woensdag 13 maart 2019

Kan je aan de buitenkant zien hoe heet een Jalapeno is

Volgens nog al wat Amerikaanse food bloggers kun je aan de buitenkant zien hoe heet een jalapeno is. Als voorbeeld laten deze foodbloggers dan de jalapeno's zien met veel krimpscheuren op de vrucht. Deze vruchten zouden aan deze scheuren gekomen zijn doordat ze langer aan de plant hebben gehangen. En dus daarom een stuk heter zijn als de wat jongere vruchten. In werkelijkheid zal dit nauwelijks verschil uit maken en is het krijgen van deze krimpscheuren vooral een kwestie van hoe de jalapeno is geteeld en van welk ras hij is. Amerikaanse jalapeno's komen vaak van buiten teelten en van rassen die daar voor speciaal ontwikkeld zijn. Door deze omstandigheden zullen er meer jalapeno pepers krimpscheuren hebben. Ook is het in tegenstelling tot Europa, op de Amerikaanse markt niet een heel groot probleem als er op de vruchten wat krimpscheuren zijn te zien. Ook de kleur van de jalapeno zegt weinig over de heetheid ervan, ook dit is vaak een kwestie welk ras er gebruikt is. Er zijn namelijk rassen die zeer donker zijn maar ook rassen die wat lichter van kleur zijn.


We schreven er in het verleden ook al is een blog over maar bij Westlandpeppers in Nederland & Spanje worden de jalapeno's in een kas geteeld en zijn de soorten daar voor aangepast zodat deze geen of bijna geen krimpscheuren hebben.


Hieronder een mooi voorbeeld, na lang zoeken een vrucht gevonden met wat krimpscheuren er op.
De vrucht aan de rechterzijde is geen 'jonge' vrucht maar gewoon een jalapeno van een ander ras als de twee aan de linker kant.
Kortom waar of niet waar,,

Niet waar....  je kunt dus niet aan de buitenkant zien hoe heet een Jalapeno is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten