dinsdag 2 april 2019

Mayonaise met peper of is het peper met mayonaise

Mayonaise met peper of is het peper met mayonaise, dat is de vraag met deze twee producten.
Een aantal jaren terug kon je al mayonaise met peper smaak vinden in kleine boerderijwinkels en kleine speciaalzaken. Uiteraard werd dit op gepakt door wat kleinere merken en nu in 2019 zijn het de grote jongens die zich er mee gaan bemoeien. De mayo knoflook peper van AH en de Remia's real mayo met sriracha zijn twee voorbeelden hoe dit soort bedrijven dit aan pakken. 








Natuurlijk halen ze het niet bij de smaak van de mayonaise's gemaakt van boerderij kipjes eieren en echte verse pepers. Maar tegelijkertijd moet je eerlijk zijn en zijn de twee mayonaise's vakkundig gemaakt en is de smaak eigenlijk best wel ok. Beide mayonaise's zijn uitgebreid getest in huize Boekestijn en daarbij is de conclusie getrokken dat de AH mayo knoflook peper er net wat beter uitspringt op het gebied van smaak. Hoe lang deze mayonaise's te koop blijven weet je nooit aangezien het saus schap bij de gemiddelde supermarkt voortduren aan verandering onderhevig is en er continu nieuwe merken komen en ook weer gaan. Wel is het waarschijnlijk dat mayonaise met peper of peper met mayonaise een blijver in het schap gaat worden en over een paar jaar net zo gewoon is als ketchup en curry saus.


Zelf een pittige mayo maken,, met onze westlandpeppers sausen en wat gewone mayo maak je in no time,, je eigen pittige mayo.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten