woensdag 29 april 2020

Recept gevulde courgettebloemen

Misschien heb je de Courgette Fleurs al gezien in onze webshop, maar heb je geen idee wat je er mee kan maken? Of juist een fan en opzoek naar een nieuw recept? Dit recept voor gevulde courgettebloemen komt uit het Jamie's VEG boek van Jamie Oliver en is een echte aanrader om een keer te maken. De bloemen worden gevuld met ricotta, munt en rode peper en geserveerd met rijst en cherrytomaten! De rode peper, courgettebloemen en cherrytomaten vind je in onze webshop. 🌶️🌶️


Recept gevulde courgettebloemen van Jamie Oliver

Verwarm de oven voor op 200°. Doe de muntblaadjes in een keukenmachine en voeg de doperwten, ricotta, cheddar, geraspte citroenschil, citroensap en een snufje peper toe en maal alles. Proef en maak zo nodig op smaak af. Vul de courgettebloemen voorzichtig met de vulling en druk de blaadjes weer terug op hun plaats.

Halveer de cherrytomaatjes, maak de lente uitjes schoon en snijd ze in ringen en scheur de olijven in stukjes. Verwijder de zaadjes en hak de rode peper in grove stukjes. Pel de knoflook en hak ze ook vrij grof. Doe alles in een ovenschotel. Sprenkel er 2 eetlepels olie en azijn over, strooi er zwarte peper op en meng alles goed. Voeg de gekookte basmatirijst toe en roer alles goed. Druk de courgette bloemen een beetje in de rijst en zet ze 20 minuten in de oven tot alles prachtig goudbruin is.

Heerlijk met een zomerse salade en een glaasje koele, droge witte wijn.

Ingrediënten:

1 Spaanse rode peper
8 courgettebloemen
400gr cherrytomaten
100gr ricotta
150gr doperwten
4 takjes verse munt
50g belegen cheddar of Goudse kaas
1 citroen
4 lente uitjes
8 zwarte olijven
2 tenen knoflook
olijf olie
rodewijnazijn
300g basmatirijst




Geen opmerkingen:

Een reactie posten