Afgelopen zondag was het zo ver, de aflevering van Vpro's de Proefkeuken waar Pieter Hulst (bekend van 'Pieter in de prehistorie') op bezoek was bij Westlandpeppers en andere Pieter (Boekestijn) van Westlandpeppers tegen het lijf loopt in de kas vol met pepers werd uitgezonden. De opnames vonden al op 21 maart plaats toen er nog niet heel veel pepers in de kas waren te vinden, maar dat werd door filmcrew handig opgelost wat je in ons vorig blog kunt lezen.
Westlandpeppers in Vpro's de Proefkeuken
Deze aflevering gaat over de zoektocht van presentatoren Pieter Hulst en Willem Voogd naar het ultieme broodje döner kebab en daar hoort natuurlijk ook de ultieme pepersaus op, en ja dan kom je natuurlijk bij Westlandpeppers uit.
We knipte het stukje uit de aflevering waar Pieter Hulst in de kas samen met Pieter Boekestijn de ultieme pepers zoekt voor de kebab saus om die later samen met Willem Voogd in hun eigen keuken te maken.
Pagina's
▼
zondag 30 april 2017
dinsdag 25 april 2017
Nieuw boek ontleed onze smaak
Bob Holmes zijn nieuwste boek 'Flavour' A User's Guide to Our Most Neglected Sense gaat geheel over smaak en de wetenschap hierachter. Bob schrijft oa voor New Scientist magazine en gaat met dit nieuwste boek opzoek naar de wetenschap achter smaak. Natuurlijk ontkom je er dan niet aan om het fenomeen pepers en onze fascinatie voor heet eten wetenschappelijk te onderzoeken.
De Guardian schreef hier een goed artikel ' Feel the burn why do we love chilli ? ' over uiteraard in het engels,,
Meer weten over de acteur Bob Holmes die vind je op zijn eigen website
Boek bestellen via de site van The Guardian Of Amazon
De Guardian schreef hier een goed artikel ' Feel the burn why do we love chilli ? ' over uiteraard in het engels,,
Meer weten over de acteur Bob Holmes die vind je op zijn eigen website
Boek bestellen via de site van The Guardian Of Amazon
dinsdag 18 april 2017
Nieuwe eigen Awesome peper Rub van westlandpeppers
Westlandpeppers heeft weer een nieuwe single origen peper Rub aan het assortiment toegevoegd.
Gemaakt van door ons zelf geteelde rode Spaanse pepers. Deze nieuwe single origen peper rub van westlandpeppers heeft behalve een fijne milde heetheid ook nog veel meer heerlijke smaak tonen.
Door het gebruik van onze eigen geteelde rode pepers kunnen we een hele smakelijke Rub garanderen die je kan gebruiken om je gerecht op smaak te brengen of bij de BBQ om de ultieme steak mee te bereiden.
Westlandpeppers Awesome peper Rub
Deze GlobalGap geteelde peper rub is van een gegarandeerde kwaliteit en herkomst, mooi rood van kleur vol van smaak, en met een milde heetheid. Met dit mooie blikje met een inhoud van 30 gram in je keuken kastje grijp je nooit meer mis als je op zoek bent naar een echte smaakmaker.
Voor de food industrie die op zoek is naar een gegarandeerd product met echte smaak en gegarandeerde herkomst hebben we bij westlandpeppers deze fantastische Awesome peper Rub ook in grotere volumes beschikbaar.
Gemaakt van door ons zelf geteelde rode Spaanse pepers. Deze nieuwe single origen peper rub van westlandpeppers heeft behalve een fijne milde heetheid ook nog veel meer heerlijke smaak tonen.
Door het gebruik van onze eigen geteelde rode pepers kunnen we een hele smakelijke Rub garanderen die je kan gebruiken om je gerecht op smaak te brengen of bij de BBQ om de ultieme steak mee te bereiden.
Deze GlobalGap geteelde peper rub is van een gegarandeerde kwaliteit en herkomst, mooi rood van kleur vol van smaak, en met een milde heetheid. Met dit mooie blikje met een inhoud van 30 gram in je keuken kastje grijp je nooit meer mis als je op zoek bent naar een echte smaakmaker.
Voor de food industrie die op zoek is naar een gegarandeerd product met echte smaak en gegarandeerde herkomst hebben we bij westlandpeppers deze fantastische Awesome peper Rub ook in grotere volumes beschikbaar.
donderdag 13 april 2017
Chili Klaus in gesprek met voormalige Minister Manu Sareen van Denmarken
De nieuwste video van Chili Klaus is dit keer opgenomen met een live publiek in het Nørrebro Theater in Kopenhagen. Zijn gast is Manu Sareen een voormalige Deense minister, en oorspronkelijk afkomstig uit India. Je voelt al aankomen wat het onderwerp zal wezen in dit live vraaggesprek, en inderdaad op de tafel liggen de nodige pepers te wachten op Manu Sareen.
Chili Klaus weet ook deze keer weer een heel goed en komisch gesprek te voeren met zijn gast en er een echte theater show van te maken. De ondertiteling is in het Engels erg makkelijk voor wie de Deense taal niet machtig is,,
Chili Klaus weet ook deze keer weer een heel goed en komisch gesprek te voeren met zijn gast en er een echte theater show van te maken. De ondertiteling is in het Engels erg makkelijk voor wie de Deense taal niet machtig is,,
zondag 9 april 2017
Westlandpeppers op Good Food Fair editie 2017
Afgelopen zaterdag was het weer zover de 2e editie van de Good Food Fair werd weer gehouden, locatie de Priva campus in De Lier. De Good Food Fair wordt georganiseerd door de Soroptimist club Westland en behalve dat het om lekker eten draait, werd er ook geld ingezameld, dit keer voor de jonge mantelzorgers in het Westland. Het lekkere weer had ruim 400 bezoekers niet belet om naar de Good Food Fair te komen, om het marktplein met diverse stands en de workshops die werden georganiseerd te bezoeken. Was de vorige keer Rens Kroes te gast, dit keer waren de bekende food bloggers Nina en Elise van chickslovefood.com er bij.
Westlandpeppers op Good Food Fair editie 2017
Westlandpeppers had een stand waar diverse pepers en paprikaatjes konden worden gekocht en ook onze sausjes hadden we natuurlijk mee genomen. Vooral één van onze nieuwste sausjes de orange sriracha saus viel goed in de smaak bij het publiek op de Good Food Fair. De mensen van westlandpeppers spraken weer de nodige mensen en hopelijk hebben we weer een paar hot food fans er bij gekregen.
Westlandpeppers op Good Food Fair editie 2017
Westlandpeppers had een stand waar diverse pepers en paprikaatjes konden worden gekocht en ook onze sausjes hadden we natuurlijk mee genomen. Vooral één van onze nieuwste sausjes de orange sriracha saus viel goed in de smaak bij het publiek op de Good Food Fair. De mensen van westlandpeppers spraken weer de nodige mensen en hopelijk hebben we weer een paar hot food fans er bij gekregen.
zondag 2 april 2017
Gedroogde Nora peppers uit Spanje
De ñora pepper uit Spanje is één van de meest gebruikte gedroogde peper of paprika in de Spaanse keuken. De ñora wordt vaak aangeduid als een peper die zoet is, technisch gesproken kan dit niet dus is de ñora gewoon een paprika omdat hij niet heet is. De Engelse aanduiding ñora pepper is daarom geeneens zo gek en geeft aardig weer dat de ñora pepper er een soort van tussen in zit. De smaak is goed te omschrijven als 'aards' met een stevige paprika smaak. De ñora is in veel Spaanse gerechten toepasbaar, maar leent zich natuurlijk ook om een plaats te vinden in jouw favoriete gerecht. Je doet dit door het in gedroogde vorm aan je gerecht toe te voegen of door eerst de ñora peppers plus minus 15 minuten in kokend water te doen en hierna de zacht geworden ñora peppers aan je maaltijd toe te voegen. Het verhaal gaat dat de ñora door Colombus uit Amerika mee genomen is naar Spanje en de ñora pepper na wat omzwervingen in het La ñora klooster in Murcia door de kloosterlingen gecultiveerd is tot een echte authentieke Spaanse 'paprika', maar of dit verhaal weer te mooi is om waar te zijn laten we in het midden.
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers komen van een familie bedrijf uit Spanje en zijn op traditionele wijze geteeld en gedroogd. In de verpakking die je in onze webshop vind zitten tussen de 10 a 12 stuks ñora peppers. Ook hebben we de ñora peppers als Rub om lekker los te gaan bij bv de BBQ.
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers
De gedroogde ñora peppers van westlandpeppers komen van een familie bedrijf uit Spanje en zijn op traditionele wijze geteeld en gedroogd. In de verpakking die je in onze webshop vind zitten tussen de 10 a 12 stuks ñora peppers. Ook hebben we de ñora peppers als Rub om lekker los te gaan bij bv de BBQ.