Nieuws uit India waar aan de Assam Agricultural University, onderzoekers de voor de Assam regio belangrijke naga jolokia peper nauwlettend volgen. Was de Naga Jolokia of Bhut Jolokia in 2007 nog de heetste peper in de wereld, tegenwoordig is dit door de komst van de Carolina reaper natuurlijk veranderd. Dit maakt natuurlijk niet dat de naga jolokia van het toneel is verdwenen, in de Assam regio is de teelt van naga pepers nog steeds van groot economisch belang. De onderzoekers vinden het dan ook verontrustend dat sinds 2007 de Naga Jolokia in heetheid afneemt. Volgens Dr GN Hazarika van de Assam Agricultural University vonden ze rond 2007 nog naga pepers met een scoville die soms de 1,5 miljoen aan tikte, nu worden naga pepers uit verschillende locaties met maar 400000 scoville gemeten. Met andere woorden de naga jolokia verliest langzaam zijn superhot eigenschappen. Volgens Dr GN Hazarika zijn ze op de Assam Agricultural University al begonnen met programma's om de oorspronkelijke heetheid van de naga weer terug te kruisen. Want waarschijnlijk zijn kruisbestuiving met andere peper soorten en de steeds grootschaliger teelten de oorzaak dat de naga jolokia in heetheid terug loopt. Dit wordt weer veroorzaakt door de steeds grotere vraag naar de extreme heetheid van de naga jolokia in toepassingen in food maar bv ook als pepperspray en anti rel munitie die in India zelf veel wordt gebruikt door de politie.
Zelf is de geweldige smaak en hitte van de naga jolokia proeven,, hier vind je alle naga producten in onze webshop..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten