dinsdag 8 februari 2022

Enchilasa saus met gedroogde pepers + recept

Ons nieuwste item op de webshop is een pakket om gemakkelijk zelf rode enchilada saus te maken. Dit is een rijke, smaakvolle en pittige salsa om enchiladas mee te maken. Enchiladas zijn dichtgevouwen of opgerolde mais(tortillas) gevuld met en combinatie van vlees, groente, bonen en/of kaas, bedekt met een heerlijke saus. Deze saus wordt gemaakt met verschillende gedroogde Mexicaanse pepers, dit zorgt ervoor dat de saus een rijke, diepe, volle en authentieke smaak heeft!

Voor veel enchilada recepten wordt een standaard tomatensaus gebruikt, maar met deze rode enchilada saus maak je gemakkelijk zelf de lekkerste enchiladas, met echte Mexicaanse smaak. Overal in Mexico vind je varaties van deze saus met verschillende combinaties van gedroogde pepers, dit verschilt per regio en ook per kok. Dit recept is voor een enchilada saus gemaakt met Guajillo, Ancho, Arbol en smoked Chipotle pepers.

Enchilada Saus pakket: 4 Guajillo pepers, 4 Ancho pepers, 4 Arbol pepers, 4 smoked Chipotle pepers, 1 solo knoflook.
Zelf toevoegen: olijfolie, 1 kleine rode ui, 2tl zout (optioneel: bruine suiker/chocolade).

Klik hier om het Enchilada Saus Pakket te bestellen! 




Enchiladas met zoete aardappel

Wil je het enchilada saus pakket bestellen, maar ben je nog op zoek naar een lekker recept? Probeer dan dit vegetarische recept voor Enchiladas Rojas. De maïs tortilla's van Taiyari zijn gevuld met zoete aardappel, overgoten met de smakelijke en authentieke rode enchilada saus. 



Ingredienten


RODE ENCHILADA SAUS

- 4 gedroogde Guajilo pepers 
- 4 gedroogde Ancho pepers
- 4 gedroogde Arbol pepers
- 4 gedroogde smoked Chipotle pepers
- 1 solo knoflook
- olijfolie (zelf toevoegen)
- 1 kleine rode ui (zelf toevoegen)
- 2 tl zout (zelf toevoegen)
- optioneel: bruine suiker/chocolade (zelf toevoegen)

ZOETE AARDAPPEL ENCHILADAS

- 12 mais tortilla's Taiyari
- 3 zoete aardappelen, in blokjes van 1 bij 1cm
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 1 bos bieslook, fijn gesneden
- 1 el sushi azijn
- 1 el creme fraiche

TOPPINGS

- 4 lentje uitjes, in fijne ringetjes
- 75 g feta
- koriander
- limoen in partjes

Bereiding


VOOR DE RODE ENCHILADA SAUS

1. Bestel het Enchilada Saus pakket met alle Westlandpeppers producten. Dit recept is goed voor ongeveer 500ml saus, afhankelijk van hoe dik je hem maak en water je toevoegt.

2. Ontsteel alle pepers en haal de zaden eruit. Rooster de gedroogde pepers in een droge koekenpan op medium warmte voor ongeveer 2 minuten. Dan komen de essentiële oliën vrij en geven ze meer smaak af. Laat vervolgens weken in 1 liter warm water, voor 15 minuten. Let op dat de peper niet verschroeien, dit kan voor zorgen dat de saus uiteindelijk een bittere smaak heeft.

3. Snij de ui en de knoflook fijn en bak deze samen met een scheutje olijfolie in een pan tot een licht bruine kleur. Stop de gedroogde pepers in de blender samen met de knoflook, ui, zout en een scheutje water. Pureer tot een dikke massa en voeg langzaam meer water toe tot het de gewenste dikte heeft, ongeveer 200ml. Proef de saus en voeg naar smaak nog extra zout toe. Voeg eventueel ook een beetje bruine suiker of chocolade toe als je de Enchiladasaus te bitter vind smaken.

VOOR DE ZOETE AARDAPPEL VULLING


1. Bak de zoete aardappel in een pan op hoog vuur en voeg een halve theelepel zout toe. Rooster de zoete aardappel tot ze een bruine / klein zwart randje hebben. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de zoete aardappel rustig door garen in zijn eigen stoom/vocht. Doe dit voor ongeveer 5 minuten tot de zoete aardappel gaar is.

2. Doe de zoete aardappel in een mengkom en voeg de gesnipperde sjalot, bieslook, el sushi azijn en el creme fraiche toe. Meng dit goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

3. Bak de maistortilla's zoals staat aangegeven op de verpakking. Vul met het zoete aardappel mengsel, rol/vouw dicht en plaatst naast elkaar op een bord. Schenk de enchilada saus (warm) over de gevulde tortillas en maak af met lente uitjes, koriander en feta. Serveer met limoen partjes en eetsmakelijk!


KIP ENCHILADAS

Voor enchiladas met vlees vervang je de zoete aardappel voor kippendijen. Bak de kippendijen in een pan tot ze gaar zijn. Trek de kippendijen met 2 vorken uit elkaar. Bak de de sherred kip in een pan en meng het met 3 eetlepels rode enchilada saus voor extra smaak. Doe vervolgens hetzelfde als het recept hierboven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten