Weer een heerlijke kookvideo van Eten met Nick, en deze keer maakt hij Mexicaanse Loempia's, beter bekend als Tacos Dorados of Flautas/Taquito. Met onder andere gedroogde Chipotle, Guajillo en Arbol pepers van Westlandpeppers.
Mexicaans stoofvlees in een opgerolde krokante tortilla mét gesmolten kaas, wie wil dat nou niet proberen? Check zijn Youtube kanaal voor meer heerlijke recepten of bestel zijn kookboek + Birria Taco box op onze webshop!
Beef Barbecoa marinade
Ingrediënten
- 1/2 sinaasappel, uitgeperst
- 4 teentjes knoflook, schoongemaakt
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 el oregano
- 1 1/2 tl zout
- 1 tl Koren pepperflakes
- 2 el azijn
- 2 el suiker
- 300 ml bouillon
1. Pleur alles in een blender en blend alles tot een glad mengsel.
Beef Barbecoa vulling
Ingrediënten
600 gr runderriblappen
1/2 sinaasappel, in plakken
1/2 ui, in plakken
2 el boter
2 el zonnebloemolie
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
200 gr cheddar, geraspt
Zout en peper, naar smaak
1. Zet een Dutch oven of een pan met dikke bodem op en laat heet worden met 2 el olie en 2 el boter erin. Strooi wat zout over beide kanten van je vlees. Bruist je boter? Gooi je vlees in de pan en bak aan beide kanten tot een mooie bruine korst.
2. Oven voorverwarmen op crematie-standje 165 graden Celsius.
3. Vlees aangebraden? Gooi je plakken sinaasappel en ui bij je vlees samen met 2 laurierblaadjes en een kaneelstokje. Gooi je marinade nu bij je vlees en zorg dat alles onder staat.
4. Gooi heel je pan met deksel nu in de oven en laat hem 2 1/2 a 3 uur staan totdat je vlees uit elkaar valt van ellende.
5. Vlees klaar? Haal de pan uit de oven en haal al je vlees eruit. Trek dit kapot met 2 vorken en wacht totdat je je taco’s kan vullen.
Avocado-creme saus
Ingrediënten
4 kleine avocado’s, schoongemaakt
250 gr creme fraiche
Sap van 1 limoen
Handje verse koriander
1/2 tl zout
1/2 tl peper
2 teentjes knoflook, schoon gemaakt
1 Gooi alles in een blender en zet aan. Blend tot een glad mengsel en breng goed op smaak.
2 Saus klaar!
Mais Tortilla’s
Ingrediënten
330 gr Masa Harina (maismeel)
1/2 tl zout
350 ml lauw water
1. Meng alles goed door elkaar met je klauwen totdat al je water is opgenomen.
2. Vorm een bal en leg hem in een bak. Dek deze af met keukenfolie en laat een 1/2 uur in de koelkast staan.
3. Na een half uur pak je wat van je maisdeeg af ten grootte van een golfbal. Leg hem tussen een stukje plastic op je werkbank. Druk deze zo plat mogelijk met een ronde oven schaal of tortilla pers.
4. Zet een dikke pan op met een goede laag olie erin. Laat deze heet worden. Zet ook een kleine koekenpan op het vuur en laat deze ook heet worden.
5. Je geplette taco eerst even 2 minuten om en om bakken in de koekenpan en daarna gooi je hem voor 10 seconde in je hete olie pan. (wel om de 5 seconde draaien). Dit doe je zodat je taco rolbaar blijft, we maken er straks een klein rolletje van. Doe je dit niet dan kan je taco breken en krijg je geen mooie ronde “flauta’s”
6. Maak heel je taco deeg op en vorm en bak je taco’s op deze manier. Dek je taco’s elke keer af met een schone theedoek, dan blijven ze zacht en vouwbaar.
7. Al je taco’s klaar? Vullen maar.
8. Gooi wat geraspte cheddar aan het begin van je taco en leg hier een beetje uit elkaar getrokken stoofvlees op. Rol nu langzaam en voorzichtig op.
9. Je hete pan met olie staat nog steeds op je fornuis op een laag vuurtje. Leg hier je opgerolde taco’s in MAAR WEL OP DE VOUWKANT! Anders rollen ze open en op deze manier bak je ze krokant en kunnen ze niet open rollen. Bak al je taco’s mooi goudbruin!
10. Vul en bak al je taco’s op deze manier. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Toppings
Ingrediënten
1/2 krop ijsberg sla, dun gesneden
1 tomaat, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1. Gooi wat sla op een bord en leg hier je gebakken taco’s op.
2. Gooi er wat tomaat en uitjes op samen met wat avocadosaus.
3. EET SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten