woensdag 22 mei 2019

De duurzame verpakkingen van de Westlandpeppers webshop

Al een aantal jaren gebruiken we bij westlandpeppers gebruikte kartonnen dozen om onze webshop bestellingen in te verpakken. En als vul materiaal gebruiken we kartonnen matras vullingen die we zelf maken van oud karton. Toen we onze webshop starten in 2013 ( ja we waren er vroeg bij,,) kregen we al snel commentaar op de grote dozen en het vele plastic wat we toen nog gebruikte.
Maar aangezien we in deze start fase nog maar weinig bestellingen verzonden maakte we ons daar nog niet erg druk om. Dit werd anders toen we in 2015 besloten om echt werk van onze webshop te maken. We realiseerde ons dat we het probleem van de verpakking moesten oplossen. De oplossing was zoals altijd vrij eenvoudig, doordat westlandpeppers ook een groot verpakkings station heeft dat voor grote supermarkt ketens pepers en paprika's verpakt, blijven er altijd nog goede oude dozen over die wij nog prima konden gebruiken voor onze webshop verpakkingen. De oplossing voor het vulmateriaal kwam niet veel later door de aanschaf van een Duitse machine die van oud gebruikt vlak karton mooie matras vullingen maakt. Hiermee hadden we voor een groot gedeelte het verpakkings probleem op een duurzame wijze opgelost. Het enige plastic wat we nu nog gebruiken voor onze webshop bestellingen is de plak tape om deksels en dozen goed en stevig aan elkaar te bevestigen. En wie wel is heeft gekeken hoe de gemiddelde bezorgbus chauffeur de dozen in en uit ze bus haalt snapt dat dit vrij belangrijk is. Maar uiteraard houden we bij westlandpeppers onze ogen open en mocht er in de toekomst hier een goed alternatief voor komen, zullen we dit snel op pakken.Nu zullen er mensen zijn die vinden dat het nog altijd veel verpakkings materiaal is, ondanks dat het hergebruikt materiaal is. Deze mensen kunnen we gerust stellen, het blijkt namelijk dat directe bestellingen van vers food in een webshop als westlandpeppers en bij voorbeeld een Foodbox webshop de vers keten zo verkorten dat er juist minder verpakkings materiaal nodig is in vergelijking met boodschappen doen in de supermarkt.


Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan rekenden voor vijf verschillende recepten uit hoeveel CO2 er wordt uitgestoten als de producten in een maaltijdbox naar de consument worden verstuurd, en wanneer dezelfde producten in de supermarkt worden gekocht Voor de Nederlandse situatie mag je dit natuurlijk niet één op één over nemen door de veel kortere afstanden in ons land. Maar een kortere keten als van teler naar consument bestaat er natuurlijk niet.


Meer hier over weten en mee discussiëren,, lees het artikel hier over op Foodlog

1 opmerking:

  1. Biologische verpakking Te koopKoop de Biologische verpakking Te online tegen de beste prijs. Wij bieden het beste Biologische verpakking Te materialen verpakking. Neem contact met ons op - 69742537

    BeantwoordenVerwijderen