Foodtruck met Mexican food
We hadden het op ons blog al is eerder over de opkomst van de foodtrucks in Amerika gehad, maar ook in de uk rijden er al heel wat foodtrucks rond. Deze foodtruck van Chilli gone barmy is echt geweldig ,het is een unieke volkswagen spijlbus .Deze foodtruck van Brian Bussell is volledig ingericht voor het bereiden van gepeperd mexican food , en dat kan je goed zien aan de mega grote peper op het dak van de spijlbus . Bij westlandpeppers
wordt er ook druk gewerkt aan een zelfbediening foodtruck in de vorm van een verbouwde vespa car, waar van achter een gekoelde snackautomaat in is gemaakt.
12/31/11
12/28/11
Kaas jalapeno crackers
Kaas jalapeno crackers
Wie is met wat anders wil aankomen als een blokje kaas , kan deze pittige kaas crackers is proberen .
Snij een aantal jalapenos in dunne plakjes en doe ze op de met kaas belegde crackers . Als je een wat jongere kaas gebruikt kan je de crackers eventueel in de magnetron 30 sec opwarmen .Of je gebruikt 1 van de velen soorten smeerkaas van eru voor de crackers .
Eet smakelijk westlandpeppers
Wie is met wat anders wil aankomen als een blokje kaas , kan deze pittige kaas crackers is proberen .
Snij een aantal jalapenos in dunne plakjes en doe ze op de met kaas belegde crackers . Als je een wat jongere kaas gebruikt kan je de crackers eventueel in de magnetron 30 sec opwarmen .Of je gebruikt 1 van de velen soorten smeerkaas van eru voor de crackers .
Eet smakelijk westlandpeppers
12/27/11
Een vochtig klimaat maakt pepers heet
Een vochtig klimaat maakt pepers heet
Mooi artikel op nu nl over een Amerikaans onderzoek met pepers , of het de waarheid is is moeilijk te zeggen bij westlandpeppers testen we ieder jaar een hoop soorten pepers en paprika's en ons was het nooit opgevallen . Wij hebben genoeg heten pepers gezien die vol met zaad waren en zoete soorten met erg weinig zaad erin , maar er kan niet genoeg onderzoek naar deze fantastische planten familie worden gedaan
Artikel
Hete chilipepers gedijen het best bij vochtige omstandigheden. Wordt het droger, dan leggen ze het af tegen de milde varianten. Die houden namelijk beter vocht vast. Dat schrijven Amerikaanse biologen in een artikel dat woensdag online verscheen in Proceedings of the Royal Society B. Ze onderzochten wilde chilipepers die onder verschillende omstandigheden groeien in Bolivia. In natte gebieden bleken meer hete pepers voor te komen, in droge gebieden meer milde Chilipepers smaken heet omdat ze capsaicinoiden bevatten. Die hebben ze niet zonder reden: de hete stofjes beschermen de vrucht tegen schimmels. Hoe meer van deze capsaïcinoiden chilipepers bevatten, hoe minder kwetsbaar die zijn voor aanvallen van de schimmels. Schimmels houden van een vochtig klimaat. Vandaar dat het voor peper planten in zo’n klimaat gunstig is om veel energie te steken in de aanmaak van capasicinoiden. Bij drogere omstandigheden kan dat nog steeds lonend zijn, want ook dan komen de schimmels nog voor. Toch komen in droge gebieden vooral milde pepers voor.Onder droge omstandigheden levert de pittigheid namelijk een nadeel op, bleek uit de studie: in pittige pepers vormen zich dan tot vijftig procent minder zaadjes dan in milde varianten.
De Amerikanen ontdekten de oorzaak daarvan: de eigenschappen voor pittigheid en het wapenen tegen droogte zijn genetisch gekoppeld. Pittige pepers hebben op hun oppervlak meer huidmondjes dan milde pepers. Daardoor verdampen ze meer water en houden ze minder vast voor de productie van zaden
bron nu nl
Amerikaanse originele artikel
.
Mooi artikel op nu nl over een Amerikaans onderzoek met pepers , of het de waarheid is is moeilijk te zeggen bij westlandpeppers testen we ieder jaar een hoop soorten pepers en paprika's en ons was het nooit opgevallen . Wij hebben genoeg heten pepers gezien die vol met zaad waren en zoete soorten met erg weinig zaad erin , maar er kan niet genoeg onderzoek naar deze fantastische planten familie worden gedaan
Artikel
Hete chilipepers gedijen het best bij vochtige omstandigheden. Wordt het droger, dan leggen ze het af tegen de milde varianten. Die houden namelijk beter vocht vast. Dat schrijven Amerikaanse biologen in een artikel dat woensdag online verscheen in Proceedings of the Royal Society B. Ze onderzochten wilde chilipepers die onder verschillende omstandigheden groeien in Bolivia. In natte gebieden bleken meer hete pepers voor te komen, in droge gebieden meer milde Chilipepers smaken heet omdat ze capsaicinoiden bevatten. Die hebben ze niet zonder reden: de hete stofjes beschermen de vrucht tegen schimmels. Hoe meer van deze capsaïcinoiden chilipepers bevatten, hoe minder kwetsbaar die zijn voor aanvallen van de schimmels. Schimmels houden van een vochtig klimaat. Vandaar dat het voor peper planten in zo’n klimaat gunstig is om veel energie te steken in de aanmaak van capasicinoiden. Bij drogere omstandigheden kan dat nog steeds lonend zijn, want ook dan komen de schimmels nog voor. Toch komen in droge gebieden vooral milde pepers voor.Onder droge omstandigheden levert de pittigheid namelijk een nadeel op, bleek uit de studie: in pittige pepers vormen zich dan tot vijftig procent minder zaadjes dan in milde varianten.
De Amerikanen ontdekten de oorzaak daarvan: de eigenschappen voor pittigheid en het wapenen tegen droogte zijn genetisch gekoppeld. Pittige pepers hebben op hun oppervlak meer huidmondjes dan milde pepers. Daardoor verdampen ze meer water en houden ze minder vast voor de productie van zaden
bron nu nl
Amerikaanse originele artikel
.
12/22/11
Thai style satésaus met rawit
Thai style satésaus met rawit
Als je een Thais getint recept , bijvoorbeeld gegrilde stukjes kip heb gemaakt . Wil je daar natuurlijk ook een pittige satésaus bij hebben . Dit kun je heel makkelijk zelf maken met een pot kant en klare satésaus en een paar rawit pepertjes . Warm de kant en klare satésaus in een pan op en doe er wat fijn gesneden rawit doorheen , ook een handvol fijn gestampte pindas zullen de kant en klare saus net die twist geven die je Thaise kip schotel nodig heeft . Westlandpeppers teelt de rawit pepers in hun kassen in het westland .
Eet smakelijk westlandpeppers
Als je een Thais getint recept , bijvoorbeeld gegrilde stukjes kip heb gemaakt . Wil je daar natuurlijk ook een pittige satésaus bij hebben . Dit kun je heel makkelijk zelf maken met een pot kant en klare satésaus en een paar rawit pepertjes . Warm de kant en klare satésaus in een pan op en doe er wat fijn gesneden rawit doorheen , ook een handvol fijn gestampte pindas zullen de kant en klare saus net die twist geven die je Thaise kip schotel nodig heeft . Westlandpeppers teelt de rawit pepers in hun kassen in het westland .
Eet smakelijk westlandpeppers
12/20/11
Jalapeno kaas tosti
Jalapeno kaas tosti
Als je de eeuwige hamkaas tosti zat bent kun je deze is proberen , neem twee boterhamen en bedek ze met flinke plakken kaas Nu doe je er wat in schijfjes gesneden jalapenos tussen en leg je de dubele boterhammen in het tosti apparaat , als de kaas begint te smelten is de tosti klaar . Ook heel lekker met nog een plakje salami er tussen . Deze mexican tosti is zo gemaakt in de lunchpauze op je werk , of lekker makkelijk in het weekend.
Eet smakelijk westlandpeppers
Als je de eeuwige hamkaas tosti zat bent kun je deze is proberen , neem twee boterhamen en bedek ze met flinke plakken kaas Nu doe je er wat in schijfjes gesneden jalapenos tussen en leg je de dubele boterhammen in het tosti apparaat , als de kaas begint te smelten is de tosti klaar . Ook heel lekker met nog een plakje salami er tussen . Deze mexican tosti is zo gemaakt in de lunchpauze op je werk , of lekker makkelijk in het weekend.
Eet smakelijk westlandpeppers
12/14/11
Madame jeanette peper met mandarijn saus
Madame jeanette peper met mandarijn saus
Wat heb je er bij nodig
5 middelgrote grote mandarijnen ontdaan van de schil
1 madame jeanette of een gele habanero peper, fijngehakt
1 middelgrote rode ui, fijngehakt
Een handvol verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel verse limoensap of citroensap uit een flesje
halve theelepel zout
1 theelepel suiker
Doe de mandrijnen en de groentes en de madame jeanette stukjes in een hapjespan ,en roerbak het een aantal minuten. Combineer daarna alles met de gehakte koriander, suiker, zout en de limoensap of citroesap. Nu kan je alles in een hoge schaal doen en met een staafmixer het geheel fijn malen. Voeg suiker naar smaak toe ,wil je de saus wat langer bewaren dan moet je de saus in een steelpan doen en op een matig vuur aan de kook brengen. Ook voeg je er dan wat azijn aan toe want de azijn fungeert dan als conserveermiddel . Als je de saus de zelfde dag nog opeet bijvoorbeeld als dipsaus met lekkere nacho chips hoef je dit niet te doen . De mandarijnen kun je ook vervangen door gewone sinaasappels of ananas uit een blik , met meer of minder stukjes peper en de suiker bepaal je jouw eigen smaak van de saus .Kun je geen madame jeanette pepers vinden dan kan je ook de gewone gele habanero gebruiken deze is in het winter seizoen ook verkrijgbaar .
eet smakelijk westlandpeppers
Wat heb je er bij nodig
5 middelgrote grote mandarijnen ontdaan van de schil
1 madame jeanette of een gele habanero peper, fijngehakt
1 middelgrote rode ui, fijngehakt
Een handvol verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel verse limoensap of citroensap uit een flesje
halve theelepel zout
1 theelepel suiker
Doe de mandrijnen en de groentes en de madame jeanette stukjes in een hapjespan ,en roerbak het een aantal minuten. Combineer daarna alles met de gehakte koriander, suiker, zout en de limoensap of citroesap. Nu kan je alles in een hoge schaal doen en met een staafmixer het geheel fijn malen. Voeg suiker naar smaak toe ,wil je de saus wat langer bewaren dan moet je de saus in een steelpan doen en op een matig vuur aan de kook brengen. Ook voeg je er dan wat azijn aan toe want de azijn fungeert dan als conserveermiddel . Als je de saus de zelfde dag nog opeet bijvoorbeeld als dipsaus met lekkere nacho chips hoef je dit niet te doen . De mandarijnen kun je ook vervangen door gewone sinaasappels of ananas uit een blik , met meer of minder stukjes peper en de suiker bepaal je jouw eigen smaak van de saus .Kun je geen madame jeanette pepers vinden dan kan je ook de gewone gele habanero gebruiken deze is in het winter seizoen ook verkrijgbaar .
eet smakelijk westlandpeppers
12/11/11
Tomaten rode peper soep
Tomaten rode peper soep
Voor deze peper tomaten soep heb je om te beginnen een blik of pakje kant en klare basis tomaten soep nodig .Warm de soep in een flinke pan op, en voeg er 1 fijn gesneden rode peper ontdaan van de zaadlijsten aan toe. Voorts doen we om de soep wat steviger te maken er een halve fijn gesneden ui in samen met 2 middelgrote in blokjes gesneden tomaten . Wat snippers verse peterselie maken deze simpel te maken tomaten rode peper soep helemaal af .
Eet smakelijk westlandpeppers
Voor deze peper tomaten soep heb je om te beginnen een blik of pakje kant en klare basis tomaten soep nodig .Warm de soep in een flinke pan op, en voeg er 1 fijn gesneden rode peper ontdaan van de zaadlijsten aan toe. Voorts doen we om de soep wat steviger te maken er een halve fijn gesneden ui in samen met 2 middelgrote in blokjes gesneden tomaten . Wat snippers verse peterselie maken deze simpel te maken tomaten rode peper soep helemaal af .
Eet smakelijk westlandpeppers
12/10/11
Mango habanero kip broodje
Mango habanero kip broodje
apart broodje met zoete mango gecombineerd met de heetheid van de habaneros
Wat heb je voor dit broodje mango habanero kip allemaal nodig
2 rijpe mango's, geschild en ontpit
azijn en olijfolie 2 teentjes gesneden Knoflook half ui, in blokjes gesneden
2 rode Habanero pepers
4 Dun gesneden kipfilets
3 plakken oude kaas
Doe de 2 fijngesneden habaneros in een kom met de stukken mango , voeg ook de stukjes ui en knoflook en een scheutje azijn erbij en gebruik de staafmixer om het geheel lekker smeuïg te krijgen . Bak de stukjes kipfilet in de olijfolie lekker bruin . Doe de stukjes gebakken kip tussen een broodje met wat plakken oude kaas en doe vervolgens de habanero mango saus er over. Eventueel kan je er ook wat stukjes ananas er tussen doen .De rest van de saus is ook super lekker met wat nacho chips
eet smakelijk westlandpeppers
apart broodje met zoete mango gecombineerd met de heetheid van de habaneros
Wat heb je voor dit broodje mango habanero kip allemaal nodig
2 rijpe mango's, geschild en ontpit
azijn en olijfolie 2 teentjes gesneden Knoflook half ui, in blokjes gesneden
2 rode Habanero pepers
4 Dun gesneden kipfilets
3 plakken oude kaas
Doe de 2 fijngesneden habaneros in een kom met de stukken mango , voeg ook de stukjes ui en knoflook en een scheutje azijn erbij en gebruik de staafmixer om het geheel lekker smeuïg te krijgen . Bak de stukjes kipfilet in de olijfolie lekker bruin . Doe de stukjes gebakken kip tussen een broodje met wat plakken oude kaas en doe vervolgens de habanero mango saus er over. Eventueel kan je er ook wat stukjes ananas er tussen doen .De rest van de saus is ook super lekker met wat nacho chips
eet smakelijk westlandpeppers
12/07/11
Pepers kunnen mogelijk de bloeddruk verlagen
Pepers kunnen mogelijk de bloeddruk verlagen
LINK naar pdf van de studie in Cell Metabolism
12/06/11
Tortilla′s met kaas jalapenos en nacho chips
Tortilla′s met kaas jalapenos en nacho chips
Neem een Tortilla leg er flink wat van je favoriete nacho chips op ,hierna wat flinke plakken jonge kaas dik er op spreiden en wat gesneden jalapeno pepers erover.Nu doe je de Tortilla op vol vermogen in de magnetron de kaas moet lekker smelten in de magnetron zodat de nacho chips en de kaas goed aan elkaar gaan plakken. Afhankelijk van de sterkte van je magnatron zal het in 30 sec tot 2 min klaar zijn. Lekker snel gerecht en de jalapenos worden het hele jaar door westlandpeppers vers geleverd door heel europa.
eet smakelijk westlandpeppers
Neem een Tortilla leg er flink wat van je favoriete nacho chips op ,hierna wat flinke plakken jonge kaas dik er op spreiden en wat gesneden jalapeno pepers erover.Nu doe je de Tortilla op vol vermogen in de magnetron de kaas moet lekker smelten in de magnetron zodat de nacho chips en de kaas goed aan elkaar gaan plakken. Afhankelijk van de sterkte van je magnatron zal het in 30 sec tot 2 min klaar zijn. Lekker snel gerecht en de jalapenos worden het hele jaar door westlandpeppers vers geleverd door heel europa.
eet smakelijk westlandpeppers
11/30/11
Tesco gaat kaas met habanero erin verkopen
Tesco gaat kaas met habanero erin verkopen
De supermarktketen Tesco hoopt nu het winkelend publiek warm te krijgen voor een echt hot product alleen deze keer is het 'hot' letterlijk.De meest pikante kaas ooit commercieel gemaakt in Groot-Brittannië gaat in de verkoop ,de Scotch Bonnet Cheddar gaat in de verkoop in meer dan 700 Tesco-winkels.Het is een traditionele Cheddar kaas met een twist. De kaas wordt gemaakt met Scotch Bonnet (soort habaneros ) pepers, waardoor het een pittige smaak heeft. De Scotch Bonnet Cheddar zal in de verkoop gaan in meer dan 700 winkels. Het kost £2 voor een 250g verpakking,
In de uk zien we de laatste 10 jaar een explosie van 'chilipeper cultuur' met niet alleen de hete sauzen, maar Scotch bonnet , Habaneros en zelfs de beruchte Bhut Jolokia en Naga Jolokia pepers raken onze high streets .Tesco kaas koper Ashleigh MacFarlane zegt : 'Groot-Brittannië heeft een enorm groeiende peper cultuur die je steeds meer in allerlei alledaagse voedingsmiddelen tegenkomt , van chocolade, jam, chips, noten en nu kaas dus. Benieuwt welke Nederlandse supermarkt met een dergelijk product op de markt komt .
westlandpeppers
bron mailonline
De supermarktketen Tesco hoopt nu het winkelend publiek warm te krijgen voor een echt hot product alleen deze keer is het 'hot' letterlijk.De meest pikante kaas ooit commercieel gemaakt in Groot-Brittannië gaat in de verkoop ,de Scotch Bonnet Cheddar gaat in de verkoop in meer dan 700 Tesco-winkels.Het is een traditionele Cheddar kaas met een twist. De kaas wordt gemaakt met Scotch Bonnet (soort habaneros ) pepers, waardoor het een pittige smaak heeft. De Scotch Bonnet Cheddar zal in de verkoop gaan in meer dan 700 winkels. Het kost £2 voor een 250g verpakking,
In de uk zien we de laatste 10 jaar een explosie van 'chilipeper cultuur' met niet alleen de hete sauzen, maar Scotch bonnet , Habaneros en zelfs de beruchte Bhut Jolokia en Naga Jolokia pepers raken onze high streets .Tesco kaas koper Ashleigh MacFarlane zegt : 'Groot-Brittannië heeft een enorm groeiende peper cultuur die je steeds meer in allerlei alledaagse voedingsmiddelen tegenkomt , van chocolade, jam, chips, noten en nu kaas dus. Benieuwt welke Nederlandse supermarkt met een dergelijk product op de markt komt .
westlandpeppers
bron mailonline
11/25/11
Pimientos de Padrón tapas paprikaatjes met geitenkaas
Pimientos de Padrón tapas paprikaatjes met geitenkaas
Voor dit recept heb je natuurlijk de Pimientos de Padrón paprikaatjes van westlandpeppers nodig en een lekker stukje geitenkaas. Je begint eerst met het open snijden over de lengte van de padron paprikaatjes , hierna haal je de zaadlijsten er ook uit. Nu kun je de padron paprikaatjes vullen met stukjes geitenkaas , leg de padron paprikaatjes nu in een hete steelpan met olijfolie .Let bij het bakken goed op dat de geitenkaas er niet teveel er uit loopt ,de padron paprikaatjes gevuld met geitenkaas zal je iets minder moeten laten blisteren als normalen padron paprikaatjes . Gebruik zeezout naar smaak om de authentieke padron smaak te verkrijgen .Serveer de Pimientos de Padrón met andere lekkere Spaanse delicatessen zoals olijven ,en droge worst .
eet smakelijk westlandpeppers
Voor dit recept heb je natuurlijk de Pimientos de Padrón paprikaatjes van westlandpeppers nodig en een lekker stukje geitenkaas. Je begint eerst met het open snijden over de lengte van de padron paprikaatjes , hierna haal je de zaadlijsten er ook uit. Nu kun je de padron paprikaatjes vullen met stukjes geitenkaas , leg de padron paprikaatjes nu in een hete steelpan met olijfolie .Let bij het bakken goed op dat de geitenkaas er niet teveel er uit loopt ,de padron paprikaatjes gevuld met geitenkaas zal je iets minder moeten laten blisteren als normalen padron paprikaatjes . Gebruik zeezout naar smaak om de authentieke padron smaak te verkrijgen .Serveer de Pimientos de Padrón met andere lekkere Spaanse delicatessen zoals olijven ,en droge worst .
eet smakelijk westlandpeppers
11/24/11
Kiwi mango snackpaprika salade
Kiwi mango snackpaprika salade
Altijd lekker fris deze salade met verrassende smaken erin gecombineerd . Afhankelijk hoe veel salade je wenst gebruik je meer of minder vruchten. In ieder geval is het zaak om de hoofd ingrediënten in kleine blokjes te snijden , verwijder bij de snackpaprika eerst de zaadlijsten voor je er kleine blokjes van snijdt . Meng het geheel in een ruime schaal . Nu kunnen ook een paar kleine stukjes rode ui eventueel met wat koriander door de salade gemend worden . En klaar is deze lekkere maaltijd salade .
eet smakelijk westlandpeppers
Altijd lekker fris deze salade met verrassende smaken erin gecombineerd . Afhankelijk hoe veel salade je wenst gebruik je meer of minder vruchten. In ieder geval is het zaak om de hoofd ingrediënten in kleine blokjes te snijden , verwijder bij de snackpaprika eerst de zaadlijsten voor je er kleine blokjes van snijdt . Meng het geheel in een ruime schaal . Nu kunnen ook een paar kleine stukjes rode ui eventueel met wat koriander door de salade gemend worden . En klaar is deze lekkere maaltijd salade .
eet smakelijk westlandpeppers
11/21/11
Peper chocolade melk
Peper chocolade melk
Er zijn 2 mogelijkheden om deze chocolade melk met peper te maken , je kunt het je eigen makkelijk maken door een pak chocolade melk te kopen. Of door 250 gram pure chocolade te smelten in 750 ml volle melk. In ieder geval gieten we de chocolademelk in een flinke pan .Nu voeg je na de eerst de zaadlijsten te hebben verwijdert de doormidden gesneden rode peper aan de licht kokende chocolademelk toe.Nu doe je er een paar kaneel stokjes en een vanille stokje erin. De vanille stokjes moet je met een puntig mes leeg schrapen. Laat het geheel even doorkoken en verwijder nu de peper en de kaneel stokjes uit de chocolademelk . De chocolademelk is nu klaar om geserveerd te worden in een beker met een lekkere toef slagroom erop
eet smakelijk westlandpeppers
Er zijn 2 mogelijkheden om deze chocolade melk met peper te maken , je kunt het je eigen makkelijk maken door een pak chocolade melk te kopen. Of door 250 gram pure chocolade te smelten in 750 ml volle melk. In ieder geval gieten we de chocolademelk in een flinke pan .Nu voeg je na de eerst de zaadlijsten te hebben verwijdert de doormidden gesneden rode peper aan de licht kokende chocolademelk toe.Nu doe je er een paar kaneel stokjes en een vanille stokje erin. De vanille stokjes moet je met een puntig mes leeg schrapen. Laat het geheel even doorkoken en verwijder nu de peper en de kaneel stokjes uit de chocolademelk . De chocolademelk is nu klaar om geserveerd te worden in een beker met een lekkere toef slagroom erop
eet smakelijk westlandpeppers
11/17/11
Heetste peper van de wereld
Heetste peper van de wereld
Zo nu en dan is er ergens in de wereld een bedrijf of kweker die claimt dat hij de heetste peper van de wereld heeft .Nog niet zolang geleden was er een Australisch bedrijf dat dit claimde , en nu is er dus de amerikaan Ed Currie uit Rock Hill die zegt dat de heetste peper door hem wordt geteeld .
Deze Ed Currie uit Rock Hill, in de Amerikaanse staat South Carolina, heeft als missie de heetste peper ter wereld kweken, en dat zal een reporter van de lokale radiozender WFAE geweten hebben. Marshall Terry knabbelde vrijwillig een pepertje op en begon al gauw over te geven en te hallucineren.Currie wacht momenteel nog op feedback van Guinness World Records om zijn peper officieel erkend te zien als ‘heetste ter wereld’. Gebeurt dat, dan stoot hij de Trinidad Scorpion ‘Butch T’-chilipeper uit Australië van de thechillifactory van de troon. terry beklaagt zich na het doorslikken van de peper alvast meteen. Marshall Terry begint over te geven, wordt draaierig en hallucineert er op los.
Zo nu en dan is er ergens in de wereld een bedrijf of kweker die claimt dat hij de heetste peper van de wereld heeft .Nog niet zolang geleden was er een Australisch bedrijf dat dit claimde , en nu is er dus de amerikaan Ed Currie uit Rock Hill die zegt dat de heetste peper door hem wordt geteeld .
Deze Ed Currie uit Rock Hill, in de Amerikaanse staat South Carolina, heeft als missie de heetste peper ter wereld kweken, en dat zal een reporter van de lokale radiozender WFAE geweten hebben. Marshall Terry knabbelde vrijwillig een pepertje op en begon al gauw over te geven en te hallucineren.Currie wacht momenteel nog op feedback van Guinness World Records om zijn peper officieel erkend te zien als ‘heetste ter wereld’. Gebeurt dat, dan stoot hij de Trinidad Scorpion ‘Butch T’-chilipeper uit Australië van de thechillifactory van de troon. terry beklaagt zich na het doorslikken van de peper alvast meteen. Marshall Terry begint over te geven, wordt draaierig en hallucineert er op los.
Erg vermakelijk filmpje dat al meer dan 260000 keer is bekeken ,let op gezicht van ed currie die een veel groter stukje van de peper op heeft gegeten maar er een stuk minder problemen mee heeft. Ed currie is in het
dagelijkse leven bankier en teelt de pepers in zijn achtertuin .
link naar rapportage van WFAE uit de usa
dagelijkse leven bankier en teelt de pepers in zijn achtertuin .
link naar rapportage van WFAE uit de usa
11/15/11
Mexicaans roerbakei met jalapeno
Mexicaans roerbakei met jalapeno
Bijna iedereen weet hoe je een roerbak of geklutst ei moet maken. Dit Mexicaans getinte roerbak ei is dan ook heel makkelijk te maken .Snij om te beginnen 2 a 3 jalapenos in fijne plakjes en doe ze in een hapjespan voeg er ook nog een half fijn gesneden ui aan toe. Bak het geheel lekker bruin en voeg eventueel wat zout naar smaak toe . Nu kan je de geklutste eieren er aan toevoegen , je kan nu het geheel door roeren of je laat het roerbak ei heel en snijd het in plakken. Je serveert het met wat lekker geroosterd wit brood of om in de Mexicaanse sfeer te blijven in een kant en klaren opgewarmde tortilla wrap .
eet smakelijk westlandpeppers
Bijna iedereen weet hoe je een roerbak of geklutst ei moet maken. Dit Mexicaans getinte roerbak ei is dan ook heel makkelijk te maken .Snij om te beginnen 2 a 3 jalapenos in fijne plakjes en doe ze in een hapjespan voeg er ook nog een half fijn gesneden ui aan toe. Bak het geheel lekker bruin en voeg eventueel wat zout naar smaak toe . Nu kan je de geklutste eieren er aan toevoegen , je kan nu het geheel door roeren of je laat het roerbak ei heel en snijd het in plakken. Je serveert het met wat lekker geroosterd wit brood of om in de Mexicaanse sfeer te blijven in een kant en klaren opgewarmde tortilla wrap .
eet smakelijk westlandpeppers
11/13/11
Gebakken snackpaprikas met stukjes kipfilet
Gebakken snackpaprikas met stukjes kipfilet
We beginnen met bakken van de stukjes kipfilet .Snij hierna de snackpaprikas in fijne ringen en bak ze in een koekepan samen met de snippers van een half ui.Zorg ervoor dat je de stukjes snackpaprika niet te bruin bak Nu doen we er wat ketjap manis saus bij en voegen de stukjes kipfilet er ook aan toe.Mix het geheel nu goed door elkaar.Je maak dit gerecht helemaal af door het met wat lekkere rijst te serveren
eet smakelijk westlandpeppers
We beginnen met bakken van de stukjes kipfilet .Snij hierna de snackpaprikas in fijne ringen en bak ze in een koekepan samen met de snippers van een half ui.Zorg ervoor dat je de stukjes snackpaprika niet te bruin bak Nu doen we er wat ketjap manis saus bij en voegen de stukjes kipfilet er ook aan toe.Mix het geheel nu goed door elkaar.Je maak dit gerecht helemaal af door het met wat lekkere rijst te serveren
eet smakelijk westlandpeppers
11/09/11
Choco Truffel met Spaanse peper
Choco Truffel met Spaanse peper
150 gram pure chocolade
25 gram roomboter
35 gram slagroom
1 stokje vanille
1 verse rode peper
2 eetlepels dolce de leche ( Karamelpasta )
Eventueel stukjes gedroogde peper
Cacaopoeder of poedersuiker
Je zet de slagroom op het vuur op heel laag vuur en voeg de stukjes rode peper en het vanillestokje toe. Laat dit 10 minuten pruttelen . Na 10 minuten , verwijder je de stukjes rode peper, snij het vanillestokje open en voeg het vanillemerg toe. Doe de chocolade in een kom en smelt de chocolade au bain Marie. Voeg de roomboter en slagroom toe en smelt al roerend de chocola en meng goed door. Zodra de chocolade gesmolten is, neem je de pan van het vuur. Meng de dolce de leche met de warme chocolade. Bekleed een ondiepe ovenschaal met bakpapier en giet het chocomengsel in de schaal. Je zet dit nu in de koelkast en laat het afkoelen totdat het mengsel goed in opgesteven. (minimaal 30/40 minuten).Bestuif een bord met flink wat cacaopoeder of poedersuiker.Vorm met behulp van 2 theelepeltjes en je handen balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de cacao. Als ze te zacht zijn, Om het nog wat pittiger te maken kun je de choco truffels door de stukjes gedroogde peper rollen ,om ze voldoende hard te krijgen zet je ze nog even 10 minuten terug in de koelkast.
eet smakelijk westlandpeppers
150 gram pure chocolade
25 gram roomboter
35 gram slagroom
1 stokje vanille
1 verse rode peper
2 eetlepels dolce de leche ( Karamelpasta )
Eventueel stukjes gedroogde peper
Cacaopoeder of poedersuiker
Je zet de slagroom op het vuur op heel laag vuur en voeg de stukjes rode peper en het vanillestokje toe. Laat dit 10 minuten pruttelen . Na 10 minuten , verwijder je de stukjes rode peper, snij het vanillestokje open en voeg het vanillemerg toe. Doe de chocolade in een kom en smelt de chocolade au bain Marie. Voeg de roomboter en slagroom toe en smelt al roerend de chocola en meng goed door. Zodra de chocolade gesmolten is, neem je de pan van het vuur. Meng de dolce de leche met de warme chocolade. Bekleed een ondiepe ovenschaal met bakpapier en giet het chocomengsel in de schaal. Je zet dit nu in de koelkast en laat het afkoelen totdat het mengsel goed in opgesteven. (minimaal 30/40 minuten).Bestuif een bord met flink wat cacaopoeder of poedersuiker.Vorm met behulp van 2 theelepeltjes en je handen balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnede. Rol de balletjes door de cacao. Als ze te zacht zijn, Om het nog wat pittiger te maken kun je de choco truffels door de stukjes gedroogde peper rollen ,om ze voldoende hard te krijgen zet je ze nog even 10 minuten terug in de koelkast.
eet smakelijk westlandpeppers
11/04/11
Bonsai peper plant
Bonsai peper plant
Het mooie van internet is dat je altijd weer nieuwe en goede ideen tegenkomt . Dit is ook weer zo'n voorbeeld
hiervan , want een peper plantje en een bonsai de BONCHI is nu niet een combinatie die je als eerste bedenkt. Je kunt in principe ieder soort peper er voor gebruiken , want het principe van de bonsai geld ook voor een peperplantje .Je zal dus eerst de peper voldoende moeten laten groeien om hem daarna kort af te knippen . Deze korte stukjes zullen weer uitlopen en als je deze ook weer selectief snoeit is het zelfs mogelijk om kleine pepertjes aan de plant te krijgen . Het is dan wel het beste als je met een pepersoort met kleine vruchten bent begonnen .In literatuur vind je terug dat de peperplant 1 jarig is en dat dit dus niet kan in de praktijk zal het prima gaan zolang je het afgeknipte plantje maar warm genoeg houdt. Bij westlandpeppers hebben we dit ook weleens gedaan om bepaalde planten over te houden voor een nieuw teeltseizoen .Dus als je nog een peper plant in je hobby kas heb staan is dit de kans om een echte BONCHI te
maken . Ook de wortels van de peperplant kun je wat uitspoelen en
hoger in de pot plaatsen net als bij een echte bonsai .
leuke tips voor een BONCHI
veel plezier westlandpeppers
Het mooie van internet is dat je altijd weer nieuwe en goede ideen tegenkomt . Dit is ook weer zo'n voorbeeld
hiervan , want een peper plantje en een bonsai de BONCHI is nu niet een combinatie die je als eerste bedenkt. Je kunt in principe ieder soort peper er voor gebruiken , want het principe van de bonsai geld ook voor een peperplantje .Je zal dus eerst de peper voldoende moeten laten groeien om hem daarna kort af te knippen . Deze korte stukjes zullen weer uitlopen en als je deze ook weer selectief snoeit is het zelfs mogelijk om kleine pepertjes aan de plant te krijgen . Het is dan wel het beste als je met een pepersoort met kleine vruchten bent begonnen .In literatuur vind je terug dat de peperplant 1 jarig is en dat dit dus niet kan in de praktijk zal het prima gaan zolang je het afgeknipte plantje maar warm genoeg houdt. Bij westlandpeppers hebben we dit ook weleens gedaan om bepaalde planten over te houden voor een nieuw teeltseizoen .Dus als je nog een peper plant in je hobby kas heb staan is dit de kans om een echte BONCHI te
maken . Ook de wortels van de peperplant kun je wat uitspoelen en
hoger in de pot plaatsen net als bij een echte bonsai .
leuke tips voor een BONCHI
veel plezier westlandpeppers
11/01/11
Bruschetta met snacktomaten en rode peper
Bruschetta met snacktomaten en rode peper
Voor deze van oorsprong Italiaanse brood snack voldoet elk lekker stukje geroosterd brood of stokbrood .
Neem ongeveer 10 stuks snacktomaatjes en snijd deze in kleine stukjes, en 100 gr parmezaanse kaas in fijne stukjes en enkele blaadjes rucola snij ook deze zo fijn mogelijk .Verwijder van de rode peper de zaadlijsten en maal hem dan fijn met een staafmixer ,Voeg nu de fijngemalen peper met de rest van ingrediënten met wat olijfolie bij elkaar.Je kan er ook nog wat lekkere zonnebloempitten doordoen . Nu kan je de stukjes geroosterd brood er mee garneren , sprenkel eventueel nog wat olijfolie over de bruschetta .
eet smakelijk westlandpeppers
Voor deze van oorsprong Italiaanse brood snack voldoet elk lekker stukje geroosterd brood of stokbrood .
Neem ongeveer 10 stuks snacktomaatjes en snijd deze in kleine stukjes, en 100 gr parmezaanse kaas in fijne stukjes en enkele blaadjes rucola snij ook deze zo fijn mogelijk .Verwijder van de rode peper de zaadlijsten en maal hem dan fijn met een staafmixer ,Voeg nu de fijngemalen peper met de rest van ingrediënten met wat olijfolie bij elkaar.Je kan er ook nog wat lekkere zonnebloempitten doordoen . Nu kan je de stukjes geroosterd brood er mee garneren , sprenkel eventueel nog wat olijfolie over de bruschetta .
eet smakelijk westlandpeppers
10/28/11
Noodles met rode habaneros
Noodles met rode habaneros
Je heb voor dit makkelijke recept een pakje instant noodels en 2 a 3 habaneros nodig
Als je de noodels heb opgewarmd kun je met de habaneros beginnen ,haal de steeltjes eraf
en probeer zoveel mogelijk de zaadjes eruit te krijgen . Nu kan je met een staafmixer de habaneros
fijn malen ,voeg er wat zonnebloemolie ,azijn en een schep bruine suiker erbij. En als laatste maal je ook wat teentjes knoflook fijn . Als de saus fijn genoeg is doe je deze bij de noodels en meng je het goed door elkaar.Als je er nog wat oude strooikaas over strooit kan je genieten van deze lekkere pittige noodels .
eet smakelijk westlandpeppers
Je heb voor dit makkelijke recept een pakje instant noodels en 2 a 3 habaneros nodig
Als je de noodels heb opgewarmd kun je met de habaneros beginnen ,haal de steeltjes eraf
en probeer zoveel mogelijk de zaadjes eruit te krijgen . Nu kan je met een staafmixer de habaneros
fijn malen ,voeg er wat zonnebloemolie ,azijn en een schep bruine suiker erbij. En als laatste maal je ook wat teentjes knoflook fijn . Als de saus fijn genoeg is doe je deze bij de noodels en meng je het goed door elkaar.Als je er nog wat oude strooikaas over strooit kan je genieten van deze lekkere pittige noodels .
eet smakelijk westlandpeppers
10/20/11
Kipfilet met salade van snackpaprikas en tomaten
Kipfilet met salade van snack paprika's en tomaten
Je bakt de kipfilet in een flinke koekenpan met een beetje citroen, rozemarijn, limoensap, en een fijn gesneden groen pepertje met een flinke scheut extra vergine olijfolie.Als de kip gaar is kun je aan de salade beginnen deze maak je van gesneden tomaat en zoete snack paprika's en wat ijsbergsla, het geheel bedekt je met een lekkere frisse dressing.
Je serveert het met wat geroosterd brood en je heb een lekkere lichte maaltijd .
eet smakelijk westlandpeppers
Je bakt de kipfilet in een flinke koekenpan met een beetje citroen, rozemarijn, limoensap, en een fijn gesneden groen pepertje met een flinke scheut extra vergine olijfolie.Als de kip gaar is kun je aan de salade beginnen deze maak je van gesneden tomaat en zoete snack paprika's en wat ijsbergsla, het geheel bedekt je met een lekkere frisse dressing.
Je serveert het met wat geroosterd brood en je heb een lekkere lichte maaltijd .
eet smakelijk westlandpeppers
10/16/11
Gazpacho met rode peper
Gazpacho met rode peper
Voor deze gazpacho is de staafmixer uw beste vriend , omdat eigenlijk alle ingrediënten gepureerd worden .Begin met de tomaten te pureren met de staafmixer hierna voeg je dit in een flinke schaal samen met de olie en azijn.Hierna kunnen de grof gesneden paprika , komkommer, knoflook, ui, zout en rode peper,en de stukjes wit brood erbij. Probeer wel de meeste zaadjes van de peper en de paprika er uit te halen ,en de komkommer te schillen .Dit alles weer pureren tot een glad geheel en klaar is uw koude gazpacho . Lekker met wat stokbrood ,stukjes piel de sapo watermeloen en de tapas Pimientos de Padrón paprikatjes van westlandpeppers .
wat heb je erbij nodig voor een gazpacho voor 2 personen
500 gr tomaten
1 rode peper
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1/2 komkommer
1/4 ui
2 witte boterhammen
1/2 kopje olijfolie
2 el azijn
zout naar smaak
eet smakelijk westlandpeppers
Voor deze gazpacho is de staafmixer uw beste vriend , omdat eigenlijk alle ingrediënten gepureerd worden .Begin met de tomaten te pureren met de staafmixer hierna voeg je dit in een flinke schaal samen met de olie en azijn.Hierna kunnen de grof gesneden paprika , komkommer, knoflook, ui, zout en rode peper,en de stukjes wit brood erbij. Probeer wel de meeste zaadjes van de peper en de paprika er uit te halen ,en de komkommer te schillen .Dit alles weer pureren tot een glad geheel en klaar is uw koude gazpacho . Lekker met wat stokbrood ,stukjes piel de sapo watermeloen en de tapas Pimientos de Padrón paprikatjes van westlandpeppers .
wat heb je erbij nodig voor een gazpacho voor 2 personen
500 gr tomaten
1 rode peper
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1/2 komkommer
1/4 ui
2 witte boterhammen
1/2 kopje olijfolie
2 el azijn
zout naar smaak
eet smakelijk westlandpeppers
10/14/11
Pittige bruine bonen soep
Pittige bruine bonen soep
De winter komt er weer aan dus word het weer tijd voor een echt stevig kopje soep. Deze wat Spaans getinte soep met droge worst en een rode peper erin geeft je weer een warm gevoel op een koude winterdag. Om de soep te maken begin je eerst met de ui en knoflook fijn te snijden , daarna snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Maak hierna het pepertje schoon en snijd hem in ringetjes, laat de bonen en mais uitlekken en hak de koriander fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer een minuut of 3,hierna voeg je bonen en de bouillon er aan toe en kook je het geheel circa 10 min op een laag vuur.Met een staafmixer pureer je de bonen fijn ,nu mogen de chorizo blokjes en peper ringetjes en mais erin.Kook nu de soep nog even door, en voor je de soep serveert bestrooi je hem met wat stukjes koriander.
ingrediënten
1 teentje knoflook
100 g chorizo (droge worst)
1 rood Spaans pepertje
1 blik of pot bruine bonen
1 klein blikje maïskorrels
2 takjes verse koriander
olijfolie, 1 ui en 1 l runderbouillon (van 2 tabletten)
eet smakelijk westlandpeppers
De winter komt er weer aan dus word het weer tijd voor een echt stevig kopje soep. Deze wat Spaans getinte soep met droge worst en een rode peper erin geeft je weer een warm gevoel op een koude winterdag. Om de soep te maken begin je eerst met de ui en knoflook fijn te snijden , daarna snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Maak hierna het pepertje schoon en snijd hem in ringetjes, laat de bonen en mais uitlekken en hak de koriander fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer een minuut of 3,hierna voeg je bonen en de bouillon er aan toe en kook je het geheel circa 10 min op een laag vuur.Met een staafmixer pureer je de bonen fijn ,nu mogen de chorizo blokjes en peper ringetjes en mais erin.Kook nu de soep nog even door, en voor je de soep serveert bestrooi je hem met wat stukjes koriander.
ingrediënten
1 teentje knoflook
100 g chorizo (droge worst)
1 rood Spaans pepertje
1 blik of pot bruine bonen
1 klein blikje maïskorrels
2 takjes verse koriander
olijfolie, 1 ui en 1 l runderbouillon (van 2 tabletten)
eet smakelijk westlandpeppers
10/13/11
Jalapeno gevuld met Mozzarella en ham
Jalapeno gevuld met Mozzarella en ham
Deze keer een recept met jalapenos ,omdat jalapenos een stevige wat dikke schil hebben zijn ze heel geschikt om te vullen.Verwarm de oven alvast voor op 180 graden , en gaat alvast de jalapenos door de lengte door midden snijden .Verwijder de zaadjes en vul de jalapenos op met de gesneden Mozzarella stukjes. De bovenkant bedekt je met een lekkere york ham in dunne plakjes gesneden.
Bak de jalapenos ongeveer 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven . Je eet ze of als warme snack of met wat geroosterde boterhammen vergeet dan niet het steeltje te verwijderen Westlandpeppers teelt in de westlandse kassen echte Mexicaanse jalapenos .
eet smakelijk westlandpeppers
Deze keer een recept met jalapenos ,omdat jalapenos een stevige wat dikke schil hebben zijn ze heel geschikt om te vullen.Verwarm de oven alvast voor op 180 graden , en gaat alvast de jalapenos door de lengte door midden snijden .Verwijder de zaadjes en vul de jalapenos op met de gesneden Mozzarella stukjes. De bovenkant bedekt je met een lekkere york ham in dunne plakjes gesneden.
Bak de jalapenos ongeveer 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven . Je eet ze of als warme snack of met wat geroosterde boterhammen vergeet dan niet het steeltje te verwijderen Westlandpeppers teelt in de westlandse kassen echte Mexicaanse jalapenos .
eet smakelijk westlandpeppers
10/08/11
Champiñones al ajillo Champignons met knoflook en groene peper
Champiñones al ajillo Champignons met knoflook en groene peper
1 dl olijfolie
6 teenjes knoflook, in plakjes
500 gram champignons, in dikke plakjes
1 fijn gesneden groene peper
zout
1/2 dl sherry
2 eetlepels gehakte peterselie
Zoals veel trendy Spaanse tapas gerechten maak je deze Champiñones al ajillo eigenlijk heel makkelijk en snel klaar.Laat de olijfolie niet te heet worden in een diepe koekenpan. Je bak de plakjes knoflook tot ze lichtbruin zijn en voeg dan de champignons er aan toe. Smoor deze al roerend tot al het vocht is verdampt . Breng het gerecht op smaak met de fijn gesneden groene peper, zout en sherry en bestrooi het voor het serveren met de fijn gesneden peterselie. Bij dit echte tapas gerecht horen natuurlijk ook de Pimientos de Padrón van westlandpeppers . Voor hoe je deze bereidt , kun je meer lezen op ons blog
eet smakelijk westlandpeppers
10/05/11
Pepers drogen om ze te bewaren
Pepers bewaren
Als er mensen van Westlandpeppers op beurzen of events aanwezig zijn, komt vaak de vraag hoe je het beste pepers kunt bewaren. Het zou misschien te simpel zijn om te zeggen dat je het beste pepers vers kunt verwerken, want sommige mensen willen graag altijd pepers bij de hand hebben. Een paar gedroogde pepers kunnen dan een uitkomst zijn en soms vraagt een recept er ook om met gedroogde pepers te werken. Je kan pepers ook langer bewaren door ze in te vriezen of in te maken. Klik hier voor onze blog daarover.Hoe je pepers kan drogen
Het droge van pepers is eigenlijk heel simpel. Maak met een mesje een kleine insnijding in elke verse peper. Zo verliest de peper sneller zijn vocht en voorkom je dat het gaat schimmelen. Leg de pepers vervolgens op een bord met bakpapier en leg dit op een droge en warme plaats zodat ze kunnen drogen. Let op dit kan wel een aantal weken/maanden duren, dat ligt aan de soort peper. Als je geen tijd hebt om te wachten tot je pepers droog zijn, kun je ze ook even in de oven of de magnetron zetten, dan versnel je het proces. De gedroogde pepers kun je het beste bewaren in een afgesloten pot of luchtdichte verpakking. Klik hier voor onze blog over hoe je het beste gedroogde pepers kan bewaren.
De verse pepers zijn te bestellen via onze webshop, hier verkopen we ook verschillende gedroogde pepers en andere producten!
9/30/11
Kipfilet met knoflook rode peper en rucola
Kipfilet met knoflook rode peper en rucola
Bak de kipfilet met wat olijfolie in een koekenpan in 3-5 minuten rondom aan.Hierna zet je de kipfilets 10 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Ondertussen bak je met de rest van de olie op een zacht vuur de knoflook en rode peper aan. Natuurlijk heb je de knoflook en de rode peper eerst goed fijn gesneden. Na ongeveer 10 minuten voeg je de fijngesneden peper en knoflook bij de kipfilet .Lekker bij dit gerecht zijn gebakken aardappeltje het zij zelf gesneden of makkelijk uit een zakje .De rucola voeg je er het laatst aan toe , afmaken met een lekkere dressing . De mooie streepjes op de kipfilet krijg je als je in plaats van een koekenpan een elektrische grilplaat gebruik, welke steeds meer mensen in de keuken gebruiken omdat je met wat minder olie het vlees kan garen.
.
eet smakelijk westlandpeppers
Bak de kipfilet met wat olijfolie in een koekenpan in 3-5 minuten rondom aan.Hierna zet je de kipfilets 10 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Ondertussen bak je met de rest van de olie op een zacht vuur de knoflook en rode peper aan. Natuurlijk heb je de knoflook en de rode peper eerst goed fijn gesneden. Na ongeveer 10 minuten voeg je de fijngesneden peper en knoflook bij de kipfilet .Lekker bij dit gerecht zijn gebakken aardappeltje het zij zelf gesneden of makkelijk uit een zakje .De rucola voeg je er het laatst aan toe , afmaken met een lekkere dressing . De mooie streepjes op de kipfilet krijg je als je in plaats van een koekenpan een elektrische grilplaat gebruik, welke steeds meer mensen in de keuken gebruiken omdat je met wat minder olie het vlees kan garen.
.
eet smakelijk westlandpeppers
9/27/11
Dolce & Gabbana vindt inspiratie in Italiaanse keuken met pepers prints
Dolce & Gabbana vindt inspiratie in Italiaanse keuken met pepers prints
Eigenlijk kon ik kleren met peper prints alleen van meest Amerikaanse sites van chiliheads,maar blijkbaar heeft het merk D&G daar ook wat inspiratie vandaan gehaald voor hun nieuwe collectie .Ziet er in ieder geval geweldig uit
Domenico Dolce en Stefano Gabbana vonden hun inspiratie voor hun Dolce & Gabbana collectie in een klein Italiaans dorpje in een zomer van de jaren '50. Tomaten, hete pepers, courgettes en aubergines zoals ze op een Italiaanse markt gevonden kunnen worden, passeerden zondag in uitvergrote printvorm de revue op de zwierige, wijduitlopende jurken, korte topjes en rokken die het mode duo toonde..Rossella Jardini liet bij Moschino ook al een overdaad aan verschillende groenten zien, maar Dolce & Gabbana namen het net een stapje verder en maakten voor hun lente/zomercollectie 2012 zelfs bijpassende broderie tops en matchende jassen.De modellen droegen oorbellen in de vorm van pasta of knoflook en denderden op Sophia Loren's Mambo Italiano over de catwalk, zo meldt Style.com.De finale toonde met steentjes en glitters bezaaide kanten cocktailjurken en ietwat kitscherige korsetten in voornamelijk zwart
Nederlandse bron nu.nl
Eigenlijk kon ik kleren met peper prints alleen van meest Amerikaanse sites van chiliheads,maar blijkbaar heeft het merk D&G daar ook wat inspiratie vandaan gehaald voor hun nieuwe collectie .Ziet er in ieder geval geweldig uit
Domenico Dolce en Stefano Gabbana vonden hun inspiratie voor hun Dolce & Gabbana collectie in een klein Italiaans dorpje in een zomer van de jaren '50. Tomaten, hete pepers, courgettes en aubergines zoals ze op een Italiaanse markt gevonden kunnen worden, passeerden zondag in uitvergrote printvorm de revue op de zwierige, wijduitlopende jurken, korte topjes en rokken die het mode duo toonde..Rossella Jardini liet bij Moschino ook al een overdaad aan verschillende groenten zien, maar Dolce & Gabbana namen het net een stapje verder en maakten voor hun lente/zomercollectie 2012 zelfs bijpassende broderie tops en matchende jassen.De modellen droegen oorbellen in de vorm van pasta of knoflook en denderden op Sophia Loren's Mambo Italiano over de catwalk, zo meldt Style.com.De finale toonde met steentjes en glitters bezaaide kanten cocktailjurken en ietwat kitscherige korsetten in voornamelijk zwart
Nederlandse bron nu.nl
9/25/11
Gehakt balletjes met groene peper en knoflook
Gehakt balletjes met groene peper en knoflook
We hadden het er al is eerder over gehad dat pepers uitstekende zout vervangers zijn ,die het zout
dat we vaak ongezien in een gerecht verwerken makkelijk kunnen vervangen. Een voorbeeld zijn
deze gehakt balletjes die je gewoon klaarmaakt als gewoon gehakt , dus wel of geen ei erin dat mag je zelf weten. Maar in plaats van het gebruikelijke zout gebruiken we nu een groen pepertje ontdaan van de zaadlijsten ,dat we zeer fijn snijden en door het gehakt verwerken samen met een fijn gesneden teentje knoflook. Dit zorgt voor genoeg smaak om
het zout eruit te laten .Want vaak zit er in de andere gerechten ook al zout genoeg .Deze pittige gehaktballetjes doen het goed bij gebakken aardappelen en sperziebonen .
Meer weten over minder zout in je eten kijk hier op de site van de hartstichting
Eet smakelijk westlandpeppers
We hadden het er al is eerder over gehad dat pepers uitstekende zout vervangers zijn ,die het zout
dat we vaak ongezien in een gerecht verwerken makkelijk kunnen vervangen. Een voorbeeld zijn
deze gehakt balletjes die je gewoon klaarmaakt als gewoon gehakt , dus wel of geen ei erin dat mag je zelf weten. Maar in plaats van het gebruikelijke zout gebruiken we nu een groen pepertje ontdaan van de zaadlijsten ,dat we zeer fijn snijden en door het gehakt verwerken samen met een fijn gesneden teentje knoflook. Dit zorgt voor genoeg smaak om
het zout eruit te laten .Want vaak zit er in de andere gerechten ook al zout genoeg .Deze pittige gehaktballetjes doen het goed bij gebakken aardappelen en sperziebonen .
Meer weten over minder zout in je eten kijk hier op de site van de hartstichting
Eet smakelijk westlandpeppers
9/22/11
Pittige olijventapenade
Pittige olijventapenade
Je heb het vast wel is in een restaurant gekregen als voorafje met het bekende stokbrood mandje.
Dat je het erg snel zelf kan maken is misschien een reden om het is te proberen, je hebt er maar een paar
ingrediënten bij nodig . Natuurlijk 1 of 2 groene pepers bij voorkeur die van westlandpeppers. En voldoende groene olijven zonder pitten een paar teentjes knoflook, olijfolie, en zout naar smaak . Je pureer de pepers olijven en de knoflook tot een niet te fijn mengsel en voegt eventueel wat zout toe de olijfolie is om het geheel wat smuiger en smeerbaar te maken. Met een staafmixer gaat het het makkelijkst maar kijk uit dat het niet te fijn word, En natuurlijk serveer je dit met wat stokbrood olijven en wat andere kleine hapjes zoals blokjes oude kaas .
eet smakelijk westlandpeppers
Je heb het vast wel is in een restaurant gekregen als voorafje met het bekende stokbrood mandje.
Dat je het erg snel zelf kan maken is misschien een reden om het is te proberen, je hebt er maar een paar
ingrediënten bij nodig . Natuurlijk 1 of 2 groene pepers bij voorkeur die van westlandpeppers. En voldoende groene olijven zonder pitten een paar teentjes knoflook, olijfolie, en zout naar smaak . Je pureer de pepers olijven en de knoflook tot een niet te fijn mengsel en voegt eventueel wat zout toe de olijfolie is om het geheel wat smuiger en smeerbaar te maken. Met een staafmixer gaat het het makkelijkst maar kijk uit dat het niet te fijn word, En natuurlijk serveer je dit met wat stokbrood olijven en wat andere kleine hapjes zoals blokjes oude kaas .
eet smakelijk westlandpeppers
9/15/11
Oranje snack paprika's spread
Oranje snack paprika's spread
Wie is wat anders met snack paprika's wilt maken kan is proberen een lekkere spread te maken.
Je heb er allen wat uien snack paprika's en wat olie en zout bij nodig. Snij de uien en snack paprika's
lekker fijn en bak ze in een pan met olijfolie gaar . Zorg ervoor dat de ui en paprika's niet te donker
gebakken worden , het lekkerst is deze spread als de ui en de paprika's nog lekker crispy zijn.
Je kunt dit lekker op wat toast of op een geroosterde boterham doen , evt wat lekkere oude strooikaas erop en je hebt een lekker tussendoortje of als hapje op een gezellig avondje
eet smakelijk westlandpeppers
Wie is wat anders met snack paprika's wilt maken kan is proberen een lekkere spread te maken.
Je heb er allen wat uien snack paprika's en wat olie en zout bij nodig. Snij de uien en snack paprika's
lekker fijn en bak ze in een pan met olijfolie gaar . Zorg ervoor dat de ui en paprika's niet te donker
gebakken worden , het lekkerst is deze spread als de ui en de paprika's nog lekker crispy zijn.
Je kunt dit lekker op wat toast of op een geroosterde boterham doen , evt wat lekkere oude strooikaas erop en je hebt een lekker tussendoortje of als hapje op een gezellig avondje
eet smakelijk westlandpeppers
9/10/11
Spaghetti met Mexicaanse gehaktballetjes
Spaghetti met Mexicaanse gehaktballetjes
Wat heb je nodig
een pak spaghetti
een paar tomaten en wat kant en klaar tomaten saus
3 jalapenos
pond gehakt zout naar smaak
paneermeel en evt een ei door het gehakt
Meng het gehakt met paneermeel en zout en de klein gesneden jalapenos en draai daar balletjes van. Hoe groot ze worden bepaal je zelf. Bak de jalapeno balletjes in een koekenpan , en bak ze rondom bruin. Laat de balletjes ongeveer15 minuten gaar bakken. Snijd de tomaten door midden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de gesneden tomaten met wat kant en klaar tomaten saus en warm het op . Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing in ruim water gaar.
Zet het vuur laag en voeg de jalapeno gehaktballetjes bij de spaghetti .Je laat het geheel op zacht vuur ongeveer 5 minuten heet worden. Nu kan je de saus op smaak brengen met wat zout. Je giet nu de spaghetti af en schep de saus erover en bestrooi het gerecht met wat lekkere oude kaas.
eet smakelijk westlandpeppers
Wat heb je nodig
een pak spaghetti
een paar tomaten en wat kant en klaar tomaten saus
3 jalapenos
pond gehakt zout naar smaak
paneermeel en evt een ei door het gehakt
Meng het gehakt met paneermeel en zout en de klein gesneden jalapenos en draai daar balletjes van. Hoe groot ze worden bepaal je zelf. Bak de jalapeno balletjes in een koekenpan , en bak ze rondom bruin. Laat de balletjes ongeveer15 minuten gaar bakken. Snijd de tomaten door midden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de gesneden tomaten met wat kant en klaar tomaten saus en warm het op . Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing in ruim water gaar.
Zet het vuur laag en voeg de jalapeno gehaktballetjes bij de spaghetti .Je laat het geheel op zacht vuur ongeveer 5 minuten heet worden. Nu kan je de saus op smaak brengen met wat zout. Je giet nu de spaghetti af en schep de saus erover en bestrooi het gerecht met wat lekkere oude kaas.
eet smakelijk westlandpeppers
9/07/11
Indiase Samosa's met aardappel erwten en rode pepers
Indiase Samosa's met aardappel erwten en rode pepers
Om dit gerecht uit de Indiase keuken te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.
1 pakje loempiadeeg
2 grote aardappelen
klein blikje doperwten
1 eetlepel korianderzaad
2 rode pepers
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte koriander of munt
plantaardige olie om in te frituren
Je schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Koken in water tot ze net gaar zijn hierna afgieten. Hierna de erwten koken tot ze net gaar zijn deze en afgieten. Bak de koriander en komijnzaad in een droge pan op een zacht vuur tot ze gaan geuren. Voeg de fijn gesneden pepers toe en bak ze kort. Meng het geheel met de aardappelen, erwten, kruiden, citroensap, en het gehakte koriander.Haal het deeg voorzichtig uit elkaar en snijd het in stroken van 4 cm.
Je leg nu 1eetlepel vulling aan de ene kant en vouw het deeg diagonaal dubbel. Nog eens vouwen zodat de onderrand vierkant is, dan nog eens om een schuine kant te maken. Zo doorgaan tot het deeg op is en het een driehoek is geworden met daarin de vulling. Maak de rand nat met water en plak hem vast.
Per portie frituren tot de Samosa's goudbruin zijn (wel enige keren omdraaien ) ,om ze te laten uitlekken leg je de Samosa's op een bord met keuken papier.Warm serveren met zoete chilisaus, curry, of met tomatenketchup.
eet smakelijk westlandpeppers
Om dit gerecht uit de Indiase keuken te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.
1 pakje loempiadeeg
2 grote aardappelen
klein blikje doperwten
1 eetlepel korianderzaad
2 rode pepers
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte koriander of munt
plantaardige olie om in te frituren
Je schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Koken in water tot ze net gaar zijn hierna afgieten. Hierna de erwten koken tot ze net gaar zijn deze en afgieten. Bak de koriander en komijnzaad in een droge pan op een zacht vuur tot ze gaan geuren. Voeg de fijn gesneden pepers toe en bak ze kort. Meng het geheel met de aardappelen, erwten, kruiden, citroensap, en het gehakte koriander.Haal het deeg voorzichtig uit elkaar en snijd het in stroken van 4 cm.
Je leg nu 1eetlepel vulling aan de ene kant en vouw het deeg diagonaal dubbel. Nog eens vouwen zodat de onderrand vierkant is, dan nog eens om een schuine kant te maken. Zo doorgaan tot het deeg op is en het een driehoek is geworden met daarin de vulling. Maak de rand nat met water en plak hem vast.
Per portie frituren tot de Samosa's goudbruin zijn (wel enige keren omdraaien ) ,om ze te laten uitlekken leg je de Samosa's op een bord met keuken papier.Warm serveren met zoete chilisaus, curry, of met tomatenketchup.
eet smakelijk westlandpeppers
9/04/11
Dipsaus maken met rawit pepertjes
Dipsaus maken met rawit pepertjes
Wat heb nodig om je eigen dipsaus te maken om is lekker van je zak doritos te genieten.
1 ui ,1of 2 rawit pepertjes
1 rode paprika , 2 stuks tomaten
1 blikje tomaten pure ,1 teen knoflook
zout en peper
eet smakelijk westlandpeppers
Wat heb nodig om je eigen dipsaus te maken om is lekker van je zak doritos te genieten.
1 ui ,1of 2 rawit pepertjes
1 rode paprika , 2 stuks tomaten
1 blikje tomaten pure ,1 teen knoflook
zout en peper
Je snijdt de ui, paprika en knoflook heel erg fijn. Tomaten en de rawit pepers ontdoe je van hun zaden en snijd je ook heel erg fijn. Je mengt nu dit alles door elkaar en doet er een blikje tomatenpuree bij. Als je het wat makkelijker wilt doen kan je gebruik maken van een staafmixer ,alleen kijk wel uit dat het niet te fijn wordt. Je maakt de dipsaus met peper en zout op smaak. Als je liever nog pittigere dipsaus wilt dan moet je gewoon wat meer rawit pepers er bij doen .Westlandpeppers is 1 van de weinige bedrijven die rawit pepers
in kassen in Nederland teelt .Dit kleine pepertje is beroemd om zijn scherpe smaak.8/30/11
Jalapeno kaas worst broodje
Jalapeno kaas worst broodje
Het is eigenlijk een variant op de al oude hotdog alleen maak de spicy bite van dit broodje
het een stuk smaakvoller .Wat heb je nodig om het te maken natuurlijk broodjes en jalapenos en je kan er ook nog wat versneden ui en strooikaas op doen of wat calve mosterdsaus naar smaak .Voor de worst kun je een paar mooie worsten bij de slager halen of je gaat voor makkelijk en neemt de unox hotdogs
Je kan verse jalapenos van westlandpeppers soms
in de Nederlandse supermarkten vinden.
eet smakelijk westlandpeppers
Het is eigenlijk een variant op de al oude hotdog alleen maak de spicy bite van dit broodje
het een stuk smaakvoller .Wat heb je nodig om het te maken natuurlijk broodjes en jalapenos en je kan er ook nog wat versneden ui en strooikaas op doen of wat calve mosterdsaus naar smaak .Voor de worst kun je een paar mooie worsten bij de slager halen of je gaat voor makkelijk en neemt de unox hotdogs
Je kan verse jalapenos van westlandpeppers soms
in de Nederlandse supermarkten vinden.
eet smakelijk westlandpeppers
8/27/11
Spaghetti en Spaanse pepers
Spaghetti en Spaanse pepers
Om de spaghetti een andere taste te geven kan je dit recept is proberen, je kunt naar gelang je smaak voor pittig de groene peper of de rode pepers gebruiken.Zoals iedereen weet is de groene peper wat minder heet als de rode
Je kook de spaghetti met wat zout, verwarm het in een ruime pan je kunt ondertussen de olijfolie en de gesneden knoflook in een steelpan doen en verwarmen . Nu doe je daar de in kleine schijfjes gesneden Spaanse peper er bij .Dan doe je de spaghetti in een schaal en schep hier het mengsel van olie, knoflook en Spaanse peper door.Je kan gerust nog nu een kant en klare pot spaghetti sauce er bij doen als je dit altijd gewend bent . Bestrooi hierna tenslotte de spaghetti met wat peterselie en wat strooikaas . En je heb een heerlijke en ook makkelijke Spaghetti maaltijd gemaakt .
nodig voor dit recept
300 gr spaghetti
3 rode of groene pepers
zout naar smaak
strooikaas
peterselie
een paar teentjes knoflook
olijfolie
eet smakelijk westlandpeppers
Om de spaghetti een andere taste te geven kan je dit recept is proberen, je kunt naar gelang je smaak voor pittig de groene peper of de rode pepers gebruiken.Zoals iedereen weet is de groene peper wat minder heet als de rode
Je kook de spaghetti met wat zout, verwarm het in een ruime pan je kunt ondertussen de olijfolie en de gesneden knoflook in een steelpan doen en verwarmen . Nu doe je daar de in kleine schijfjes gesneden Spaanse peper er bij .Dan doe je de spaghetti in een schaal en schep hier het mengsel van olie, knoflook en Spaanse peper door.Je kan gerust nog nu een kant en klare pot spaghetti sauce er bij doen als je dit altijd gewend bent . Bestrooi hierna tenslotte de spaghetti met wat peterselie en wat strooikaas . En je heb een heerlijke en ook makkelijke Spaghetti maaltijd gemaakt .
nodig voor dit recept
300 gr spaghetti
3 rode of groene pepers
zout naar smaak
strooikaas
peterselie
een paar teentjes knoflook
olijfolie
eet smakelijk westlandpeppers
8/20/11
oranje snack paprika's "indian style"
oranje snack paprika's "indian style
200 gr oranje snack paprika's
paneermeel
150 gr worteltjes, in stukjes gesneden en gestoomd
1 ui, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel peperpoeder of 1 fijn gehakt rood of groen pepertje
zout naar smaak toevoegen
Verhit de olijfolie in een steelpan onder middelmatig vuur. Bak de uien tot ze bruin zien. Voeg de specerijen, paneer, en wortelen toe, en ga verder met het mengsel, bak nog eens 3-5 minuten onder een laag vuur.
Zodra dit mengsel is afgekoeld, vul je de paprika's en doe je ze in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in de oven op 180 graden 45 minuten.Je kunt dit heerlijk eten met warm gemaakte wraps erbij en wat gebakken gekruid gehakt.
eet smakelijk westlandpeppers
200 gr oranje snack paprika's
paneermeel
150 gr worteltjes, in stukjes gesneden en gestoomd
1 ui, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel koriander poeder
1 theelepel peperpoeder of 1 fijn gehakt rood of groen pepertje
zout naar smaak toevoegen
Verhit de olijfolie in een steelpan onder middelmatig vuur. Bak de uien tot ze bruin zien. Voeg de specerijen, paneer, en wortelen toe, en ga verder met het mengsel, bak nog eens 3-5 minuten onder een laag vuur.
Zodra dit mengsel is afgekoeld, vul je de paprika's en doe je ze in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in de oven op 180 graden 45 minuten.Je kunt dit heerlijk eten met warm gemaakte wraps erbij en wat gebakken gekruid gehakt.
eet smakelijk westlandpeppers
8/16/11
vleermuizen kunnen hitte detecteren
vleermuizen kunnen hitte detecteren en mensen kunnen op
de zelfde wijze de hitte van een peper detecteren
Onderzoekers melden nu dat een warmte-detectie molecule op de zenuwuiteinden van de neus van de vampier vleermuis is wat hen dit vermogen geeft.
Mensen hebben een soortgelijk molecuul in pijn-sensing vezels op de tong, huid en ogen. Het molecuul, genaamd TRPV1 is het zelfde bij mensen als wel bij vleermuizen, en de oorzaak van het branderige gevoel bij pepers en andere pittige voedingsmiddelen die je geconsumeerd, zegt David Julius, een moleculair bioloog aan de University of California, San Francisco, en de studie hoofdauteur.
Hoewel TRPV1 bestaat ook in vele andere dieren, zijn er licht verschillende versies van, en het is aanwezig op verschillende plaatsen in het lichaam. In elk geval is het molecuul onderdeel van een "gespecialiseerde fysiologie.
De warmte-sensing moleculen in de neus van de vampier vleermuis zijn een goed voorbeeld van mechanismen die evolueren in een dier , aan de dingen die het belangrijkst zijn om het voortbestaan te garanderen .
De wetenschappers rapporteren hun bevindingen in het tijdschrift Nature.
bron van het artikel klik hier
de zelfde wijze de hitte van een peper detecteren
Onderzoekers melden nu dat een warmte-detectie molecule op de zenuwuiteinden van de neus van de vampier vleermuis is wat hen dit vermogen geeft.
Mensen hebben een soortgelijk molecuul in pijn-sensing vezels op de tong, huid en ogen. Het molecuul, genaamd TRPV1 is het zelfde bij mensen als wel bij vleermuizen, en de oorzaak van het branderige gevoel bij pepers en andere pittige voedingsmiddelen die je geconsumeerd, zegt David Julius, een moleculair bioloog aan de University of California, San Francisco, en de studie hoofdauteur.
Hoewel TRPV1 bestaat ook in vele andere dieren, zijn er licht verschillende versies van, en het is aanwezig op verschillende plaatsen in het lichaam. In elk geval is het molecuul onderdeel van een "gespecialiseerde fysiologie.
De warmte-sensing moleculen in de neus van de vampier vleermuis zijn een goed voorbeeld van mechanismen die evolueren in een dier , aan de dingen die het belangrijkst zijn om het voortbestaan te garanderen .
De wetenschappers rapporteren hun bevindingen in het tijdschrift Nature.
bron van het artikel klik hier
Abonneren op:
Posts (Atom)