Het Japanse broertje van de Spaanse padron pepper de shishito pepper leent zich door zijn aziatische oorsprong voor allerlei gerechten uit deze keuken. Want behalve in japan is shishito ook in korea een veelgebruikte populaire vrucht. En door de huidige trend in de US waar shishito peppers in de hippere horeca tenten overal te vinden zijn kunnen we in de toekomst ook nog veel fusion gerechten met de shishito verwachten. Dit recept pikte we op een Amerikaanse site op wat weer goed is te zien aan het gebruik van mayonaise,, Begin met een koekenpan op een hoog vuur waar je de shishitos met 2 eetlepels sesamolie in doet. Roer voor ongeveer 10 minuten de shishito peppers goed door de pan totdat ze zacht en gaar zijn, hier en daar mag de shishito wat donkerder worden. Tegelijkertijd
meng je in een grote kom, wat soysaus, mayonaise, wat citroenzuur en een schep gedroogde gember stukjes plus een lepel sesamolie en een flinke scheut sweet chili saus (van westlandpeppers natuurlijk,,) door elkaar. Haal nu de shishito peppers van het vuur en voeg de zelfgemaakte soy/gember saus er aan toe, bestrooi het met wat grof zee zout en meng het goed door elkaar. Serveer direct in combinatie met een rijstschotel of noedels.
Nodig
Shishito peppers
Chilisaus
Mayonaise
Zeezout
Sesamolie
Soysaus
Citroen
Gedroogde gember stukjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten