De toevoeging van de tomaat in combinatie met de pepers zorgt voor een lekker zoet en pittige sambal!
- 4 rode Rawit pepers
- 200 g cherrytomaten
- 1 solo knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 el azijn
- 3 el suiker
2. Was de pepers en cherrytomaten en verwijder de steeltjes van de pepers. Voor een minder hete sambal, haal de zaadjes eruit.
3. Vermaal alle producten in een blender of met een staafmixer. Bak de sambal kort in een wok of braadpan met een ruime scheut olie. Laat dit 3 minuten op hoog vuur staan en blijf scheppen. Zet de pan vervolgens op klein/laag vuur en laat het nog voor 20 minuten zachtjes sudderen.
4. Doe de sambal in een schoon potje, draai de deksel erop. Plaats de pot op zijn kop zodat deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Laat de sambal afkoelen en bewaar in de koelkast.
En hebben hier een Westlandpeppers versie van gemaakt met Rawit, rode Spaanse pepers en natuurlijk cherrytomaten. Het pakket met de Westlandpeppers producten is te bestellen op de webshop, het recept lees je hier onder ⬇️
Klik hier om het Sambal Tomaat Pakket te bestellen!
Sambal Tomaat Recept
Ingrediënten
Sambal Tomaat pakket
- 200 g Spaanse peper rood- 4 rode Rawit pepers
- 200 g cherrytomaten
- 1 solo knoflook
Zelf toevoegen
- 2 grote uien- 2 cm verse gember
- 1 el azijn
- 3 el suiker
Recept
1. Bestel het Sambal Tomaat pakket met alle Westlandpeppers producten.2. Was de pepers en cherrytomaten en verwijder de steeltjes van de pepers. Voor een minder hete sambal, haal de zaadjes eruit.
3. Vermaal alle producten in een blender of met een staafmixer. Bak de sambal kort in een wok of braadpan met een ruime scheut olie. Laat dit 3 minuten op hoog vuur staan en blijf scheppen. Zet de pan vervolgens op klein/laag vuur en laat het nog voor 20 minuten zachtjes sudderen.
4. Doe de sambal in een schoon potje, draai de deksel erop. Plaats de pot op zijn kop zodat deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Laat de sambal afkoelen en bewaar in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten