Pagina's

woensdag 28 maart 2012

Pepers positief voor het hart

Pepers positief voor het hart

Er is weer een nieuwe studie met positief nieuws over pepers uitgebracht. Dit keer ging de studie over het effect wat capsaïcine (de stof die pepers heet maakt) heeft op het hart. Zhen-Yu Chen, een professor in de voedsel en voedingsleer aan de Chinese Universiteit van Hong Kong en een van de auteurs van de studie, zei dat de bevindingen wetenschappers een beter idee geeft hoe pepers kunnen werken om de gezondheid van het hart te verbeteren bij de mens. In de proef traden lagere niveaus van cholesterol in het bloed op, in het bijzonder LDL of "slechte" cholesterol bij een dieet met peper erin. Maar we raden het zeker niet aan dat mensen extreem veel pepers gaan consumeren, zegt Chen in een persbericht.Ze kunnen een mooie aanvulling zijn voor mensen die pittig eten lekker vinden. Dus iedereen heeft er weer excuus erbij om pepers te eten, ontzettend gezond maar ook gewoon heel lekker.


De bevindingen werden deze week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society in San Diego.
   

dinsdag 27 maart 2012

Peper plant als sierplant

Peper plant als sierplant

We hadden het al is eerder over het fenomeen van de peperplant als bonsai plant gehad, maar ook voor buiten worden er speciale soorten ontwikkeld met een hoge decoratieve waarde. Het engelse bedrijf vegetalis heeft speciale groenten soorten geschikt voor de kleine tuin en om in potten telen.Natuurlijk zitten er een paar leuke peper soorten voor in de tuin tussen. In het bijzonder het nieuwe ras Basket of Fire is erg leuk het bedrijf claimt dat dit het eerste peperras is dat als hangplant is te telen in een hanging basket. Als de pepers goed zijn en door gekleurd naar rood hebben ze zelfs 80000shu Schoville en dat is niet slecht voor zo'n klein pepertje,de naam basket of fire is dus goed gekozen. Waar het in nederland te koop is weten we niet maar dit zal best door iemand worden opgepakt om het hier ook op de markt te brengen.

vrijdag 23 maart 2012

Habanero mango jam

Habanero mango jam

Wat heb je nodig voor deze mango jam met een bite is ongeveer 750 gr in blokjes gesneden mango's 1 kleine oranje habanero peper,in fijne reepjes gesneden, een scheut wijnazijn en ongeveer de helft van het gewicht aan mango's aan geleisuiker. Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan, breng het aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het nog ongeveer 25 minuten door sudderen.Als je het vruchtvlees van de mango's zoveel mogelijk heel wilt houden is het zaak om de jam zo voorzichtig mogelijk door te roeren. Hierna laat je het afkoelen 
en doe je de jam in glazen potjes of een flinke schaal. Niet afgesloten is
de jam 2 weken houdbaar in de koelkast.






Eet smakelijk westlandpeppers

dinsdag 20 maart 2012

Oranje snack paprika's met kriel aardappelen


Oranje snack paprika's met kriel aardappelen

Lekker gerecht bij een stukje vlees gezond en snel te maken.Snij de snack paprika's door midden en leg ze in een ingevette ovenschaal, samen met de kleine aardappels die je ook doormidden snij. Als de aardappels goed zijn schoon gemaakt hoef je ze niet te schillen, maar als je dat niet lekker vindt kan je ze gewoon schillen.Voeg nu de gesneden knoflook toe, breng op smaak met zout en peper.Strooi er als laatste de stukjes rozemarijn er over, en besprenkel het geheel met de olie Plaats de schaal in de oven op190C ongeveer 45 minuten, en klaar is je oranje snack paprika's met kriel aardappelen schotel .
.
1 kg nieuwe kleine (kriel) aardappelen
6 snack paprika's
2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
Klein bosje rozemarijn, fijngehakt
Zout en peper
olijfolie 

 
Eet smakelijk westlandpeppers

vrijdag 16 maart 2012

Korean fusion style tacos

Korean fusion style tacos

Dit is een geweldige manier om met je overgebleven varkensvlees of kippenvlees een
Korean fusion style taco te maken . Je heb ongeveer 1 pond varkensvlees of kippen vlees nodig dit snij je in dunne repen Vervolgens bak je dit op een grillplaat of koekenpan. Om de saus te maken mix je 2 eetlepels Koreaanse gefermenteerde hete peper pasta (gochujang) 3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels sojasaus 1 theelepel rijstwijn azijn en als laatste 2 theelepels sesamolie door elkaar. Nu snij je of knip je een rode peper in dunne stukjes , samen met een dun gesneden halve komkommer Warm nu wat tacos of wraps op in de magnatron en vul ze met het warme vlees, doe de saus er over en als laatste de stukjes peper en dunne schijfjes komkommer. 


Eet smakelijk westlandpeppers

dinsdag 13 maart 2012

Foodtruck BBQ fusion style

Foodtruck BBQ fusion style

In de usa rijden al heel wat foodtrucks rond en om je te onderscheiden moet je daar alles uit de kast trekken.
Zo is het een nieuwe trend om verschillende gerechten en herkomsten door elkaar te mixen, de ''fusion style'' zoals deze foodtruck gebruikt is een mix van Mexicaanse en Koreaanse gerechten samen gebracht met de Amerikaanse BBQ cultuur.En zoals iedereen dan weet is het eten lekker pittig met veel gebruik van hete pepers De naam van deze truck is dan ook goed gekozen Krazy BBQ ,deze rijdt in de buurt van Los Angeles rondt. En zo als elke foodtruck gebruiken ze de nieuwe media om in contact met hun klanten te blijven zoals met hun facebook page krazybbq .

woensdag 7 maart 2012

Madame jeanette aardappel salade

Madame jeanette aardappel salade

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar,als ze afgekoeld zijn snij je ze in kleine blokjes of schijfjes. Kook in de tussentijd de eieren hard, en pel ze en maak hier ook weer schijfjes van. Snij ook een kleine ui fijn en een aantal zilveruitjes,meng dit met de aardappel blokjes.Nu doe je de mayonaise en de yoghurt samen met een klein scheutje azijn door de salade en meng het goed door. Als laatste gaat de fijn gesneden Madame jeanette peper met wat fijn gesneden bieslook door de salade. Garneer de salade met de ei schijfjes en strooi er wat paprikapoeder over. En klaar is deze pittige aardappel salade.



750 gr vastkokende aardappelen
2 eieren
1 kleine ui
1 eetlepel zilveruitjes
2 eetlepels geknipte bieslook
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
1 Madame jeanette peper
1 eetlepel azijn
zout naar eigen smaak
 
Eet smakelijk westlandpeppers
 

zondag 4 maart 2012

Pimientos de Padrón met serrano ham

Lekkere aanvulling op het bekende recept met de Pimientos de Padrón tapas paprika's .Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de olijfolie er aan toe. Als de olie heet genoeg is voeg je de Pimientos de Padrón tapas paprika's en de serranoham er aan toe.Bak de Pimientos de Padrón tapas paprika's goed aan tot ze gaan blisteren . Voeg er een versnede teentje knoflook aan toe en als de serrano ham gaat opkrullen zijn je padron paprikas en serrano ham klaar om opgedient te worden. Serveer de Pimientos de Padrón tapas paprika's op een schaal, bestrooi ze royaal met zeezout en wat partjes citroen. In de kassen van westlandpeppers groeien de echte spaanse Pimientos de Padrón tapas paprika's.
 
Eet smakelijk westlandpeppers   

vrijdag 2 maart 2012

Gekonfijte rode peper

Gekonfijte rode peper

Wie is een andere smaak met pepers wil bereiken kan dit recept voor gekonfijte pepers is proberen. Knip met de schaar de stelen van de pepers,en haal met de punt van de schaar zoveel mogelijk de zaden eruit. knip daarna een flink aantal ringen van de pepers,zoveel je nodig denkt te hebben.Breng vervolgens het water aan de kook met de suiker er in. (gelijke delen, dus 1 liter water met 1 kg suiker). De exacte hoeveelheid suikerwater wat je nodig hebt, hangt van de hoeveelheid pepers af welke je wilt konfijten. Dus pas de hoeveelheid in een halve liter suikerwater dan heb je daaraan ook genoeg. Zodra het suikerwater goed  kookt,voeg je de pepers toe en laat deze 20 minuten doorkoken. Haal na ongeveer 20 minuten de pepers uit het suikerwater en leg ze op een, met bakpapier beklede bakplaat, en doe ze hierna  2 uur in de oven op 90 graden. Als je de pepers uit de oven hebt gehaald, laat je ze op een bordje afkoelen. Zodra de pepers afgekoeld zijn haal je ze nog even door de poedersuiker.

Eet smakelijk westlandpeppers