Deze Mexicaanse salsa verde is heerlijk bij ieder Mexicaans gerecht maar ook heel lekker als simpele dip bij een zak nacho chips op een luie zaterdag avond. Wat heb je er voor nodig allereerst natuurlijk een stuk of 10 a 12 middel grote tomatillo's, verwijder de groene husk van de tomatillo's en snij ze doormidden. Doe ditzelfde bij de jalapeno, wie het niet al te gek wil maken kwa pittigheid gebruikt maar 1 jalapeno maar als je van heet houdt kun je gerust 1 a 2 jalapeno's gebruiken. Leg de tomatillo's plus de jalapeno stukken op een bakplaat in de oven op de grillstand, voor ongeveer 5 min daarna voorzichtig omdraaien en weer 4-6 minuten, totdat de tomatillos gaan blaren en de schil knapt. Hierna kan het geheel in de blender, samen met een gesneden chalotje of een halve gewone ui mag natuurlijk ook.
Vervolgens een flinke hoeveelheid koriander blad liefst vers maar bij gebrek daaraan mag je gerust wat gedroogde koriander gebruiken, en een ½ theelepel zout wat limoensap en eventueel een teentje knoflook als je daar van houdt. Blender alles tot een gladde massa zonder stukjes erin, doe het hierna in een schaal en je salsa verde is klaar voor gebruik. Als je de schaal afdekt kun je de salsa ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Nodig
10 a 12 stuks tomatillo
groene jalapeno 1 maar meer mag ook,,, vind je allemaal in onze webshop,,
chalotje of halve ui
koriander vers of gedroogd
limoen sap
zout
teentje knoflook eventueel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten