dinsdag 24 april 2012

Pepers en paprika's bewaren door middel van inmaken

We kregen een tip van bart over het inmaken van pepers en paprika's, veel is hier niet over te vinden op het net dus een goed recept is altijd welkom. Je kan natuurlijk een pot al ingemaakte pepers of paprika's kopen, maar er is natuurlijk niks leuker dan om het zelf te doen.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 1kg verse paprika’s of pepers
- 250ml water
- 1 liter azijn
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 laurierbladeren
Voeg een of meerdere van deze smaakmakers naar eigen keuze toe - Peperkorrels / Knoflook / Gember / Kardemom / Dillezaden / Kaneelstokjes

Was de pepers en verwijder de steeltjes. Snijd de pepers in ringen of stukken of laat ze heel. Breng het water met azijn, zout, suiker en eventuele smaakmakers aan de kook en laat dit 10 minuten intrekken. Doe de (gesneden) pepers in een weckpot en overgiet ze met de hete kruidenazijn. Vul aan tot boven de rand, veeg de randen af met een schone vochtige doek en draai de deksel goed dicht. Plaats de pot op zijn kop zodat deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Bewaar tenminste 3 weken voor gebruik. Bewaar op een koele en donkere plaats en dicht tenminste 1 jaar houdbaar. Eenmaal geopend adviseren wij de pot op te maken binnen 1 maand. Het recept is natuurlijk makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid die je wilt inmaken.



Wil je nog meer weten over het bewaren van pepers en paprika's lees dan ook onze andere blog
Bron: barts86

Geen opmerkingen:

Een reactie posten