maandag 30 april 2012

Paksoi met gehakt en rode peper

Paksoi met gehakt en rode peper

Breng een pan met water aan de kook en snijd het paksoi blad van de stelen. Snijd de stelen in reepjes.Blancheer het blad in het kokend hete water.Hierna kruid je het gehakt met de sojasaus en de kleine met een schaar geknipte stukjes rode peper en 2 fijn gesneden teentjes knoflook. Verdeel het gemengde gehakt over het paksoi blad, rol ze netjes op en steek ze vast met een prikker. Leg ze in een oven schaal, en daarna zo'n 10 a 12 minuten in een stoom oven als je deze niet heb kun je ze ook stomen in een mand boven een pan met kokend water.Lekker met wat gewokte Chinese groente en stukjes ananas.

1  paksoi
400 g rundergehakt
2 el sojasaus
1 rode peper
2 teentjes knoflook

Eet smakelijk westlandpeppers

donderdag 26 april 2012

Coole promotie video over het Westland

Coole promotie video over het Westland

Deze promotie video over het Westland willen we jullie niet onthouden. Doel is natuurlijk om het grootste geheim van Nederland "het Westland" wat meer onder de aandacht te krijgen,en jongeren te interesseren om een groene carrière te kiezen.Bij westlandpeppers doen we daar ook aan mee door stage plekken te bieden aan studenten die een tuinbouwopleiding volgen.Westlandpeppers is daarvoor een aequor erkend leerbedrijf, onze gegevens vind je in deze link

dinsdag 24 april 2012

Pepers en paprika's bewaren door middel van inmaken

We kregen een tip van bart over het inmaken van pepers en paprika's, veel is hier niet over te vinden op het net dus een goed recept is altijd welkom. Je kan natuurlijk een pot al ingemaakte pepers of paprika's kopen, maar er is natuurlijk niks leuker dan om het zelf te doen.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 1kg verse paprika’s of pepers
- 250ml water
- 1 liter azijn
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 laurierbladeren
Voeg een of meerdere van deze smaakmakers naar eigen keuze toe - Peperkorrels / Knoflook / Gember / Kardemom / Dillezaden / Kaneelstokjes

Was de pepers en verwijder de steeltjes. Snijd de pepers in ringen of stukken of laat ze heel. Breng het water met azijn, zout, suiker en eventuele smaakmakers aan de kook en laat dit 10 minuten intrekken. Doe de (gesneden) pepers in een weckpot en overgiet ze met de hete kruidenazijn. Vul aan tot boven de rand, veeg de randen af met een schone vochtige doek en draai de deksel goed dicht. Plaats de pot op zijn kop zodat deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Bewaar tenminste 3 weken voor gebruik. Bewaar op een koele en donkere plaats en dicht tenminste 1 jaar houdbaar. Eenmaal geopend adviseren wij de pot op te maken binnen 1 maand. Het recept is natuurlijk makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid die je wilt inmaken.



Wil je nog meer weten over het bewaren van pepers en paprika's lees dan ook onze andere blog
Bron: barts86

zaterdag 21 april 2012

Gevulde wit punt paprika's

Gevulde wit punt paprika's  



Voor dit van origine Hongaarse recept heb je een paar door westlandpeppers geteelde wit punt paprika's nodig.Was eerst de wit punt paprika's vervolgens snij je ze in 2 of 3 delen en verwijder tegelijkertijd de zaadlijsten. Voeg de gesneden ui, gehakt ,stukjes fijn gesneden droge worst,rijst, ei, wat paprikapoeder, zout, peper en knoflook in een grote kom. Meng alles goed door en vul de wit punt paprika's met het mengsel, omdat de rijst zal gaan uitzetten niet te vol vullen.Met wat je over houd maak je nog wat kleine balletjes. Plaats de paprika's en alle gehaktballetjes in een kleine slowcooker. Meng de tomatensaus met wat suiker en giet dit over de wit punt paprika's. Kook op een laag vuur net zolang tot het goed gaar is, en dat kan wel even duren. Dit kan als je wat meer haast heb ook in een uur met een oven op 180 graden en de gehakt balletje en paprika's in een ovenschaal . Serveer de gevulde wit punt paprika's met een knapperig wit stuk brood

4 wit punt paprika's
1 kleine ui, fijngehakt
1 pond gemalen gehakt 

1 droge worst in stukjes gesneden
1/2 kopje ongekookte rijst
1 ei
1 theelepel zout en peper
1 teentje knoflook, fijngehakt 

1 pot tomatensaus
1 theelepel suiker
 

Eet smakelijk westlandpeppers

woensdag 18 april 2012

Peper pasta en oud worden in Sunchang Zuid-Korea

Peper pasta en oud worden in Sunchang Zuid-Korea

Mooi stukje uit een Engelstalige Koreaanse krant dat een link legt tussen traditionele gemaakte peperpasta en de hoge leeftijd die bereikt wordt in het gebied  waar deze peperpasta gemaakt wordt.Sunchang staat bekend om zijn uitstekende gochujang of hete peper pasta.In het Sunchang Traditional Gochujang Folk Village maken ambachtslieden gebruik van de traditionele methoden voor het maken van de hete peper pasta.Hier is het een vertrouwd gezicht van een Hanok, of een traditionele Koreaans Huis te zien, met zijn binnenplaats vol met tal van onggi potten van aardewerk met gochujang (peperpasta).Sunchang gochujang peperpasta staat bekend om zijn goede smaak, maar het zit ook vol met eiwitten, aminozuren stikstof, en vezels. Gemaakt met behulp van recepten overgeleverd van generatie op generatie is deze peperpasta ook nog is vrij van conserveringsmiddelen of kunstmatige aroma's.Gelegen tegenover het Sunchang Traditional Gochujang Folk Village is de Sunchang Jangryu Museum.Dit museum is de thuisbasis voor alle informatie over de gochujang peperpasta.Suchang staat ook bekend om de hoge leeftijd van de bewoners. Volgens een in 2002 door de overheid gehouden onderzoek,heeft de provincie het hoogste aantal burgers ouder dan 85 jaar oud in het land. Het milde weer, gezonde voeding rijk aan diverse gefermenteerde pasta's, de provincie produceert 38 procent van alle gefermenteerde soja sauzen in Korea, en de actieve levensstijl van de boeren plus de ongerepte bergachtige omgeving worden ook genoemd als redenen voor de hoge leeftijd van de bewoners. Of we nu allemaal aan de Koreaanse peperpasta moeten om 100 jaar te worden denk ik niet maar het is wel een mooi verhaal. Wie nu ook die echte Koreaanse peperpasta wil aanschaffen kan zijn hart op halen bij deze online Nederlands/Koreaanse supermarkt koreashop.nl  
Ook kun je deze peperpasta bij de betere grote toko's vinden bv Amazing Oriental 

bron koreaherald
 

zondag 15 april 2012

Piquillo paprika

Piquillo paprika

De Piquillo paprika staat dit jaar voor het eerst op kleine schaal bij westlandpeppers. Dankzij de goede contacten van westlandpeppers is het gelukt om het juiste ras in de kassen van westlandpeppers te krijgen.
Dit van origine Spaanse ras valt op door zijn niet te missen zoete milde smaak en een echte ''paprika'' smaak aan het eind, en diepe rode kleur. De Piquillo paprika is vrij klein, en licht gebogen met een punt. Deze vaak in blik of pot ingemaakte paprika wordt nu voor het eerst in nederland door westlandpeppers  geïntroduceerd als vers product. Dit is dus een nieuwe loot aan het Spaanse tapas assortiment waar ook de Pimientos de Padrón tapas paprika's  al toe behoren. Binnenkort zullen we wat lekkere recepten op ons blog plaatsen die je met deze Piquillo paprika kunt maken.

donderdag 12 april 2012

Corno di toro zoete groene punt paprika's

Corno di toro zoete groene punt paprika's

Bij westlandpeppers telen we al een paar jaar de Corno di toro zoete groene punt paprika's. Deze hele grote groene paprika's  met de stompe punt komen van origine uit Italië. Ze vallen op door hun goede paprika smaak, ook zijn ze dunwandig wat ze geschikter maakt om ze te grillen en te vullen of te bakken.Corno di toro paprika zijn meestal langer als een cm of 20 en hebben een stompe punt. Lekker om te vullen met feta kaas met wat oregano.Laat ze hierna eerst een uur koud worden in koelkast, vet ze dan in met wat olijfolie in en dan doe je de paprika's in een platte pan met olie voor ongeveer 5 minuten per kant of tot dat de paprika gaat blisteren of de kaas er te veel gaat uitlopen Haal de paprika's er uit droog ze wat af met keukenpapier en je heb een heerlijk gerecht.

Eet smakelijk westlandpeppers

maandag 9 april 2012

Papa a la Huancaina Peruaans aardappelgerecht met gele peper

 Papa a la Huancaina  Peruaans aardappelgerecht met gele peper
  
In het originele gerecht horen de echte Peruaanse aji amarillo pepers, maar aangezien die hier in Europa heel lastig te telen zijn doen we de gele Spaanse peper erin. Om te beginnen gaan we de fijn geknipte en van zaad ontdane gele pepers koken in een laag water voorzien van suiker ongeveer een paar minuten. Dan giet je het water af en pureer je de gele pepers met de eidooiers en de kaas. Nu doe je er wat citroensap en olie bij plus een klein glas melk en pureer je het tot een gladde saus, je voeg er zout naar smaak bij. Leg nu de botersla blaadjes op een schaal en leg de gekookte aardappelschijfjes erop.Nu wordt het tijd dat we de saus erover schenken, en garneren doe je het gerecht met een paar hardgekookt eieren en wat olijven.

2 gele pepers 
1 eetlepel suiker
500 gram verse kaas, bijvoorbeeld feta
paar hardgekookte eieren 
2 eidooiers
klein glas melk
citroensap, naar smaak
zout, 10 olijven
1 eetlepel olijf olie
paar slablaadjes
6 gekookte aardappelen, in plakjes gesneden 

Eet smakelijk westlandpeppers

 

woensdag 4 april 2012

Frisse komkommer peper salade


Frisse komkommer peper salade

Het voorjaar komt er weer aan dus de salades gaan weer vaker op tafel komen. Deze frisse komkommer peper salade is weer is een andere variant op de bekende komkommer salade. Door de fijn gesneden rode peper heeft deze salade net even een bite.Door in plaats van de normale grote komkommer een stuk of 10 snack komkommers in plakjes te snijden kan je de salade ook nog is een andere look geven. Een lekkere salade die ook nog is snel is klaar te maken.


1 komkommer groot of 10 snack komkommers
1 rode peper
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 eetlepel olijfolie
eventueel een kleine hoeveelheid citroen sap door de salade heen mengen

 Eet smakelijk westlandpeppers

zondag 1 april 2012

Foodtruck van westlandpeppers op kom in de kas 2012

Foodtruck van westlandpeppers op kom in de kas 2012

Dit jaar was kom in de kas in het westland vlak naast onze locatie''maasdijk''dus kon westlandpeppers  mooi de nieuwe foodtruck voor het eerst gebruiken. De afgelopen week is er nog hard gewerkt om de bedrukte zeilen op tijd klaar te krijgen en op de vespa te monteren. Hierna kon de truck naar de locatie maasdijk getransporteerd worden .Op beide dagen waren er mensen van westlandpeppers aanwezig om vragen te beantwoorden en lekkere pepers en snack paprika's te verkopen. De gekoelde snack automaat aan de achterzijde hebben we dus nog niet gebruikt maar dat hopen we binnenkort ook
uit te gaan proberen Wat een half jaar geleden is begonnen met een wrak van een meer dan 30 jaar oude vespa zonder motor is nu tot een rijdende promo foodtruck omgetoverd .Zelfs de burgemeester van het westland Sjaak van der Tak bracht een bezoekje aan de promo foodtruck.Voor meer fotos van de promo foodtruck van westlandpeppers kijk
op onze facebookpage







Het vespa car P2 wrak zoals het afgelopen zomer is aangekocht