dinsdag 15 mei 2018

Curryleaf een bijzondere plant uit India

Al een aantal jaren proberen we bij Westlandpeppers een bijzondere plant uit India te telen. De Curryleaf plant Latijnse naam Murraya koenigii is een soort struik uit India die in de Indiase keuken een grote rol speelt. Getipt door klanten van ons uit Londen, hebben we bij Westlandpeppers de uitdaging opgepakt om dit bijzondere gewas te telen. De eerste plantjes haalde we bij een klein kwekerijtje uit de UK, dat slechts bereikbaar was met een klein busje! Na een lange reis uit de binnenlanden van de UK kwamen de eerste plantjes aan in onze eigen kwekerij. Nu bleek de curryleaf / curry bladeren alles behalve een makkelijk te telen plantje te zijn maar na de nodige tegenslagen kunnen we al een tijdje takken met curryleaf bladeren aanbieden via onze webshop. Behalve dat je deze bladeren in veel indiaanse gerechten kunt gebruiken, is curryleaf ook veel gebruikt in healthy juices. Of in gewoon Nederlands de bekende gezonde sapjes gemaakt in sap/juice bars die je tegenwoordig in veel steden kunt vinden  
Bijvoorbeeld deze 'Herbal Juice' ( tja in het Nederlands klinken al die sapjes rete saai,)

Meng korianderblaadjes, muntblaadjes, een handvol currybladeren, en wat gehakte gember. Doe dit samen met een kopje water in je blender en mix het tot één geheel, voeg eventueel nog wat water toe.
Je maakt je 'Herbal Juice' helemaal af met wat citroensap en een snufje zout, koud geserveerd natuurlijk het lekkerst.

Eigenaar van een Juice of Sap bar en geïnteresseerd  in de curryleaf, neem gerust contact op, en er zitten bij westlandpeppers nog meer van dit soort producten in de pijplijn !Klik op de afbeelding om in de webshop te komen.


1 opmerking: