Je zult er waarschijnlijk niet bij stilstaan, maar in de wereld van voedsel verbouwen zijn zaadcoatings van groot belang. Veel van deze zaadcoatings bevatten chemische stoffen en dus is er een wereldwijde zoektocht naar alternatieven hiervoor. Na vier jaar laboratorium en veldtesten in Montana's Missoula Valley hebben de wetenschappers daar een interessante ontdekking gedaan. Ze ontdekten dat als ze de zaden behandelde met capsaïcine, het actieve ingrediënt in pepers (de stof die pepers heet maakt) dit een groot effect had op de vraat door muizen, dit naam zelfs af tot 86%
De peper die er in tests het best uit kwam was de naga jolokia of zoals ze hem in Amerika noemen de ghost pepper. De coating van deze peper voldeed het best in de veld testen in Montana's Missoula Valley. We zullen in de toekomst vast meer van deze ontdekking horen om muizenvraat aan zaaigoed tegen te gaan.
Voor de geïnteresseerde onder ons hebben we
hier een link naar het wetenschappelijk artikel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten