Om wat tijd te besparen bij het verwarmen/poffen van de zoete aardappels kan je de zoete aardappels eerst 10 minuten in de magnetron doen op de hoogste stand. Bak nu ongeveer een pond runder gehakt op samen met een teentje knoflook, wat mexicaanse kruiden, een kleine fijn gesneden rode ui plus 2 a 4 fijn gesneden rode pepers. Zet gelijk ook een klein blik of potje bruine bonen op, die je als het gehakt gaar is er door heen roert. Als laatste kan een blikje tomaten puree bij de bonen en het gehakt.
In de tussen tijd heb je de met wat olijfolie besprenkelde 4 zoete aardappelen op een ovenschaal in de oven geplaatst, deze hoeven door dat ze voor verwarmd zijn in de magnetron maar zo'n 20 minuten in de oven te blijven. ( heb je ze niet voor verward in de magnetron dan 40 minuten ) Prik met een vork in de zoete aardappel om te kijken of hij gaar/zacht van binnen is. Snij nu voorzichtig de zoete aardappelen over de lengte open en vul ze met de chili con carne. Wat je aan chili con carne over heb schep je naast de zoete aardappel op het bord.
Nodig
4 Zoete aardappelen
2 a 4 Rode pepers
1 Rode ui
1 pond runder gehakt
Pot/blik bruine bonen
Blikje tomaten pure
Teentje knoflook
Mexicaanse kruiden
Olijf olie
Eet smakelijk westlandpeppers