Begin met het snijden van de jalapeños en teentjes knoflook in grove
stukken en doe alles in een grote kom.Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe en een
scheut citroensap.
Pluk wat verse blaadjes koriander en basilicum, of gebruik net als
ons kant en klaar gedroogde koriander en basilicum (lekker makkelijk!).
Voeg als laatste de pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe, en als je niet van Parmezaanse kaas houd kun je deze natuurlijk altijd verwisselen
met een kaas die je wel lekker vindt.
Mix als laatste het geheel door elkaar met een staafmixer
tot alles op gelijke dikte is, en voeg naar eigen smaak nog wat zout en peper toe. Als je de pesto in zo'n mooi weck potje doet kun je het wat langer in de koelkast bewaren. Om de pesto later te gebruiken als een dip voor je chips of als saus voor je pasta.
Ingrediënten:
3 jalapeño pepers grofgesneden
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel citroensap
50 gram koriander
50 gram basilicum
45 gram Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten
Naar eigen smaak toevoegen:
zout
zwarte peper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten