woensdag 26 januari 2022

Verspakket om zelf makkelijk Sambal Tomaat te maken!

Er zijn oneindig voor variaties voor verschillende sambals, en één van onze favoriete is sambal tomaat. 
De toevoeging van de tomaat in combinatie met de pepers zorgt voor een lekker zoet en pittige sambal!
En hebben hier een Westlandpeppers versie van gemaakt met Rawit, rode Spaanse pepers en natuurlijk cherrytomaten. Het pakket met de Westlandpeppers producten is te bestellen op de webshop, het recept lees je hier onder ⬇️

Klik hier om het Sambal Tomaat Pakket te bestellen!Sambal Tomaat Recept


Ingrediënten

Sambal Tomaat pakket

- 200 g Spaanse peper rood
- 4 rode Rawit pepers
- 200 g cherrytomaten
- 1 solo knoflook

Zelf toevoegen

- 2 grote uien
- 2 cm verse gember
- 1 el azijn
- 3 el suiker

Recept

1. Bestel het Sambal Tomaat pakket met alle Westlandpeppers producten.
2. Was de pepers en cherrytomaten en verwijder de steeltjes van de pepers. Voor een minder hete sambal, haal de zaadjes eruit.
3. Vermaal alle producten in een blender of met een staafmixer. Bak de sambal kort in een wok of braadpan met een ruime scheut olie. Laat dit 3 minuten op hoog vuur staan en blijf scheppen. Zet de pan vervolgens op klein/laag vuur en laat het nog voor 20 minuten zachtjes sudderen.
4. Doe de sambal in een schoon potje, draai de deksel erop. Plaats de pot op zijn kop zodat deze vacuüm trekt en perfect afgesloten is. Laat de sambal afkoelen en bewaar in de koelkast.

Houdbaarheid

Als je de pot sambal eenmaal hebt geopend is het beperkt houdbaar. Als je altijd een schone lepel gebruikt verleng je de houdbaarheid. Ook kun je steeds een klein laagje olie bovenop de sambal schenken nadat je er iets uit heb geschept. Het belangrijkste advies voor de houdbaarheid is; kijk of de sambal er nog goed uitziet, ruik aan de sambal en proef of het nog lekker is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten