van wat mensen zoeken op food gebied heeft Google sinds kort op een interactieve database geplaatst  'The Rhythm of Food' heet ie. Natuurlijk kon ik het niet laten om de data van Chili pepers te bekijken, en inderdaad goed nieuws voor westlandpeppers sinds 2004 stijgt de interesse naar pepers. Ook is vreemd genoeg de eerste week van september een echte top week van zoekopdrachten op Google naar pepers.

Maar genoeg gepraat ga vooral zelf kijken,, op The Rhythm of Food


12/05/16

Gregory Foster eet 120 gram Carolina Reapers pepers in 1 minuut

Tijdens de Arizona Hot Sauce Expo werd er een contest georganiseerd door de PuckerButt Pepper company ( Het bedrijf van Ed Currie). Uiteraard komen er dan Carolina Reapers pepers op tafel,, die in dit geval binnen 1 minuut moesten worden verorberd.




De winnaar is geen onbekende in het superhot peper wereldje want Greg is zelf teler en eigenaar van Inferno Farms in Irvine CA. En teelt de Carolina Reapers pepers op ze eigen farm, waarschijnlijk heeft hij stiekem geoefend omdat hij maar liefst 120 gram van deze gruwelijk hete ..... pepers wist op te eten. Hier bij westlandpeppers doet niemand hem dat na, en houden we het bij het telen van de Carolina Reaper.

Maar hij haalde er wel mooi het guinness world records boek mee,,







12/01/16

Kunnen pepers gevaarlijk zijn !

Goed verhaal op de site van BBC Future te lezen waar journaliste Veronique Greenwood dit onderwerp oppikt. Vaak krijgen wij van Westlandpeppers ook de vraag wie toch die superhot pepers kopen als de Naga jolokia en de Carolina reaper. Het antwoordt is dan altijd dat er een kleine groep mensen is die dit soort pepers kunnen eten zonder daar al te veel problemen mee te krijgen, maar dat de overgrote meerderheid van de consumenten de wat bravere broertjes van dit soort pepers prefereert. Voor veel consumenten zijn gewone pepers al spannend genoeg, en hebben ze geen interesse in de mega hete soorten waar vooral de heetheid zo dominant is dat er geen plaats is voor andere smaaktonen die je bij de gewone peper soorten wel hebt.

50 gram Carolina Reaper verpakking van Westlandpeppers

Gelukkig is er op het moment keus genoeg in pepersoorten van heel braaf tot reteheet,, je vind ze allemaal in de webshop van westlandpeppers..


De link naar het artikel ''can you hurt yourself eating chilli peppers'' vind je hier...  (Engels talig)






11/27/16

Westlandpeppers te gast bij de Landmarkt vestiging in de Van Woustraat Amsterdam

Afgelopen zaterdag was chef Bram samen met Lisette van Westlandpeppers te vinden in de vestiging van Landmarkt in de Van Woustraat. Deze stads winkel vestiging van Landmarkt is een stuk kleiner als de andere vestiging aan de Schellingwouderdijk, maar heeft evengoed nog een indrukwekkende versafdeling waar Bram en Lisette onze sausjes verkochten, en het winkelend publiek stukjes westlandpeppers brood lieten proeven. Het Amsterdamse winkelend publiek was zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden met de producten van westlandpeppers die Bram en Lisette lieten zien op het tablet dat ze hadden mee genomen. Ook in Amsterdam is er voor koken met echte verse producten veel interesse, zodat Bram de nodige tips en tricks kon delen.





11/24/16

Biologische teelt in Spanje

Afgelopen Maandag bezocht Dolf Boekestijn onze nieuwe Biologische Spaanse teler. Al een hele tijd is Westlandpeppers gecertificeerd door Skal om Biologische producten te mogen verhandelen die BV in een ander land op Biologische wijze zijn geteeld. Door de toe genomen vraag uit de markt heeft westlandpeppers de productie van Biologische pepers uitgebreid bij dit Spaanse bedrijf. Zoals bekend mag wezen, moeten om Biologische te kunnen telen de planten in de grond staan geplant. Ook is er natuurlijk veel aandacht voor de biologische bestrijding van plaag insecten. Zoals op de foto's is te zien stonden de gewassen met pepers er heel goed op,, ( dat is echte tuinders praat) en waren er veel biologische bestrijders te vinden in het gewas.

Meer weten over de regelgeving rondom Biologische teelt in Europa, gebruik de handige links op de site van Skal 


11/20/16

Alain Caron op bezoek bij sambal Bert Slotboom

Via een tip van Freddie gig vialle werd ik geattendeerd op een uitzending van het kro-ncrv programma Binnenstebuiten waarin Alain Caron op bezoek gaat bij Sambal Bert. Alain rijdt in een oude Renault 4 door het land op zoek naar mooie verhalen en lekker eten. In deze aflevering bezoekt hij de volkstuin van Bert waar een aantal echte Indonesische peper soorten groeien, om er vervolgens bij Bert thuis een smaakvolle sambal van te maken.

Maar we verklappen voor de rest niets, bekijk zelf deze aflevering.


Klik op de foto om op de aflevering van  Alain Caron op bezoek bij sambal Bert te bekijken.


                                                              Foto credits Binnenstebuiten


Geen zin om zelf saus te maken en toch de echte smaak van handmade saus proeven,, bekijk de saus lijn van Westlandpeppers

11/17/16

Acteur Brad Pitt ontvangt een mand met pepers op een Chinese filmpremière

De bekende Amerikaanse acteur Brad Pitt kreeg bij de Chinese première van de film Allied in Shanghai op 14 november wel een heel vreemd cadeau. Namelijk een mand vol met rode pepers, de rede daarvoor is dat in het Chinese Mandarijn, de fonetische uitspraak van 'Brad' (布拉德 BU lā de) erg vergelijkbaar is met 不 辣 的 (BU là de), wat betekent ''niet pittig''. De verbaasde Brad nam de mand vol met pepers aan om ze vervolgens in het aanwezige publiek te gooien. Ook de grote baas van Paramount CEO Brad Grey die Brad vergezelde stond niet met lege handen op het podium, hij kreeg een schoof met tarwe in zijn handen gedrukt, want dat klinkt als 'grote verkoop' in het Chinees.
Kortom altijd leuk die Chinese word grapjes,,

foto credits myzaker.com


11/13/16

NON pop-up & Westlandpeppers broodje

Afgelopen week was chef Bram van westlandpeppers op bezoek bij Manon van NON pop-up om gezamenlijk een heus westlandpeppers broodje te ontwikkelen. NON pop-up is op dit moment nog in progress zoals dat heet om straks met een eigentijdse kaart bomvol smaakvolle producten met een westlands tintje te komen. Het nieuwe hoofdkwartier van NON pop-up is gevestigd aan de Hoofdstaat nummer 30 in De Lier en zoals Manon het zelf omschrijft geschikt voor een Espresso, Ontbijt, Taart, Juices, Lunch of Thee & Borrel. Uiteraard hoort daar ook een eigentijds Westlands broodje bij en wie de foto's bekijkt zal zien dat Bram en Manon daar wel in geslaagd zijn.

Nieuwsgierig geworden,,NON pop-up gaat straks in december open in de weekenden,, volg de ontwikkelingen op FacebookTwitter

Inspiratie opgedaan en zelf ook zo'n lekker broodje maken,, je vind alles in de Webshop van westlandpeppers







11/10/16

Sriracha saus sleutel hanger

Geweldige vondst van het bedrijf sriracha2go om in samenwerking met Huy Fong het Amerikaanse bedrijf dat de Sriracha saus groot heeft gemaakt in Amerika. Een mini saus flesje sleutelhanger op de markt te brengen met echte Sriracha saus er in. Deze gekke kleine sleutelhangers zijn er in verschillende maten en het is zelfs mogelijk om een eigen custom made sleutel hanger te bestellen met je eigen unieke opdruk op het mini flesje. En als klapstuk,, we zijn tenslotte in de USA,, is er een sleutel hanger met de stars & stripes erop. Het goede nieuws is dat in tegenstelling tot veel andere webshops in Amerika de webshop van sriracha2go wel naar het buitenland verzendt. Dus wie op zoek is naar een echt gek cadeau of gewoon altijd ze hotsaus onder handbereik wilt hebben, neem een kijkje op de site van sriracha2go.

    foto credits sriracha2go.com



11/08/16

Op bezoek bij onze telers in Israël

Afgelopen weekend was Henk Boekestijn op bezoek bij onze Israelische telers in de Arava regio. Habanero, Rawit en Rode pepers zijn oa producten die daar geteeld worden voor Westlandpeppers. De rede dat we in Spanje en in Israël deze producten telen is, dat het in Nederland heel lastig is om in de winter maanden pepers te telen. Het grote voordeel van de vele uren dat de zon schijnt in Spanje en in Israël is dat je er zonder noemenswaardige verwarming in de winter maanden kunt telen. Onze eigen telers maken daar net als westlandpeppers in Nederland gebruik van biologische gewas bescherming om plagen te bestrijden. Zodat er ook in de wintermaanden een heel goed en duurzaam geteeld product aan de klanten van westlandpeppers geleverd kan worden.

Bekijk de foto's die Henk maakte,






11/03/16

Steak tartaar uit ''De Streken van Wim'' met de pepers van westlandpeppers

Een tijdje terug was Wim Ballieu met een camera ploeg van 24Kitchen bij westlandpeppers op bezoek. Het afgelopen weekend en dagen werd deze aflevering uit gezonden op 24 kitchen in Nederland en op Fox België. Helaas staat deze aflevering nog niet online maar wel de video van de bereiding van de steak tartaar.Wim bereidt in deze video midden op straat in Amsterdam zijn steak tartaar, en wie goed oplet ziet dat Wim het blauwe europool kistje vol met pepers van westlandpeppers uit zijn kook landrover halen. Om deze vervolgens te veranderen in een lekkere saus voor bij de steak tartaar met echte Belgische Frieten erbij,, daar krijg je als kerel toch trek van...


Het recept van Wim 

Snijd het vlees eerst in dunne lapjes. Snijd die lapjes vervolgens in zeer fijne reepjes, die je dan in uiterst fijne stukjes snijdt. Blijf nog een tijdje snijden en hakken totdat het vlees echt fijn gehakt is. Dat kost een beetje tijd en moeite, maar het resultaat is het waard. Doe het gemalen vlees in een mengschaal en kuis het werkvlak waarop je het hebt versneden grondig schoon. Hou de gehakte biefstuk koel. Kruid de tartaar met peper, zout, Engelse saus, ketchup & mosterd (naar smaak). Voeg ook wat van de zelfgemaakt pepersaus toe. Zet de vleesbereiding in de koelkast terwijl je de frietjes klaarmaakt.

Pepersaus
Plaats alle (gehakte) pepers samen met overige ingrediënten in een beker & mix fijn.

Frites
Spoel en schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. Het is net dat zetmeel dat je frietjes krokant zal maken. Verhit het frietvet (bij voorkeur ossewit) op 140 °C. Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. (Tijdens de eerste bakbeurt pocheer je ze eigenlijk alleen.) Laat de frieten uitlekken en afkoelen in een schaaltje met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C. Bak de koude frieten tijdens de tweede bakbeurt goudbruin en knapperig. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.

Mayonaise
Klop de dooiers op met de mosterd & het zijn, voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie gebonden mayonaise, kruid met peper, zout & citroensap.

Afwerking
Serveer de steak tartaar met de zuurtjes, wat waterkers, frieten & mayonaise.

Bron 24Kitchen


10/31/16

De keuringsdienstvanwaarde onderzoekt Sambal

Het populaire programma de keuringsdienstvanwaarde zond afgelopen week een item uit over sambal. De van het team van de keuringsdienstvanwaarde bekende manier van vragen stellen, leiden weer tot verrassende bezoeken aan bedrijven en landen die weer een heel ander licht op het potje saus/sambal laten schijnen. Voor wie geïnteresseerd is in saus en hete pepers een must om dit programma te bekijken.

Lees de inleiding van het programma hier..

Klik op de afbeelding om op uitzending gemist te komen.


10/27/16

Louisiana hobby kweker Troy Primeaux probeert de heetste peper te creëren de Louisiana Creeper,,

In het land van de onbegrensde mogelijkheden houden nogal wat mensen zich bezig om de heetste peper te creëren. Behalve de bekende Ed Curry is ook Louisiana hobby kweker Troy Primeaux hier al een aantal jaren mee bezig. Een creatie van hem de 7 Pot Primo was al een aardige hit in de categorie superhots,, Maar het project de Louisiana Creeper waar hij zich nu mee bezig houdt, is een peper die de bekende Carolina reaper moet evenaren of zelf overtreffen. De als verpleegkundige opgeleide Troy Primeaux omschrijft het telen en selecteren van pepers als een beetje rock 'n' roll,, kijk daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.


foto credits LEE CELANO/THE ADVERTISER http://klfy.com

Meer lezen over Troy Primeaux,, lees het (engels talige) interview op klfy news


10/24/16

Video van BuzzFeed met de heetste chips ter wereld

Dit is zo'n video die je eigenlijk kon verwachten van BuzzFeed, dit keer met de bekende Paqui tortilla chips waar we het in een eerder blog al over hadden. Het Texaanse bedrijf heeft torilla chips ruim bestrooit met de bekende Caroline Reaper peper op de markt gebracht, en deze (hoe briljant) per stuk verpakt. Dit soort producten zijn natuurlijk gemaakt om er dit soort challenges mee te houden en media platforms als buzzfeed spelen daar natuurlijk handig op in. Heeft het enig nut,, waarschijnlijk niet... vinden we het leuk ja toch wel deze video heeft al weer 1.390.559 views in krap 12 dagen online gescoord. Wat voor een bescheiden chips merk als Paqui giga goede reclame is, en ook de bekendheid van de Carolina reaper als ''heetste'' peper ter wereld is weer bevestigd.

Zelf ook is heel stoer een echte Carolina Reaper op eten we verkopen ze ook per 50 gram,, moet te doen zijn..........





10/21/16

Nieuwe reclame spandoeken bij westlandpeppers

Al een tijdje werkt de TD van westlandpeppers aan een houten wand waar reclame spandoeken in geplaatst kunnen worden op de locatie in De Lier. Het idee was om een houten wand te maken met drie open ruimtes er tussen om daar drie grote spandoeken tussen te monteren die in één keer duidelijk maken wat voor producten westlandpeppers teelt. Dat dit nog een hele klus was, mogen duidelijk zijn, behalve het nodige fundering en timmerwerk moesten er natuurlijk ook nog foto's gemaakt worden. We schakelde daar voor fotograaf Ronald Bakker in die een aantal hele hele mooie foto's maakte van de producten van westlandpeppers.

Bekijk de making off,,








10/16/16

Halloween snackpaprika's

31 oktober is het weer Halloween, een feest dat ook in Nederland steeds meer gevierd wordt. Het griezel feest is vooral bij kinderen populair, want zeg nou zelf wat is er leuker dan verkleed als griezel over straat te gaan om bij alle huizen aan te bellen en snoep te krijgen. In die massa's snoep zie je weer het van oorsprong Amerikaanse karakter van het feest terug.


Wie dat is wil door breken kan is aan de slag gaan met snack paprika's, deze lenen zich prima om net als bij de bekende pompoen er een gezicht uit te snijden. Dit gaat met een puntig scherp mesje vrij eenvoudig, en is voor een beetje handige mama een fluitje van een cent...

Nu hoor ik gelijk,, maar er zitten maar een paar snack paprika's in zo'n supermarkt verpakking klopt maar in onze webshop kun je ze ook per KG kopen,, En anders begin je bij je eigen kinderen met het geven van deze Halloween snackpaprika, en in tegenstelling tot snoep zitten in snackpaprika's geen kleurstoffen dus drukker gaan ze er niet van worden.


Dus aan de slag en maak er straks een mooie Halloween van.



  

10/09/16

Tomatillo recept in de volkskrant

Dat het met het die tomatillo's in Nederland helemaal goed gaat komen, bleek dit weekend toen ik de dubbel dikke weekend editie van de Volkskrant uit de brieven bus haalde. Ja je leest het goed...waarschijnlijk ben ik de enigste teler met een abonnement op de Volkskrant. Na het even snel door te hebben gebladerd viel men oog gelijk op het weekend recept van Yvette van Boven waar de tomatillo de hoofdrol in heeft samen met nog een ander product wat we bij westlandpeppers telen namelijk de jalapeno. Dat deze 2 onmisbaar zijn om een tomatillo salsa (verde) te maken mag bekend zijn. Het goed te volgen recept bevat nog wat tips om aan deze producten te komen, en inderdaad bij BV (Tjinstoko) in Amsterdam kun je door ons geleverde tomatillo's en jalapeno's kopen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk onze webshop. Yvette is behalve een bekende kookboeken schrijver en televisie personality ( Koken Met Van Boven ) een begenadigd illustrator die zelf de illustraties bij het haar recepten maakt.





Benodigdheden volgens het recept van Yvette van Boven

2 handen tomatillo's, zeg 20 stuks of ca. 750 gram
1 verse jalapeño, zonder steeltje (of meer)
4 hele tenen knoflook, ongepeld
2-3 bosuitjes, in stukken
1 bosje koriander (ca. 20 gram)
het sap van 2 limoenen
snuf zout

Online kan je het recept alleen bekijken als abonnee,( tja een Volkskrant abo heeft zo zijn voordelen).
Dus je zal het met de uitvergroting van de foto moeten doen,



10/07/16

Rapportage van Matty Matheson ''De bakermat van hete saus''

Te vinden op Munchies / Vice deze rapportage van Matty Matheson ''De bakermat van hete saus'' wederom weer een gave rapportage van  Matty Matheson, deze zwaar getatoeëerde chef uit Toronto staat niet bekend om zijn subtiele smaak of beschaafde voorkomen. Maar dat maakt het ook zo vreselijk leuk om er naar te kijken, Matty maakt een reis door het zuiden van de US om daar de oorsprong te vinden van de Amerikaanse hot saus cultuur. Het slim door de firma McIlhenny ( van de bekende Tabasco saus ) gesponsorde tripje laat je alles zien wat het zuiden van Amerika heeft te bieden aan hot saus food ideeën, om uiteraard te eindige op de eindeloze velden met pepers van McIlhenny ( nog steeds een familie bedrijf! ) die daarna op traditionele wijze in de fabriek van Tabasco verwerkt worden.




Leest ook het hele verhaal op munchies.vice.com

Meer weten over Matty, en hoe hij bij Vice terecht kwam lees dit artikel Torontolife.com

Trek gekregen in echte handmade hot saus,, je vind die van westlandpeppers HIER...


9/30/16

De duurste peper ter wereld de Aji Charapita uit Peru

Leuke video van telers vrouw Priska Stekovics, haar man Erich is een bekende Oostenrijkse ''smaak'' teler. Eén van de producten die ze telen is de Aji Charapita uit Peru, dit zeer kleine pepertje wordt ook wel is de moeder aller pepers genoemd. Gezien zijn geringe grote en wilde verschijning klopt dit wel enigszins. Over de Aji Charapita gaan de wildste verhalen, zoals prijzen voor een kg verse pepers van wel $25,000 en zijn vermeende zeldzaamheid. Nu zal die zeldzaamheid wel mee vallen aangezien het pepertje gewoon bij diverse peperzaden webshops besteld kan worden. En ook denk ik dat bedragen van $25,000 per kg echt niet betaald worden, maar dat de Aji Charapita een gewild en gezocht pepertje is klopt wel.

Bij westlandpeppers staan dit jaar ook wat Peruaanse peper soorten dit het vrij goed doen, dus ik denk dat we ook maar is een paar Aji Charapita pepers in de kas moeten planten.

De website van de Stekovics 


9/25/16

Paqui Tortillas heeft de heetste chips ter wereld, verpakt per stuk!

Paqui Tortillas uit Austin, Texas is een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van tortilla chips. En op een zekere ochtend moet bij dit bedrijf iemand het briljante idee hebben gehad om een tortilla chip te produceren met de Caroline Reaper peper. Nog briljanter was om deze chips dan ook maar per stuk te verpakken,, ja je leest het goed per stuk,, Het chipje is met een prijs $4.99 nu niet bepaald het koopje van de maand maar wel ontzettend gaaf verpakt in een soort van doodskist doosje. Aan het eind van deze maand start de verkoop in de VS. Via Freddie Gig Vialle van Heet Op De Tong weten we al dat het lastig zal zijn om dit chippie hier in Europa te kopen aangezien ''we do not ship overseas'' het antwoord was op de vraag of het chippie ook voor hongerige Europeanen beschikbaar komt. Op hun site vind je een complicatie van video's waar in mensen een Carolina reaper one chip challenge houden, en inderdaad wat je verwacht het chipje is zo te zien best wel heet!.

foto credits paqui.com


Nu ook trek gekregen in zo'n Caroline Reaper peper, wij hebben ze ook vers verpakt per 50 gram in onze webshop voor €3,50


9/22/16

Pepper Palace nr 1 hot shop in de VS

Via iemand die op dit moment in de VS is kregen we wat foto's van de bekende Amerikaanse keten Pepper Palace. Deze keten van op dit moment 30 shops is vooral in de grote steden van Amerika actief, en heeft voor ons Europeanen een gek en beperkt assortiment namelijk alleen maar producten waar een peper in is verwerkt. Hier in Europa is alleen het Duitse Pfefferhaus er mee te vergelijken en waarschijnlijk zullen er nog wel ergens een paar winkels zijn met een groot peper assortiment maar dan heb je het wel gehad. In het chili saus gekke Amerika zorgt Pepper Palace er voor dat chili saus een soort van zelfde status als wijn krijgt, namelijk voor iedere smaak, gelegenheid of gerecht is er weer een andere saus te koop. Deze trend zal dus ook vanzelf in Europa opkomen wetende dat zo beetje iedere trend uit de VS vroeg of laat ook het oude continent bereikt.

Meer weten over Pepper Palace klik hier

Uiteraard hebben ze een webshop met een giga peper assortiment wat ze helaas
voor de chiliheads hier, niet verzenden buiten de VS.




9/18/16

De naga jolokia of bhut jolokia verliest zijn heetheid

Nieuws uit India waar aan de Assam Agricultural University, onderzoekers de voor de Assam regio belangrijke naga jolokia peper nauwlettend volgen. Was de Naga Jolokia of Bhut Jolokia in 2007 nog de heetste peper in de wereld, tegenwoordig is dit door de komst van de Carolina reaper natuurlijk veranderd. Dit maakt natuurlijk niet dat de naga jolokia van het toneel is verdwenen, in de Assam regio is de teelt van naga pepers nog steeds van groot economisch belang. De onderzoekers vinden het dan ook verontrustend dat sinds 2007 de Naga Jolokia in heetheid afneemt. Volgens Dr GN Hazarika van de Assam Agricultural University vonden ze rond 2007 nog naga pepers met een scoville die soms de 1,5 miljoen aan tikte, nu worden naga pepers uit verschillende locaties met maar 400000 scoville gemeten. Met andere woorden de naga jolokia verliest langzaam zijn superhot eigenschappen. Volgens Dr GN Hazarika zijn ze op de Assam Agricultural University al begonnen met programma's om de oorspronkelijke heetheid van de naga weer terug te kruisen. Want waarschijnlijk zijn kruisbestuiving met andere peper soorten en de steeds grootschaliger teelten de oorzaak dat de naga jolokia in heetheid terug loopt. Dit wordt weer veroorzaakt door de steeds grotere vraag naar de extreme heetheid van de naga jolokia in toepassingen in food maar bv ook als pepperspray en anti rel munitie die in India zelf veel wordt gebruikt door de politie.

Zelf is de geweldige smaak en hitte van de naga jolokia proeven,, hier vind je alle naga producten in onze webshop..


9/14/16

Jalapeño pesto recept


Begin met het snijden van de jalapeños en teentjes knoflook in grove stukken en doe alles in een grote kom.Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe en een scheut citroensap.
Pluk wat verse blaadjes koriander en basilicum, of gebruik net als ons kant en klaar gedroogde koriander en basilicum (lekker makkelijk!).

Voeg als laatste de pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe, en als je niet van Parmezaanse kaas houd kun je deze natuurlijk altijd verwisselen met een kaas die je wel lekker vindt.

Mix als laatste het geheel door elkaar met een staafmixer tot alles op gelijke dikte is, en voeg naar eigen smaak nog wat zout en peper toe. Als je de pesto in zo'n mooi weck potje doet kun je het wat langer in de koelkast bewaren. Om de pesto later te gebruiken als een dip voor je chips of als saus voor je pasta.




Ingrediënten:
3 jalapeño pepers grofgesneden
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel citroensap
50 gram koriander
50 gram basilicum
45 gram Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten

Naar eigen smaak toevoegen:
zout
zwarte peper

9/11/16

Starbucks introduceert deze herfst de Chile Mocha

Weer een mooi voorbeeld van de groeiende populariteit van pepers laat dit bericht van Starbucks zien. Deze herfst special (in noord Amerika) van de Chile Mocha laat zien dat de opmars van pepers in ons dagelijks eten niet beperkt blijft tot de gewone warme maaltijd. Maar ook als topping bij warme dranken als koffie (of bij een hot chocolate) steeds populairder wordt. Waarschijnlijk heeft Starbucks deze topping trend opgepikt door goed om zich heen te kijken. Aangezien pepers zo ie zo in noord Amerika steeds meer doordringen in het dagelijks eten. Die Chile Mocha van Starbuks bestaat uit een mix van rode peper en paprika poeder plus nog wat andere ingrediënten, het is dus niet heel moeilijk om je eigen Chili Mocha te maken met behulp van wat peper/paprika poeder (Hier vind je onze peper en paprika Rub's). Kortom laat die herfst & winter maar komen met deze nieuwe koffie trend.

Lees de engels talige post van tony merevick van Thrillist over de Chile Mocha,,

Foto credits Tony Merevick Thrillist 

9/09/16

Wim Ballieu, bekend van Balls & Glory maakt opname voor 24 kitchen bij westlandpeppers

Vandaag Wim Ballieu van Balls & Glory met een camera ploeg van 24 kitchen op bezoek gehad bij Westlandpeppers.



Wim was op zoek naar hete pepers die bij zijn recept voor steak tartaar pasten, en voor pepers ben je natuurlijk bij ons aan het juiste adres. De Belgische camera ploeg improviseerde er samen met Wim op los, maar het resultaat kan ik vertellen gaat erg gaaf worden. Zo hebben we zelfs pepers geoogst, (Wim bleek een natuur talent te wezen) en de nodige meters over het pad heen en weer gelopen. Want ja zo'n camera crew ziet altijd wel een rede om de opname een keer of 3 over te doen. Tussen de bedrijven door gemerkt dat de passie voor food bij Wim al vroeg aanwezig was door zijn jeugd, en het bedrijf van zijn ouders. Wie daar is meer over wilt weten kan deze Engels talige TEDx Talks Roermond is bekijken waar Wim dat mooi verwoord. Die beroemde gehakt ballen van Wim kan je nuttigen bij 1 van zijn restaurants ( er is er zelfs 1 in Eindhoven) of door de Balls & Glory foodtruck op je evenement te laten komen.