Met de verschillende soorten pepers die wij telen zijn er vele mogelijkheden om sambal te maken. Voor dit recept kun je jou favoriete pepers gebruiken, of het sambal pakket bestellen op onze webshop en met dit recept aan de slag gaan. Er zijn twee varianten van deze sambal een rode en een gele versie. De rode sambal bestaat uit de bekende rode Spaanse pepers en rawit pepers. De gele sambal bestaat uit de gele Spaanse pepers en Madame Jeanette pepers. De gele sambal is door de Madame Jeanette een stuk fruitiger dan de rode sambal, maar de rode sambal komt dichter in de buurt met de sambals die je in de supermarkt vindt. Als je de sambal extra heet wilt kun je het beste de zaadjes in de pepers laten zitten. Als je de sambal minder heet wilt kan je het beste een tomaat toevoegen en/of de pepers met knoflook en ui eerst opbakken en daarna vermalen.
Bestel het sambal pakket hier!
Recept Sambal Westlandpeppers
Verwijder de steeltjes van de pepers en vermaal ze samen met de ui en knoflook in een blender of met een staafmixer. Voeg hierna de suiker, azijn en limoensap toe en maal dit nogmaals. Voeg als laatste een scheutje olijfolie toe en vermaal dit nog één maal met de sambal, zodat alle smaken goed gemixt zijn. Doe de sambal in een potje en bewaar dit in de koelkast.
- 250g rode of gele Spaanse pepers
- 3 rawit of Madame Jeanette pepers
- 2 solo knofloken
Uit de voorraadkast
- 1 ui
- 1el suiker
- 1el azijn
- 1/2 sap van een limoen
Altijd leuk, sambal maken!
BeantwoordenVerwijderenEen dingetje: ik geef de voorkeur aan een neutrale olie zoals zonnebloemolie, ipv olijfolie.
vr.gr. Bernard
Kan je in plaats van een blender of staafmixer ook een vijzel gebruiken?
BeantwoordenVerwijderen