3/05/21

Mexicaans Stoofvlees Taco's van 'EtenmetNick'

Nick Toet van het YouTube-kanaal 'EtenmetNick' maakt elke week een kookvideo met de lekkerste gerechten. Afgelopen zondag kwam de Birria Taco video online. Dat is een taco gevuld met heerlijk Mexicaans stoofvlees en daar zitten natuurlijk pepers in! Nick gebruikt de gedroogde Guajillo, Chipotle & Ancho pepers die hij in de webshop van Westlandpeppers had besteld. Bekijk de video hieronder ⬇️⬇️ 


Recept Birria Stoofvlees 

Ingredienten: 
- 700 gram runderschenkel 
- 500 gram runderriblappen 
- 1/2 flesje Tia Lupita Hot Sauce (of Arbol peppers
- 250 ml water 
- 2 ui 
- 4 tomaten 
- 5 teentjes knoflook 
- 1 1/2 tl gedroogde oregano 
- 1 1/2 tl gedroogde tijm 
- 1 kaneel stokje 
- 60 ml azijn 
- 1 tl komijn poeder 
- 5 cm verse gember 
- 2 laurier blaadjes 
- 6 kruidnagels 
- 750 ml kippenbouillon 

Bereiding: 
1. Knip al je pepers open en haal de zaadlijsten eruit. 
2. Zet een grote pan op een toast je pepers zodat de smaken versterkt worden. 
3. Pleur je pepers na het toasten in een pan met 250 ml kokend water en laat 10 tot 15 min weken (vuur uit) 
4. Snij je ui in ringen. 
5. Zet bakpan op met 1 el olie en bak je uien samen met je tomaten totdat alles een goeie kleur heeft. 
6. Gooi nu je gehakte knoflook, oregano, tijm erbij en bak 5 minuten mee. 
7. Gooi je hele pepermengsel samen met de gember, komijnpoeder, azijn en je gebakken uien en tomaten in een blender. 
8. Gooi er een half flesje Tia Lupita Hot Sauce bij. 
9. Helemaal kapot blenderen tot een dikke saus. 
10. Snij al je vlees in grote stukken en breng op smaak met zout. 
11. Pleur je peper saus over je vlees heen, goed masseren en laat minimaal 2 uur staan (langer is beter!) 12. Gooi je al je vlees en de marinade/saus in een pan. 
13. Flikker je laurier, kaneelstokje, kruidnagel en kippenbouillon erbij. 
14. Laat 3 a 4 uur zachtjes pruttelen op het vuur of in de oven. 
15. Klaar? 
16. Haal al je vlees uit de pan en scheur het in kleine stukken. 
17. Gooi er een klein beetje van je kookvocht bij om het smeuïg te houden. 
18. Beetje op smaak brengen met zout. 
19. Vlees is klaar voor je taco! 
20. Is je overige kookvocht te waterig? Kook het even in. 
21. Goeie dikte van je saus? Gooi in een bakkie en gebruik dit om je taco in te dippen. 
22. Birria Taco’s! 

 Mais-tortilla (of maistortilla's van Taiyari
 Ingrediënten: 
- 330 gram maismeel (pan) 
- 350 ml water 
- snuf zout 

Bereiding. 
1. Alles mengen met elkaar. 
2. 2 min goed kneden. 
3. 5 min laten rusten. 
4. Vorm nu balletjes net iets groter dan golfballetjes. 
5. Plat drukken met een tortilla pers of en plat voorwerp. 
6. Laat een pan heet worden en bak ze een klein beetje gaar. 
7. Tortilla max 10 sec in de pan elke kant bakken. (dit doe je omdat ze dan flexibel blijven om op te rollen) 
8. Dip je tortilla aan beide kanten in je vlees jus en gooi in de pan. 
9. Gooi er wat van je vlees op en andere toppings en vouw hem dicht. 
10. Bak aan beide kanten een beetje krokant. 
11. Klaar! 
12. Lekker dippen in je vlees jus. 
13. Lekker man 

 Toppings: 
- 1 ui (gesnipperd) 
- 1 handje vol verse koriander (gehakt) 
- 1/2 limoen (uitknijpen) 
- 1/2 tl zout 
- Jalapeño in ringen (Westlandpeppers touch 😉) 

Bereiding: 
1. Alles snipperen. 
2. 1/2 limoen uitknijpen. 
3. Alles mengen. 
4. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten